Hamro-partiet søker å gjøre AAP når det debuterer i Darjeeling-åsene på kroppsmålinger på anti-podeplanke

0
39

En Hamro Party-tilhenger offentliggjorde nylig en RTI-rapport om at GTA ikke hadde gitt brukssertifikater verdt Rs 135 crore så langt.

Den nye deltakeren i Darjeeling-politikken, Hamro Party, har gjort kampanjen mot korrupsjon til sin temasang i valget i Gorkha Territorial Administration (GTA) 26. juni, selv som andre saker, inkludert det langvarige kravet om en egen stat Gorkhaland, blir også tatt opp av forskjellige partier i meningsmålingene.

Den 47 år gamle Hamro Party-grunnlegger og restaurantør, Ajoy Edwards, har lovet i sin kampanje for GTA-valget, som finner sted etter et gap på 10 år, at hans parti vil bryte den godt forankrede politiker-entreprenør-forbindelsen i åsene, som har, har han anklaget, plaget funksjonen til GTA.

Edwards har hevdet at GTA har entreprenørers utestående kontingent verdt Rs 370 crore, som vil bli klarert, sa han, først etter å ha gjennomført en “sosial revisjon” av forskjellige prosjekter dersom Hamro-partiet blir stemt til makten i GTA-målingene.

Mindre enn tre måneder etter at det ble grunnlagt av Edwards, gjorde Hamro-partiet, som betyr «Vårt parti» på nepalesisk, en fantastisk debut i valget til Darjeeling kommune, som ble holdt 27. februar i år, og vant 18 av de totalt 32 avdelingene. Det nystartede partiet, uten å ty til en pitch for Gorkhaland, albuet ut de nordlige Bengal-åsene’ etablerte politiske aktører, som den Trinamool Congress(TMC)-støttede Gorkha Janmukti Morcha (GJM) og den BJP-støttede Gorkha National Liberation Front (GNLF), og stopper derved det regjerende TMCs juggernaut i det kuperte distriktet i Vest-Bengal.

Best of Express Premium

Premium

Monsun så langt: mye nedbør i deler av nordøst, knapt noen andre steder

Premium

UPSC-nøkkel – 17. juni 2022: Kjenn relevansen av “Chalukya-stil” til “svart …

Premium

Bryldoseren i Prayagraj utgjør en utfordring for grunnlovenPremium

Presidentiell meningsmåling: Velge en president for vår tidFlere premiumhistorier &gt ;>

Bruket av resultatene fra borgermålingene, har Hamro-partiet – som ennå ikke er anerkjent av valgkommisjonen og bare har et navn og et flagg med «khukri»-symbolet – nå rettet blikket mot å bli en etablert politisk kraft i åsene, lenge dominert av GJM og GNLF.

Hamro-partiet har forsøkt å gjøre spørsmålet om redelighet og åpenhet til sitt visittkort i Darjeeling-bakkepolitikken. Den partiledede Darjeeling kommune ga nylig ut økonomirapporten til det sivile organets generelle fond for mai 2022, og opplyser at den hadde samlet inn rundt 86 lakh Rs i måneden og med rundt Rs 91 lakh utgifter hadde den nesten Rs 80 lakh som sluttbalanse .

En tilhenger av Hamro-partiet offentliggjorde nylig en RTI-rapport som sa at GTA ikke hadde gitt brukssertifikater verdt Rs 135 crore så langt.

I likhet med Aam Aadmi-partiet (AAP), spesielt da det først tok steget inn i Delhi-forsamlingens meningsmålinger i 2013, er Humro-partiet nå klar til å debutere i GTA-målingene på anti-korrupsjonsplanken. GJM og GNLF har boikottet meningsmålingene, selv om TMC og kongressen bestrider det, blant andre partier.

I sin kampanje for GTA-valget har Edwards hevdet at “Mange seniorledere i åsene er omgitt av en gruppe på fire-fem store entreprenører

som bagger nesten 60 prosent av alt arbeid, mens de resterende entreprenørene knapt får noe arbeid. Vi er mot disse privilegerte gruppene og ønsker å bryte deres sammenheng.» Han har også sagt at “Hvis vi blir stemt til makten i GTA, vil vi fjerne de entreprenørenes avgifter som har utført jobbene sine ordentlig. Ellers klarer vi ikke regningene deres.

Darjeeling-distriktet har vært vitne til flere agitasjoner for Gorkhaland siden 1990-tallet. Den siste uroligheten fant sted i åsene i 2017 da den var vitne til en 104-dagers streik kombinert med voldelige sammenstøt.

GTA ble dannet som et resultat av en trepartsavtale mellom senteret, regjeringen i Vest-Bengal og GJM den 18. juli 2011. Sett på som svaret på et langvarig krav fra Gorkhas om selvstyre i Darjeeling, var organets mandat å innlede utvikling for Bengals åsområder. Det siste GTA-valget ble holdt i juli 2012, der GJM vant alle 45 setene.

Ekspressabonnement Sjekk ut de forskjellige Express-abonnementsplanene, nå med Ad-lite Subscribe Now