Delhi Konfidentiellt: Försvarsminister Rajnath Singh dyker djupt under vattnet i en ubåt i dag

0
44

Försvarsminister Rajnath Singh

Ubåtsortie: Efter att ha tagit en sortie på flottans övervakning och antiubåtsflygplan P8I förra veckan är försvarsminister Rajnath Singh planerad att dyka djupt under vattnet i en ubåt på fredag. Singh, som är i Karwar i Karnataka på besök, kommer att ta en sortie i den inhemska marinens Kalvari-klassubåt. Sortien kommer att pågå i några timmar och Singh kommer att bevittna alla aspekter av undervattensoperationer. Med undervattensorten kommer Singh att ha sett alla tre dimensionerna av marinens operativa kapacitet – på ytan, från luften och under vattnet. För ytoperationer hade han i september 2019 gått ombord på marinens enda hangarfartyg, INS Vikramaditya, i september 2019. För flygoperationer var det P8I-sorten förra veckan som nu kommer att följas av ubåtsorten för undervattensoperationer.

I rampljuset: Minister för information och sändningar L Murugan håller en låg profil. Vanligtvis vid I&B-evenemang tar den senior I&B-ministern, Anurag Thakur, rampljuset. Men när premiärminister Narendra Modi deltog i evenemang i Tamil Nadu i torsdags, Murugans hemstat, riktades rampljuset mot honom. Under jubel från publiken sa premiärministern att Murugan, “son till denna stora jord”, just hade återvänt från Frankrike, där han deltog i filmfestivalen i Cannes. Han sa att Murugan gick på röda mattan där i traditionell tamilsk klädsel, vilket gjorde “tamiler över hela världen väldigt stolta”. Murugan stod med händerna i kors när premiärministern talade om honom.