Nesten 5 millioner mennesker i India internt fordrevet på grunn av klimaendringer, katastrofer i 2021: FN

0
50

"De største forskyvningene i forbindelse med katastrofer i 2021 skjedde i Kina (6,0 millioner), Filippinene (5,7 millioner) og India (4,9 millioner). De fleste katastrofeforflytninger i løpet av året var midlertidige," rapporten sa.(Reuters-fil)

Nesten fem millioner mennesker i India ble internt fordrevet på grunn av klimaendringer og katastrofer i 2021, sa FN i en rapport.

Den årlige Global Trends Report fra FNs flyktningbyrå ​​(UNHCR) fremhevet at globalt 100 millioner mennesker ble tvunget til å flykte fra hjemmene sine i fjor på grunn av vold, menneskerettighetsbrudd, matusikkerhet, klimakrisen, krig i Ukraina strong> og andre nødssituasjoner fra Afrika til Afghanistan.

Les også |Forklart: Hva er “grønne jobber”, nevnt av statsministeren i sin tale om miljødagen?

I følge Internal Displacement Monitoring Center (IDMC) var det i 2021 23,7 millioner nye interne forflytninger globalt på grunn av katastrofer (disse kommer i tillegg til de internt fordrevne på grunn av konflikt og vold). Dette representerte en nedgang på syv millioner, eller 23 prosent, sammenlignet med året før, heter det i rapporten.

“De største forflytningene i forbindelse med katastrofer i 2021 skjedde i Kina (6,0 millioner ), Filippinene (5,7 millioner) og India (4,9 millioner). De fleste katastrofeforflytninger i løpet av året var midlertidige,” sto det.

Beste av Express Premium

Premium

BJP ser ut til å velte Azam Khan i citadellet hans, men arbeidet er kuttet ut

Premium

Hvorfor eksperter sier at India ikke trenger en befolkningspolitikk

Premium

Monsun så langt: mye nedbør i deler av nordøst, knapt noen andre steder

Premium

Agnipath-ordning: Hvorfor aldersavslapning også kan bli et problemFlere Premium-historier >>

Størstedelen av de internt fordrevne returnerte til sine hjemområder, men 5,9 millioner mennesker over hele verden forble fordrevet på slutten av året på grunn av katastrofer, la rapporten til.

FN-byrået sa at antallet mennesker som er tvunget til å flykte fra hjemmene sine har økt hvert år i løpet av det siste tiåret og er på det høyeste nivået siden rekordene startet, en trend som bare kan snus ved et nytt, samordnet fremstøt mot fredsskaping.

Ved utgangen av 2021 var de som ble fordrevet på grunn av krig, vold, forfølgelse og brudd på menneskerettighetene 89,3 millioner, opp åtte prosent fra året før og godt over det dobbelte av tallet for 10 år siden. sa.

Mens den siste globale trendrapporten gjenspeiler perioden januar 2021 til desember 2021, sa FN-byrået at det er umulig å ignorere utviklingen som har skjedd tidlig i 2022, inkludert den russiske krigen mot Ukraina.

&# 8220;Siden den gang har den russiske invasjonen av Ukraina – som forårsaket den raskeste og en av de største tvangsforflytningskrisene siden andre verdenskrig – og andre nødssituasjoner, fra Afrika til Afghanistan og utover, ført tallet over den dramatiske milepælen på 100 millioner,& #8221; sa rapporten.

Les også |Forklart: Russlands kamp for Sievierodonetsk, og dens paralleller med Mariupol

Rapporten sa at ved slutten av 2021 ble 89,3 millioner mennesker tvangsfordrevet over hele verden, inkludert 27,1 millioner flyktninger, 21,3 millioner flyktninger under UNHCR’ mandat, 5,8 millioner palestinske flyktninger under FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA), 53,2 millioner internt fordrevne, 4,6 millioner asylsøkere og 4,4 millioner venezuelanere på flukt i utlandet.

Asylsøkere sendte inn 1,4 millioner nye krav. Amerikas forente stater var verdens største mottaker av nye individuelle søknader (188 900), etterfulgt av Tyskland (148 200), Mexico (132 700), Costa Rica (108 500) og Frankrike (90 200).

< p>I mai 2022 ble mer enn 100 millioner mennesker tvangsflyttet over hele verden på grunn av forfølgelse, konflikt, vold, menneskerettighetsbrudd eller hendelser som alvorlig forstyrret den offentlige orden.

“Hvert år det siste tiåret har tallene steget,” sa FNs høykommissær for flyktninger Filippo Grandi. “Enten går det internasjonale samfunnet sammen for å iverksette tiltak for å ta tak i denne menneskelige tragedien, løse konflikter og finne varige løsninger, eller så vil denne forferdelige trenden fortsette.”

Fjoråret var kjent for antall konflikter som eskalerte og nye som blusset opp; 23 land, med en samlet befolkning på 850 millioner, sto overfor middels eller høy intensitet konflikter, ifølge Verdensbanken.

FN-byrået sa at matmangel, inflasjon og klimakrisen øker folks nød. Antallet flyktninger steg i 2021 til 27,1 millioner. Ankomstene steg i blant annet Uganda, Tsjad og Sudan, la det til.

“De fleste flyktningene ble nok en gang tatt imot av naboland med få ressurser. Antallet asylsøkere nådde 4,6 millioner, opp 11 prosent,” rapporten sa.

I fjor så også den 15. årlige økningen i mennesker som ble fordrevet i sine land på grunn av konflikt, til 53,2 millioner. Økningen var drevet av økende vold eller konflikt noen steder, for eksempel Myanmar.

Konflikten i Etiopias Tigray og andre regioner har ansporet millioner til å flykte i landet. Opprør i Sahel førte til nye interne fordrivelser, spesielt i Burkina Faso og Tsjad.

Ekspressabonnement Sjekk ut våre spesialpriser for internasjonale lesere når tilbudet varer Abonner nå