NGO lanserar Montessori skola-på-hjul i samarbete med BBMP

0
43

Skola-på-hjul-schemat togs sedan upp av det civila organet som spenderade Rs 4 lakh vardera för att modifiera interiören av gamla BMTC-bussar för att likna dem med Anganwadi-klassrum. (Representativ/Tashi Tobgyal)

För att förbättra utbildningen av marginaliserade barn i slumområden, lanserade en Bengaluru-baserad frivilligorganisation, Freethinking Foundation i samarbete med Bruhat Bengaluru Mahanagara Palike (BBMP) sitt första Montessori School on Wheel-initiativ, där det syftar till att för att ta lärandet till sin tröskel.

BBMP har tilldelat två BMTC-bussar för stiftelsen som är anpassade till ett klassrum och trafikerar tidigt på morgonen från 9:30 till 12:00 i BBMP:s södra zon.

Läs |Över klass, ämne, når Covid skolresultat

Enligt Umesh D S, biträdande kommissionär för utbildning vid BBMP, lanserades initiativet förra året i september av BBMP och det har påverkat över 300 marginaliserade barn i åldersgruppen 2,5 till 6 år. 10 BMTC-bussar har byggts om till ett klassrum och kommer att fungera i alla BBMP-zoner.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Fundamentet som kommer att köras i South Zone från och med idag syftar till att bygga om bussarna och utrusta dem med moderna utbildningsresurser. Varje buss kommer att ta emot minst 50 elever i omgångar under en tidsperiod.

Best of Express Premium

Premium

NAS 2021: Punjab-skolor överglänser Delhi, återupplivar debatt om bättre utbildning…

Premium

Hårda liv för den ständigt leende cricketspelaren Rinku Singh, KKR’s stigande stjärnaPremium

År före Covid: Jobb i företagssektorn, LLP-företag växte, äganderätt minskade

Premium

Förstå GST-bonanzanFler premiumhistorier >>

För att främja flerspråkighet kommer lektioner att erbjudas på engelska, kannada och hindi. Montessoriskolan på hjul kommer att ha 2-3 lärare och bussen kommer att innehålla ett minibibliotek och audiovisuell utrustning för att skapa en heltäckande lärmiljö. Samma buss kommer också att utbilda lärare i Montessori-metoden.

Läs också |Två författare återkallar tillståndet att använda sitt arbete i läroboken; Ramachandrappa kallar Nageshs påståenden för lögn

Stiftelsen kommer också att erbjuda regelbundna måltider och hälsokontroller som en del av detta initiativ. Det syftar också till att utöka antalet bussar till 200 under de kommande fem åren och tillgodose cirka 10 000 barn och 2 000 lärare.