Skoleskyting i Texas: 2 offiserer hadde sjansen til å skyte Uvalde våpenmann

0
104

De uidentifiserte offiserene, hvorav den ene var bevæpnet med en rifle i AR-15-stil, sa at de fryktet å treffe barn som lekte i skuddlinjen utenfor skolen, Chief Deputy Ricardo Rios i nærliggende Zavalla Det sier fylket til avisen. (Reuters Photo)

To politibetjenter i byen i Uvalde gikk forbi en flyktig sjanse til å skyte en bevæpnet mann utenfor Robb Elementary School før han fortsatte med å drepe 21 mennesker inne på skolen, fortalte en senior sheriff-fullmektig til The New York Times .

Det ville bety en ny tapt mulighet for offiserer til å stoppe Salvador Ramos før 24. mai-ramsingen inne på skolen som drepte 19 barn og to lærere. Tjenestemenn sa at et skoledistriktspoliti kjørte forbi Ramos uten å se ham på skolens parkeringsplass.

De uidentifiserte offiserene, hvorav en var bevæpnet med en AR-15-lignende rifle, sa at de fryktet å slå barn som lekte i skuddlinjen utenfor skolen, fortalte sjefsdirektør Ricardo Rios i nærliggende Zavalla County til avisen.

Offiserene’ sjansen for å stoppe Ramos gikk raskt, kanskje på sekunder, sa Rios.

Best of Express Premium

Premium

Leser RSS-sjef&#8217 ;s bemerkninger: Vishwaguru-fantasien

Premium

Agnipath-skyggen ruver over byavstemninger: Fra Sangrur til Azamgarh til Rampur

Premium
For å øke EV-push, batteriløsninger etter indiske behov

Premium

India vil være en kritisk drivkraft for etterspørselen de neste 30 årene, internasjonalt … Flere Premium-historier >>

Meldinger fra The Associated Press til Rios og Zavala County Sheriff’s Office har ikke blitt returnert. Lensmannen i Zavala County reagerte på skytingen til støtte for offiserer i Uvalde og Uvalde County.

Forklart |Sosiale medier og meldingene til skytteren fra Texas

Rios sa at han hadde delt informasjonen med en spesiell testhuskomité som undersøkte skolemassakren.

Uvalde polititjenestemenn ble fredag ​​enige om å snakke med komiteen som etterforsker, ifølge til en republikansk lovgiver som ledet etterforskningen som hadde begynt å stille spørsmål offentlig hvorfor offiserene ikke samarbeidet tidligere.

“Tok litt lengre tid enn vi først hadde forventet,“ sa statsrepresentant Dustin Burrows.

Torsdag signaliserte Burrows utålmodighet med Uvalde-politiet, og tvitret at folk flest hadde samarbeidet fullt ut i etterforskningen deres “for å hjelpe med å fastslå fakta” og at han ikke forsto hvorfor byens politi “ikke ville det samme.” Han sa ikke hvilke medlemmer av avdelingen som skal møte komiteen, som skal fortsette å avhøre vitner i Uvalde mandag om angrepet som drepte 19 elever og to lærere.

Uvalde-politiet svarte ikke på meldinger som søkte kommentarer.

Les |Uvalde-politiet var klar over skader på innsiden og ventet med å konfrontere våpenmann

Uker etter en av de dødeligste skoleskytingene i amerikansk historie, har politimyndigheter sluttet å gi oppdateringer om hva de har lært om skytingen og politiets reaksjon. Deres taushet kommer etter at myndighetene ga motstridende og uriktige beretninger dagene etter skytingen, og noen ganger trakk erklæringer tilbake timer etter at de ble avgitt.

Tjenestemenn har heller ikke gitt ut registreringer som er søkt i henhold til lover om offentlig informasjon til medier, inkludert The Associated Press, ofte med henvisning til brede unntak og den pågående etterforskningen. Det har skapt bekymring for om slike poster vil bli utgitt, selv til ofre’ familier.

Statens huskomité har intervjuet mer enn et dusin vitner bak lukkede dører så langt, inkludert statspoliti, skoleansatte og skoledistriktspoliti. Listen over vitner gitt av komiteen så langt har ikke inkludert Pete Arrendondo, politisjefen i Uvalde skoledistrikt, som har møtt kritikk for sine handlinger under angrepet.

Les også |House vedtar lov om våpenkontroll etter Buffalo, Uvalde angrep

Burrows forsvarte komiteen som intervjuet vitner privat og avslørte ikke funnene deres så langt, og sa at medlemmene ønsker en nøyaktig beretning før de utsteder en rapport.

“En persons sannhet kan være annerledes enn en annen persons sannhet,“ Burrows sa fredag.

Siden skytingen har republikanske ledere i Texas bedt om mer mental helsefinansiering, men ikke nye våpenrestriksjoner. Myndighetene sier at den 18 år gamle våpenmannen brukte en halvautomatisk rifle i AR-15-stil. Politiet konfronterte ikke våpenmannen på mer enn en time, selv da urolige foreldre utenfor skolen oppfordret betjentene til å gå inn.

Ekspressabonnement Sjekk ut spesialprisene våre for internasjonale lesere når tilbudet varer Abonner nå