Tre infiltrerande militanter dödades i norra Kashmirs Kupwara

0
41

Tre militanter dödades i en skottlossning i torsdags i norra Kashmirs Kupwara-distrikt när ett gemensamt team av Jammu- och Kashmir-polisen och den indiska armén avlyssnade en grupp som infiltrerade in i dalen. (PTI-foto för representation)

Tre militanter dödades i en skottlossning på torsdagen i norra Kashmirs Kupwara-distrikt när ett gemensamt team av Jammu- och Kashmir-polisen och den indiska armén avlyssnade en grupp som infiltrerade in i dalen. Polisen sa att de ännu inte kan fastställa identiteten på de dödade militanterna och att de tillhörde Lashkar-e-Toiba (LeT).

Slagsmålet mellan militanter och ett gemensamt team av J-K polis och armé började tidigt på torsdag i Jumagund-området i gränsdistriktet Kupwara. Polisen sa att skottlossningen startade efter att de fått information om en grupp militanter som försökte infiltrera dalen.

“Baserat på en specifik input utvecklad av Kupwara-polisen angående infiltrationsförsök av terrorister i byn Jumagund, Kupwara, har ett möte startat när de infiltrerande terroristerna avlyssnades av armén och polisen,” twittrade J&K Police.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

I en efterföljande tweet sa polisen att de tre militanterna dödades. “KupwaraEncounterUpdate: Alla tre dödade terrorister, anslutna till den förbjudna terrorutrustningen LeT. Identifiering fastställs. Inkriminerande material inklusive vapen och ammunition återfanns,” polisen twittrade och citerade polisens generalinspektör (IGP) Kashmir Vijay Kumar.

Best of Express Premium

Premium

Året före Covid: Jobb inom företagssektorn, LLP växte, innehav minskade

Premium

Förklarat | Fallande marknader: Hur mycket längre och hur man investerar tills…

Premium

Yasin Malik: Kashmirs militans långa båge, skuggan av Pakistan

Premium

UPSC-nyckel – 26 maj 2022: Varför och vad man ska veta om Hawala-transaktion till…Fler premiumhistorier >>

Detta är den andra skottlossningen i norra Kashmir på två dagar. På onsdagsmorgonen dödades tre pakistanska militanter och en polis i en skottlossning vid byn Kreeri i Baramulla.