Hushjelp som ble med på nattskole klarerer Maharashtra SSC-eksamener med sønn

0
33

Shilpa (R) & sønn Shubham, som også klarerte eksamen. Express

Med en score på 60 prosent i SSC, skiller 36 år gamle Shilpa Gangawane seg ut blant resten. Dette er ikke bare fordi hun har kommet tilbake til utdanning etter et gap på over to tiår, men også fordi hun bestod SSC sammen med sønnen Shubham (15) som har scoret 68 prosent. “Han var i utgangspunktet ukomfortabel og tenkte på hvordan jeg skal studere sammen med ham. Men han begynte snart å hjelpe meg med studiene. De første par månedene var en kamp for meg på grunn av det store gapet i akademikere,” sa Shilpa som ikke hadde tid til å feire resultatet da hun fortsatte å jobbe på fredag.

Les | Offentlige skoler i Mumbai imponerer igjen med SSC-resultater

Shilpa er bosatt i Aarey Colony og jobber som hushjelp i hus i nabolaget. Hun måtte avslutte studiene etter å ha ryddet klasse 8 på grunn av dårlig familiebakgrunn. “Jeg hadde et tidlig ekteskap og ble opptatt med familieliv og barn,” sa Shilpa som studerte på Shankarwadi Night School som er dekket av NGO Masooms Night School Transformation Program.

Det var gjennom NGOen at Shilpa ble gjenintrodusert for studier og planlegger nå å dukke opp for HSC (klasse XII) også “hvis det kan administreres sammen med arbeid”. “Jeg må tjene for å sikre at barna mine studerer og lever et bedre liv,” sa hun.

Av totalt 85 nattskoler som dekkes av Masooms programmer, har 49 oppnådd 100 prosent resultater i SSC 2022-eksamen.

Best of Express Premium

Premium

For å øke EV-push, batteriløsninger etter indiske behovPremium

India vil være en kritisk drivkraft for etterspørselen de neste 30 årene, internasjonal arr. …

Premium

Express Investigation — Del 2: Nøkkelslettinger på kaste , minoriteter i rev…

Premium

Hvorfor Ukraina ikke figurerer i klasserommet vårt Flere premiumhistorier >> Les også |SSC-resultater: Antall toppscorere går ned, kun 122 med 100 prosent i år

Scorere i byen

Sanjana Ranade

499/500 – 99,80 prosent

Thakur Vidya Mandir, Kandivali

«Jeg var ute etter en frakoblet eksamen og var mer enn fornøyd da skolene åpnet igjen. Dette gir oss en rettferdig plattform for å bevise potensialet vårt,” sa Sanjana som forventet å score over 95 prosent. Hun har mottatt ytterligere 15 poeng for prestasjoner innen klassisk dans (Bharatnatyam) og vokaltrening. Sanjanas søster Sanika hadde scoret 100 prosent i år 2017. Sanjana planlegger å satse på handel for høyere studier.

Les også |SSC-eksamen: Mumbai-divisjonen ser 96,94 beståttprosent, Konkan holder seg på toppen med 99,27 poengscore

< strong>Radha Rasam

498/500 – 99,6 prosent

Far Agnel skole, Vashi

«Da skoler åpnet igjen og det var endelig at eksamenene vil bli holdt i tradisjonelt offline-format; Jeg var desto mer motivert til å studere, sa Radha. Radha fikk ytterligere 15 poeng for sine prestasjoner i klassisk dansetrening i Kathak. Radha ønsker å ta opptak til en god høyskole i kunststrøm og fokusere på å forberede seg til embetseksamener, da hun ønsker å “bidra til samfunnets utvikling”.

Zaara Jabbar, 98,2 prosent

Far Agnel skole, Vashi

Zaara Jabbars poengsum på 98,2 prosent skiller seg ut med hennes ekstraordinære prestasjoner innen idrett. Zaara er en svømmer på nasjonalt nivå, som har representert staten i Khelo India. Hun ble valgt ut av School Games Federation of India (for Maharashtra) til å delta i ISF – World School Gymnasiade 2022, Normandie – Frankrike. Hun trener for tiden for juniorstatsborgerne som skal holdes i Bhubaneswar fra 16. til 20. juli.

Ekspressabonnement Sjekk ut våre spesialpriser for internasjonale lesere når tilbudet varer Abonner nå