Stockholm polisanmäler påstådda PKK-aktioner

0
39

Stockholms stad har polisanmält en händelse i början av veckan där budskap med stöd till terrorstämplade PKK ska ha projicerats på Stockholms stadshus och Globen, skriver Expressen. I ett pressmeddelande skriver staden att det är oklart om händelsen faktiskt har ägt rum och att en utredning nu ska visa om de bilder från den påstådda aktionen som fått spridning på nätet är äkta. På Twitter har organisationen Rojavakommittéerna tagit på sig aktionen. Just den svenska relationen till PKK står i centrum för Turkiets motstånd mot ett svenskt medlemskap i Nato, och uppgifterna om aktionen har uppmärksammats i turkiska medier, skriver Expressen. Utrikesminister Mevlut Cavusoglu säger till turkiska TRT World att händelsen visar ”hur slappa svenska lagar och myndigheter är i att bekämpa terrorism”. Samtidigt har UD gått ut och varnat för att falska och manipulerade bilder kring Sveriges syns på PKK kan förekomma, som en kampanj för att störa Sveriges Natoansökan.