Trump i natt: Hatet gör att laglydiga måste bära vapen

0
39

Donald Trump kritiserade politikerna som valde att ställa in sin medverkan vid vapenlobbyorganisationen NRA:s mässa i Houston när han talade i natt. Konventet hålls bara några dagar efter skolskjutningen i Uvalde i samma delstat, där 19 barn dödades. Problemet är inte vapen, sa ex-presidenten, utan hat och ondska. – Existensen av ondska är en av de allra bästa anledningarna att beväpna laglydiga medborgare, sa Trump från scenen enligt ABC News. Washington Post skriver att Trump också citerade den gamla NRA-chefen Wayne LaPierre: ”Det enda sättet att stoppa en dålig kille med en pistol är en bra kille med en pistol”. Han varnade också för reformerade vapenlagar: – När de väl har tagit det första steget tar de det andra steget, det tredje, det fjärde, och sedan kommer man att se på det andra tillägget till konstitutionen på ett helt annat sätt. Det andra tillägget slår fast var amerikans rätt att bära vapen.