Kryptotraders vänder sig mot varandra under kollapsen

0
97

Allt fler traders i kryptovärlden har börjat vända sig mot varandra i jakten på avkastning i den kollapsande marknaden, skriver Bloomberg. Branschexperter vittnar om hur ”hajar” dammsuger blockkedjor för att kunna identifiera andra handlare som har högt belånade positioner. Hajarna attackerar sedan positionerna genom att försöka få ner priset på den underliggande kryptovalutan och trigga en tvångsförsäljning. Därefter kan de hämta ut en likvidationsbonus, som de flesta appar inom defi (decentraliserad finans) erbjuder. Bedömare säger att liknande strategier troligen användes när Terra USD kollapsade, samt vid den senaste tidens turbulens kring kryptolångivaren Celsius. Den anonyma kryptoprofilen Omakase säger att miljön har förändrats och att det alltmer har blivit ”spelare mot spelare”. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger dig Sveriges bästa och mest heltäckande bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Dessutom får du dagliga expertkommentarer och långläsning från bland annat Wall Street Journal, Financial Times och The Economist. Du kan också välja att bevaka de bolag och/eller ämnen som intresserar dig allra mest. Nu kan du som Omni-läsare testa Omni Ekonomi gratis i två månader (värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.