Förklarat: Åk på Ramayana Circuit med tåg – här är allt du behöver veta

0
43

Den 18 dagar långa rundturen börjar från Delhis Safdarjung järnvägsstation. (Expressfoto)

Den 21 juni, när det första turisttåget Bharat Gaurav börjar på sin jungfruresa, kommer det att spränga en ny gräns — blir det första turisttåget från Indien att korsa den internationella gränsen till Nepal.

Tåget kommer att köras på Ramayana Circuit som identifierats under turistministeriets Swadesh Darshan-plan, och täcker framstående platser som är associerade med Lord Rams liv. Ett besök på Ram Janaki-templet i Janakpur i Nepal kommer att vara en del av reseplanen, sa högre tjänstemän från Indian Railway Catering and Tourism Corporation (IRCTC).

Köp nu | Vår bästa prenumerationsplan har nu ett specialpris

Tåget och kostnaden

Best of Express Premium

Premium

Veckohoroskop, 29 maj 2022 – 4 juni 2022: Vågen, Väduren, Fiskarna och o…

Premium

“Intäktsgenerering” avskaffats, MeitYs nya utkast för att “uppmuntra” cos att dela icke-…

Premium

Högsta domstolens anvisningar om sexarbetare: fallets historia och var jag…

Premium

Cruising drogrädsfall: En polis blev skurk, byrån såg åt andra hålletFler premiumhistorier >>https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png < p>Tåget med 14 bussar, som körs av IRCTC, kommer att ha 11 luftkonditionerade bussar i tre nivåer för turister, tillsammans med en skafferivagn, en restaurangvagn och en separat buss som kan användas av tågpersonalen.

< p>“Turisterna kommer att erbjudas strikta vegetariska måltider, nylagade ombord. Tåget kommer att ha ett infotainmentsystem, och CCTV-kameror och vakter kommer att säkerställa säkerheten ombord,” sa en IRCTC-tjänsteman.

Tåget kan ta emot upp till 600 turister, och IRCTC-tjänstemän sa att 293 personer — nästan halva kapaciteten — hade bokat sig på det senast den 26 maj.

Den 18-dagars turnén startar från Delhis Safdarjung järnvägsstation. Biljetter börjar från 62 370 Rs per person för all inclusive-paketet. Ett slutgiltigt intyg om covid-19-vaccination är obligatoriskt för att komma ombord.

Best of Explained

Klicka här för mer < p>Stopp på rundturen

Ayodhya kommer att vara Bharat Gaurav Train’s första stopp, där turister kommer att besöka Ram Janmabhoomi-templet och Hanuman-templet, förutom Bharat Mandir vid Nandigram.

Tåget går sedan till Buxar i Bihar, där turister kommer att besöka eremitaget Vishwamitra och Ramrekha Ghat på Ganga.

Besöket i Janakpur i Nepal via Jainagar i Bihar’s Madhubani-distrikt kommer att följa. Turister kommer att övernatta på hotell i Janakpur och besöka Ram-Janaki-templet i staden.

Tåget går sedan till Bhadrachalam i Telangana, även kallat till som Ayodhya i söder, och avsluta sin 8 000 km långa resa i Delhi. (Express)

Från Janakpur kommer tåget att korsa tillbaka till Indien och fortsätta till Sitamarhi i Bihar, som tros ha varit födelseplatsen för Sita.

Nästa stopp är Varanasi. Turister kommer att besöka de olika templen i den antika staden, och kommer att gå till Shringverpur, platsen där Ram, Sita och Laxman tros ha korsat Ganga, och Chitrakoot på väg.

Tåget kommer sedan att röra sig väster och söder & # 8212; till Nasik för besök i Trayambakeshwar-templet och Panchvati, och sedan till Krishkindha, Hampi, som tros vara Lord Hanumans födelseplats.

Nästa destination blir Rameshwaram, för besök i Ramanathaswamy-templet och Dhanushkodi. Tåget går sedan till Kanchipuram för en dagsutflykt till templen Shiv Kanchi, Vishnu Kanchi och Kamakshi. Tåget går sedan till Bhadrachalam i Telangana, även kallat Ayodhya i söder, och avslutar sin 8 000 km långa resa i Delhi.

Även i Explained |Vem är patriark Kirill, den religiösa ledaren som hotas av sanktioner från EU

Till Nepal för första gången

I de tidigare Ramayana Circuit-turerna som täcktes av turisttåg från Indien, täcktes Janakpur från Sitamarhi-stationen. Men nu har Indian Railways, med stöd från Nepal Railway, utökat spåret från Jainagar-stationen i Indien till Janakpur i Nepal, sa IRCTC-tjänstemän.

Nyhetsbrev | Klicka för att få dagens bästa förklarare i din inkorg

Nyligen, under sitt besök i Lumbini, hade premiärminister Narendra Modi anmärkt: “Jag hade sagt i Janakpur att ‘utan Nepal är vår Lord Ram också ofullständig’. Jag är medveten om att folket i Nepal känner sig lika glada som ett elegant tempel för Lord Shri Ram som byggs i Indien.”

Efter Ramayana Circuit kommer även andra resplaner att utarbetas, sa tjänstemän. Indian Railways lanserade Bharat Gaurav-tågen förra året, för att drivas av privata aktörer på temabaserade kretsar. Enligt Bharat Gauravs policy kan alla operatörer eller tjänsteleverantörer hyra ett tåg för att köra på en temabaserad krets som ett speciellt turismpaket.