Delhi Confidensial: Forsvarsminister Rajnath Singh skal dykke dypt under vann i en ubåt i dag

0
43

Forsvarsminister Rajnath Singh

Ubåtsortie: Etter å ha tatt en sortie på marineovervåking og antiubåtfly P8I forrige uke, er forsvarsminister Rajnath Singh planlagt å dykke dypt under vann i en ubåt fredag. Singh, som er i Karwar i Karnataka på besøk, vil ta et utflukt i den urbefolkningsproduserte marinens ubåt i Kalvari-klassen. Uttaket vil vare noen timer og Singh vil være vitne til alle aspekter av undervannsoperasjoner. Med undervannsortien vil Singh ha vært vitne til alle tre dimensjonene av marinens operative evner – på overflaten, fra luften og under vann. For overflateoperasjoner hadde han i september 2019 gått om bord i Sjøforsvarets eneste hangarskip, INS Vikramaditya, i september 2019. For luftoperasjoner var det P8I-sorten forrige uke, som nå skal følges av ubåtsorten for undervannsoperasjoner.

I søkelyset: Statsminister for informasjon og kringkasting L Murugan holder en lav profil. Vanligvis på I&B-arrangementer er senior I&B-minister, Anurag Thakur, som tar rampelyset. Men da statsminister Narendra Modi deltok på arrangementer i Tamil Nadu torsdag, Murugans hjemstat, var søkelyset rettet mot ham. Under jubel fra mengden sa statsministeren at Murugan, «sønn av denne store jorden», nettopp hadde kommet tilbake fra Frankrike, hvor han deltok på filmfestivalen i Cannes. Han sa at Murugan gikk på den røde løperen der i tradisjonell tamilsk antrekk, noe som gjorde “tamiler over hele verden veldig stolte”. Murugan sto med hendene foldede hender mens statsministeren snakket om ham.