USA er der for India, sier Biden-administrasjonen

0
35

Talsmann for USAs utenriksdepartement Ned Price.

USA er der for India, har Biden-administrasjonen sagt, og gjentar at New Delhis forhold til Moskva utviklet seg over flere tiår da Washington “ikke var forberedt på eller i stand til å være en valgpartner” for den indiske regjeringen.

Utenriksdepartementets talsperson Ned Prices kommentarer kom som svar på et spørsmål om hvorvidt USA snakker med indiske myndigheter ettersom India og andre asiatiske nasjoner blir en stadig viktigere kilde til oljeinntekter for sanksjonsrammede Russland, til tross for sterkt press fra Amerika.

“Vi har hatt en rekke diskusjoner med våre indiske partnere, og poenget vi har gjort er at hvert land kommer til å ha et annet forhold til Moskva,&#8221 ; Talsmann for utenriksdepartementet, Ned Price, fortalte reporterne på sin daglige pressekonferanse torsdag.

Russland har gått forbi Saudi-Arabia for å bli Indias nest største leverandør av olje etter Irak, ettersom raffinaderier henter russisk råolje tilgjengelig med høy rabatt etter krigen i Ukraina, viste industridata nylig.

India, verdens tredje største oljeimporterende og -forbrukende nasjon, har lenge forsvart kjøp av råolje fra Russland etter at president Vladimir Putin ga ordre om invasjonen av Ukraina. Oljedepartementet hadde forrige måned uttalt at “energikjøp fra Russland forblir minimale i forhold til Indias totale forbruk.”