Vince McMahon utreds för hemliga 3 miljoner dollar för att dölja affären: Rapport

0
46

WWE-styrelsen undersöker tysta pengar som Vince McMahon påstås ha betalat till före detta anställd. ( wwe.com )

Vince McMahon, styrelseordförande & verkställande direktör för World Wrestling Entertainment (WWE), har utan tvekan varit en av de centrala figurerna i företagets framväxt sedan Attitude-eran. Som tredje generationens promotor för proffsbrottning har hans affärsmannaskap hjälpt WWE att bli ett globalt fenomen som genererar nästan 1 miljard dollar i årliga intäkter (enligt Forbes).

76-åringen har dock haft sin beskärda del av kontroverser tidigare, och i det senaste rapporterades det av Wall Street Journal på onsdagen att WWE:s styrelse undersöker en ‘$3 miljoner hysch-pengar uppgörelse‘ som McMahon betalade till en före detta anställd som han hade haft en påstådd affär med.

Enligt en artikel på wsj.com undersöker WWEs styrelsemedlemmar “en hemlig uppgörelse på 3 miljoner dollar som den mångårige vd Vince McMahon gick med på att betala till en avgående anställd som han påstås ha haft en affär med, enligt dokument och personer som är bekanta med styrelsen förfrågan.”

Rapporten författad av Wall Street Journals Joe Palazzolo och Ted Mann fortsätter också att avslöja att WWE-styrelsen inledde utredningen i april och stötte på tidigare NDA:s (sekretessavtal) med tidigare kvinnliga WWE-anställda som framförde anklagelser om tjänstefel mot McMahon & John Laurinaitis.

“Styrelsens utredning, som inleddes i april, har avslöjat andra, äldre sekretessavtal som involverar påståenden från tidigare kvinnliga WWE-anställda om tjänstefel av Mr. McMahon och en av hans högsta chefer, John Laurinaitis, chefen för talangrelationer på WWE , sa folket. Tidningen kunde inte avgöra hur många tidigare avtal som granskades,” enligt WSJ-rapporten.

I enlighet med rapporten uppdagades ärendet efter att WWE-styrelsen mottagit anonyma e-postmeddelanden som avslöjade betalningen på 3 miljoner dollar, som påstås ha betalats av McMahon från hans personliga medel.

< blockquote class="twitter-tweet">

WWE:s styrelse undersöker en hemlig uppgörelse på 3 miljoner dollar som den mångårige vd Vince McMahon nådde med en före detta anställd som han påstås ha haft en affär med, enligt dokument och personer bekanta https://t.co/FXdiFlpfiq

— The Wall Street Journal (@WSJ) 15 juni 2022

Rapporten fortsätter också att säga att e-postmeddelandena skickades av en vän till den anställde i fråga och att kvinnan “var så rädd att hon slutade efter att Vince McMahon och advokaten Jerry [McDevitt] betalat henne miljontals dollar för att stänga upp.”

Dessutom hindrar separationsavtalet från januari 2022 den nu före detta anställde, som anställdes som paralegal 2019, från att diskutera sin relation med Mr. McMahon eller nedvärdera honom, folket sade.

En WWE-talesman citerades också för att säga att företaget samarbetar med den pågående utredningen och att förhållandet mellan Mr McMahon och kvinnan var samförstånd.

Men i ett brev till The Wall Street Journal uppgav McMahons advokat, Jerry McDevitt, att kvinnan inte gjorde några anspråk om trakasserier mot McMahon och att “WWE inte betalade några pengar” till den före detta anställde “på henne avgång.”

Best of Express Premium

Premium

UPSC Key-17 juni 2022: Ta reda på relevansen av “Chalukya style” till “Black …

Premium

Förklarat: Vilka är ED- och IT-fallen mot Rahul och Sonia Gandhi?

Premium

Prayagraj-rivning faller i strid med Allahabad HC-ordningen, säger tidigare CJ

Premium

Bakom protest mot Agnipath-planen: Tillfällig snålhet, ingen pension eller hälsoförmån…Fler premiumhistorier >>

Expressprenumeration Kolla in de olika Expressprenumerationsplanerna, nu med Ad-lite Subscribe Nu