Smartwatch versus fitnesstracker: wat is het verschil?

0
41
Apple

Als het gaat om draagbare gadgets, zijn er twee termen die je veel hoort: “fitnesstracker” en “smartwatch.” Deze twee soorten apparaten hebben veel overeenkomsten, maar ook een paar grote verschillen. Welke is geschikt voor jou?

Dat is een grote vraag om te beantwoorden. In veel opzichten is het moeilijker om een ​​apparaat voor je pols te kiezen dan om een ​​smartphone te kiezen. Er is een enorm scala aan opties en de functies variëren enorm. We zullen proberen je te helpen bij het kiezen van een pad.

Wat is een fitnesstracker?

Fitbit

Laten we beginnen met fitnesstrackers. Deze apparaten bestaan ​​​​al langer dan smartwatches omdat ze eenvoudiger van aard zijn. Dat is de belangrijkste bepalende kwaliteit van een fitnesstracker in vergelijking met de eenvoud van een smartwatch.

Fitnesstrackers zijn gerichte apparaten. Zoals de naam al aangeeft, is hun belangrijkste doel het bijhouden van de conditie. Dat omvat alles, van eenvoudig stappen volgen tot geavanceerde hartmetingen en bloedzuurstofniveaus.

Niet alle fitnesstrackers zijn echter gelijk gemaakt. De Fitbit Inspire 2 kan bijvoorbeeld veel van de basisfitness-tracking-dingen doen die je zou willen voor $ 100. Voor $30 extra kun je een Fitbit Charge 5 krijgen met de toevoeging van GPS, bloedzuurstof, ECG, een kleurentouchscreen en meer.

“Fitness-trackers” is een brede term, maar het algemene concept is dat deze apparaten zijn ontworpen met de bedoeling om fitnessgerelateerde dingen bij te houden. De functies om dat te doen variëren, maar het doel is hetzelfde.

Wat is een smartwatch?

Joe Fedewa

< p>Smartwatches hebben veel gemeen met fitnesstrackers. Veel smartwatches, zoals de Apple Watch, zijn ook gericht op gezondheid en fitness. Bijna elke smartwatch is ook een fitnesstracker, maar niet elke fitnesstracker is ook een smartwatch.

GERELATEERDDe beste smartwatches van 2022

Simpel gezegd, een smartwatch doet meer. Apps, meldingen, muziekbediening, microfoons voor telefoongesprekken, luidsprekers, NFC, mobiele connectiviteit, GPS en touchscreens. Er zijn fitness-trackers die ook een aantal van deze functies hebben, maar elk apparaat dat al deze dingen heeft, wordt als een smartwatch beschouwd.

Hoewel een smartwatch meer kan, is het een minder gerichte ervaring dan een fitnesstracker. Vrijwel alle smartwatches hebben een soort van fitness-trackingmogelijkheden, maar ze hebben niet allemaal geavanceerde functies zoals bloedzuurstof en ECG (sommige wel). Een smartwatch heeft in het algemeen misschien meer functies, maar ze zijn verspreid over een groter aantal dingen.

Zie een smartwatch als een geminiaturiseerde versie van uw smartphone. Het is een apparaat dat bedoeld is om veel verschillende dingen te doen.

GERELATEERD: Hoe (en waarom) al je activiteiten volgen op een Apple Watch

strong>

Welke moet je kopen?

Ok, dus nu de grote vraag is welk apparaat voor u geschikt is? Dat hangt natuurlijk sterk af van wat je ermee wilt doen, maar er zijn ook prijzen waarmee je rekening moet houden.

Waarom je een fitnesstracker zou moeten kopen

Zoals we hierboven hebben besproken, is een fitnesstracker een meer gerichte ervaring. Als gezondheid en welzijn uw topprioriteiten zijn, zal een speciale fitnesstracker waarschijnlijk beter zijn.

Advertentie

Aangezien fitnesstrackers speciaal zijn ontworpen voor het volgen van uw fitness, worden deze functies niet als een bijzaak. Ze zijn vaak nauwkeuriger en hebben meer geavanceerde functies dan hun smartwatch-tegenhangers.

Die gerichte aanpak leent zich er ook voor om betaalbaarder te zijn. Het meest geavanceerde Fitbit-model kost slechts ongeveer $ 150. U kunt gemakkelijk fitnesstrackers vinden in het bereik van $ 100 of minder.

Waarom u een smartwatch zou moeten kopen

Smartwatches zijn een goede keuze als u geïnteresseerd bent in meer dan alleen fitnesstracking. Misschien wil je uitgebreide meldingen om je pols, de mogelijkheid om sommige apps te gebruiken en wil je mobiele connectiviteit zodat je je telefoon thuis kunt laten.

Het leuke van smartwatches is dat je dat niet per se hoeft te doen moeten de geavanceerde functies voor het volgen van fitness opgeven. Garmin is een merk dat smartwatches maakt met ook echt goede gezondheids- en welzijnsfuncties.

De Apple Watch heeft ook een aantal zeer indrukwekkende gezondheidsfuncties. Als je een smartwatch met goede fitnesscapaciteiten wilt, is het moeilijk om fout te gaan met de Apple Watch. U hoeft geen nauwkeurige fitnesstracking op te offeren om te genieten van de voordelen van een smartwatch.

Natuurlijk kost het hebben van je cake en het eten ervan ook een prijs. Garmin heeft smartwatches die meer dan $ 600 kosten. Dat is echter niet de norm. Een Apple Watch kost je ongeveer $ 200 tot $ 400. Een Samsung Galaxy Watch valt in datzelfde bereik.

The Best Apple Watches of 2022 Best Apple Watch Overall Apple Watch Series 7 GPS (41mm) Amazon

$383.97
 

Beste Apple Watch in het algemeen Apple Watch Series 7 GPS (45 mm) Amazon

$413.97
 

Beste budget Apple Watch Apple Watch SE (40 mm) Amazon

$249.00
$279.00 Save 11%

Beste budget Apple Watch Apple Watch SE (44 mm) Amazon

$259.00
$309.00 Save 16%

Beste Apple Watch met mobiel Apple Watch Series 7 GPS + mobiel (41 mm) Amazon

$483.97
 

Beste Apple Watch met mobiel Apple Watch Series 7 GPS + mobiel (45 mm) Amazon

$513.97
 

Beste Apple Watch voor duurzaamheid Apple Watch Series 7 Titanium Nu winkelen Beste starters Apple Watch-band Solo Loop-band voor Apple Watch Nu winkelen LEES VOLGENDE

  • › Wat is er nieuw in Chrome 102, nu beschikbaar
  • › De beste budgetsprekers van 2022
  • › Logitech MX Mechanisch Toetsenbord Review: Gemakkelijk voor de ogen, niet voor de vingertoppen
  • › Moet je een drone kopen?
  • › AMD's Ryzen 7000-serie zijn de eerste 5nm desktop-CPU's ooit
  • › Logitech MX Master 3S Mouse Review: gedempte verfijningen