Trump måste vittna i New York-undersökningen, beslutar en överklagandedomstol

0
43

USA:s före detta president Donald Trump talar vid en demonstration. (Audra Melton/The New York Times)

(Skrivet av Jan Wolfe)

U.S.A.s tidigare president Donald Trump måste vittna under ed i New York Attorney General’ s civil utredning av hans affärspraxis, beslutade en mellanliggande statlig appellationsdomstol på torsdagen.

En panel med fyra domare fastställde enhälligt ett rättegångsdomstolsbeslut från februari som verkställer stämningar för Trump och hans två äldsta barn, Donald Trump Jr. och Ivanka Trump, för att ge avsättningsvittnesmål i justitiekansler Letitia James’ utredning.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“Än en gång har domstolarna slagit fast att Donald Trump måste följa vår lagliga utredning av hans ekonomiska affärer ,” sa James i ett uttalande. “Vi kommer att fortsätta att följa fakta i det här fallet och se till att ingen kan kringgå lagen.”

Best of Express Premium

Premium

NAS 2021: Punjab-skolor överglänser Delhi, återupplivar debatt om bättre utbildning…

Premium

Året före Covid: Jobb i företagssektorn, LLP-företagen växte, ägarskap minskadePremium

Förstå GST-bonanza

Premium

Fallande marknader: Hur mycket längre och hur att investera tills de återhämtar sig?Fler premiumhistorier >>

Alan Futerfas, advokat för Trump, svarade inte omedelbart på en begäran om kommentar.

Köp nu | Vår bästa prenumerationsplan har nu ett specialpris

I januari sa James att hennes nästan treåriga utredning av Trump-organisationen hade avslöjat betydande bevis på möjliga bedrägerier. Hon beskrev vad hon kallade vilseledande uttalanden om värdena på varumärket Trump och sex fastigheter, och sa att företaget kan ha blåst upp fastighetsvärden för att få banklån och reducerat dem till lägre skatteräkningar.

Trump gjorde ett uttalande. tidigare i år kallade han anklagelserna falska och anklagade James för en politisk agenda för att rikta in sig på honom och hans familj.