Daglig orientering: Siste om Agnipath; Kongressens oppgjør med Delhi-politiet; Turistdødsfall ansporer til akklimatiseringsorden i Ladakh

0
82

Toppnyheter 16. juni 2022

God morgen,

🚨Stort Historie 

🔴 Senteret kunngjorde sin ambisiøse 'Agnipath'-ordning for korttidsrekruttering av soldater i alle tre styrkene i går. Men hva skjer når disse “Agniveerne” forlater de væpnede styrkene om fire år? Vel, ifølge Union Home Ministry, vil de få prioritet ved rekruttering til Central Armed Police Forces (CAPFs) og Assam Rifles.

🔴 Flere BJP-styrte stater – inkludert Uttar Pradesh, Madhya Pradesh og Assam – har sagt at «Agniveers» også vil bli gitt foretrekk i politirekruttering etter at de forlater de væpnede styrkene om fire år. I mellomtiden sa Haryana at staten vil gi dem «preferanse i jobber og andre arbeider».

Best of Express Premium

Premium

UPSC Key-17. juni 2022: Kjenn til relevansen av «Chalukya-stil» til «Black …

Premium

Forklart: Hva er ED- og IT-sakene mot Rahul og Sonia Gandhi?

Premium

Prayagraj-riving faller i strid med Allahabad HC-ordenen, sier tidligere CJ

Premie

Bak protest mot Agnipath-ordningen: Midlertidig innsats, ingen pensjons- eller helsefordeler…Flere Premium-historier >>

🔴 I mellomtiden tar vi en titt på noen av jobbene som tilbys, mens senteret tar fatt på sin massive sysselsettingsoppdrag i løpet av de neste 18 månedene. Av de 10 lakh jobbene unionsregjeringen har lovet, 90 prosent eller flere av disse ubesatte jobbene eller ledige stillingeneer i gruppe C-kategorien som består av funksjonærer, peoner og halvfagarbeidere, sa en regjeringskilde. Kostnaden for myndighetene for en fersk gruppe C-ansatt er omtrent 40 000 Rs i måneden.

🔴 Regjeringen må budsjettere rundt 4500 millioner Rs i året for å gjennomføre planen sin. Kilder i regjeringen sa at selv om det ikke er lett å gjennomføre en slik storskala rekruttering i løpet av en kort periode på 18 måneder, vil den største utfordringen være opplæring og introduksjon etter rekruttering, og senere forfremmelser. «En slik rekruttering vil bety at alle disse ansatte vil være kvalifisert for forfremmelse sammen,» sa en kilde.

⚡ Bare i Express< b>

Med NATO-toppmøtet i Madrid rett rundt hjørnet, snakket den besøkende den spanske utenriksministeren José Manuel Albares med The Indian Express om hvorfor internasjonal allianse bør nå ut til land som India for å bidra til å opprettholde stabilitet over hele verden, og det han diskuterte med utenriksminister S Jaishankar.

«Det som er viktig er at India, det er et stort land som spiller en stabiliserende rolle i denne regionen. Og vi må stole på at India møter utfordringene. I dag er det verdensfred, men også smitteeffekten av den ukrainske krisen – matsikkerhet. Så det Spania ønsker, er å engasjere seg med India, både bilateralt, men også for å reflektere og forene krefter om globale spørsmål. Det er ting som vil være mye vanskeligere å gjøre hvis vi ikke regner med India, sa Albares.

Fra forsiden

Midt i kongressens protest mot BJP og håndhevingsdirektoratet for å ha «innblandet» Rahul Gandhi i en hvitvaskingssak, hevdet seniorledere at Delhi-politiet tvang inn i AICC-hovedkvarteret i New Delhi og banket partiarbeiderne .

Senior BJP-ledere nådde ut til sentrale opposisjonsledereinkludert NCPs Sharad Pawar og NCs Farooq Abdullah – to av de tre navnene fløt opp som mulige kandidater på møtet innkalt av TMC-lederen og Vest-Bengals sjefsminister Mamata Banerjee – for å bygge konsensus om en felles kandidat for presidentvalget.

< p> CBI arresterte Kalyani Singh, datteren til fungerende sjefsjef ved Himachal Pradesh High Court, Sabina Singh, i forbindelse med drapet i 2015 på tidligere skytter og advokat Sukhmanpreet Singh alias Sippy Sidhu .

👩‍💻 Må lese

Pratap Bhanu Mehta skriverom Agnipath-ordningen: “De væpnede styrkene trenger støtte og reformer. Men reformer bør styres av en sunn sosiologisk, faglig, institusjonell og strategisk logikk. Denne reformen klarer ikke lukteprøven på alle fire. En dose skepsis kan være en bedre handling av patriotisme enn cheerleading blindt, spesielt hvis du vil at reformer skal lykkes.”

Uttalelsene mot profeten Mohammad fra BJP-talspersonene Nupur Sharma og Naveen Jindal har satt søkelyset på den indiske straffeseksjonen (IPC) som omhandler kritikk av eller fornærmelse mot religion. India har ikke et formelt juridisk rammeverk for å håndtere hatefulle ytringer. Imidlertid påberopes en klynge av bestemmelser, løst kalt lover om hatytringer. Vi forklarer opprinnelsen og hvordan domstolene har lest loven.

Ladakh-administrasjonens nylige mandat om 48-timers akklimatisering for turister stammer fra det uvanlig høye antallet omkomne på grunn av høyderelaterte komplikasjoner. På mindre enn to måneder er 11 dødsfall allerede rapportert fra Lehs høyere steder. Det har vært en økning i antall flyreisende, som, sier eksperter, får mindre tid til å akklimatisere seg.

⌛ Og til slutt

I år, på IPL-auksjonen, ble Indias fremste swingbowler Bhuvneshwar Kumar kjøpt tilbake av Sunrisers Hyderabad for mindre enn halvparten av 2018-prisen, en passende indikasjon på hans fallende aksje. Den forrige sesongen hadde vært hans verste noensinne. Den kjente popen i bowlingen hans hadde forsvunnet. Men kroppen og formen hjelper opp denne sesongen. Fire måneder før verdensmesterskapet i T20 snar den gamle krigshesten med en ganske sterk sak for å være på flyet til Australia.

Til i morgen, < /p>

Rahel Philipose og Leela Prasad G

 

 

Ekspressabonnement Sjekk ut de forskjellige ekspressabonnementsplanene, nå med Ad-lite Abonner nå