Presidentens meningsmålinger: Oppn-ledere snakker med Gopal Gandhi, sier han for tidlig å kommentere

0
32

Gopalkrisha Gandhi.

Da opposisjonspartiene begynte diskusjoner om å stille med en felles kandidat til det kommende presidentvalget, har deres søken etter et akseptabelt og troverdig ansikt igjen ført dem til dørstokken til Gopal Krishna Gandhi, en tidligere administrator, diplomat og guvernør, og barnebarn av Mahatma Gandhi.

Kilder sa NCP-leder Praful Patel, CPI(M) generalsekretær Sitaram Yechury og hans CPI-motpart D Raja snakket med Gandhi under et møte Venstre-lederne hadde med NCP-sjef Sharad Pawar på tirsdag.

Gandhi har lært å har fortalt dem at han ville komme tilbake etter å ha rådført seg med familiemedlemmer.

Onsdag nevnte Vest-Bengals sjefsminister Mamata Banerjee navnet hans – og også navnet til nasjonalkonferanseleder Farooq Abdullah – på et møte med opposisjonspartier , den første offisielle øvelsen for å komme frem til en felles kandidat.

Best of Express Premium

Premium

Prayagraj-riving faller i strid med Allahabad HC-ordren, sier tidligere CJ

Premium

Bak Agnipath-ordningen protest: Midlertidig innsats, ingen pensjons- eller helsefordeler…

Premium

Forklart: 2 år etter Galwan-sammenstøtet, der forholdet mellom India og Kina står …Premium

Fed renteøkning: Sannsynlig innvirkning på India, og hva investorer bør gjøreMer Premium-historier >>

Da han ble kontaktet, sa Gandhi til The Indian Express at «det er for tidlig for meg å kommentere».

Gandhi var også i regnskapet som den felles opposisjonskandidaten i 2017, men partiene stilte med tidligere Lok Sabha-speaker Meira Kumar etter at den regjerende NDA annonserte Ram Nath Kovind som sin nominerte. Gandhi ble deretter stilt opp som opposisjonskandidat for visepresidentposten.

Venstresiden, sa kilder, er opptatt av Gandhi hvis Pawar og Abdullah avslår anmodningene fra opposisjonspartiene om å være deres kandidat. Pawar har allerede gjort det klart at han ikke er interessert. Abdullah sies heller ikke å være interessert i å kaste hatten sin i løpet.

🚨 Tidsbegrenset tilbud | Express Premium med ad-lite for bare Rs 2/dag 👉🏽 Klikk her for å abonnere 🚨

Gandhi var guvernør i Vest-Bengal under UPAs første embetsperiode. Interessant nok signaliserer uttalelsene fra opposisjonslederen i Rajya Sabha Mallikarjun Kharge på onsdagens møte at partiet var åpent for ideen om Gandhis kandidatur.

Kharge sa at opposisjonskandidaten burde være en som er forpliktet til å opprettholde «Indias grunnlov, dens verdier, prinsipper og bestemmelser i bokstav og ånd; noen som er forpliktet til å garantere at alle institusjoner i vårt demokrati fungerer uten frykt eller gunst; noen som er forpliktet til å beskytte rettighetene til alle våre borgere og bevare det sekulære stoffet i vårt mangfoldige samfunn; noen som er forpliktet til å si frimodig mot kreftene til fordommer, hat, bigotteri og polarisering; og noen som er forpliktet til å være en mektig kraft for å fremme sosial rettferdighet og myndiggjøring.»

Ekspressabonnement Sjekk ut de forskjellige Express-abonnementsplanene, nå med Ad-lite Abonner nå