Sex bengaliska turister dödades, 40 skadades i vägolyckan i Odisha

0
59

De skadade passagerarna på Odisha-vägen behandlas. Foto: ANI

Minst sex turister från Västbengalen, fyra av dem kvinnor, dödades och 40 skadades sent på tisdagskvällen när bussen de färdades i rullade nerför vägen vid Kalinga Ghat i gränserna mellan Kandhamal och Ganjam distrikten i Odisha, sade polisen på onsdagen.

Händelsen inträffade efter midnatt nära byn Durgaprasad i Ganjam och 15 personer bland de skadade är i allvarligt tillstånd, enligt polisen.

Bussen med 77 personer, varav cirka 65 turister från Västbengalen&#8217 ;s Howrah- och Hooghly-distrikten, var på väg mot Visakhapatnam i Andhra Pradesh från Daringbadi i Kandhamal-distriktet när olyckan ägde rum, sa Ganjam Polischef Brijesh Rai.

https://images.indianexpress.com/2020/08 /1×1.png

Polis och brandmän från närliggande Bhanjangar rusade till platsen och räddade busspassagerarna, varav 40 skadades. De andra fick lindriga sår.

Best of Express Premium

Premium

NAS 2021: Punjab-skolor överglänser Delhi, återupplivar debatt om bättre utbildning…

Premium

Året före Covid: Jobb inom företagssektorn, LLP växte, ägarskap minskade

Premium

Genuint av GST-bonanzan

Premium

Förklarat | Fallande marknader: Hur mycket längre, och hur man investerar tills…Fler premiumhistorier >>

Polisen misstänker att bussen rullade på vägen medan den körde en kurva i den kuperade terrängen efter att föraren tappat kontrollen över fordonet.

Kroppen av de sex turister som dog i olyckan hämtades efter att ha krossat rutan rutor i bussen, sa Bhanjanagars underavdelningspolis SS Mishra.

De avlidna är Supiya Denre (33), Sanjeet Patra (33), Rima Denre (22), hennes mamma Mausumi Denre. och Barnali Manna (34) från Sultanpur i Howrah-distriktet; och Swapan Gushait (44), en kock från Gopalpur i Hooghly, sa polisen.

De allvarligt skadade togs in på MKCG Medical College och sjukhus här och till Bhanjanagars underavdelningssjukhus. Tillståndet för minst tio personer som vårdas på sjukhuset uppgavs av dess läkare vara allvarligt, uppger polisen.

Källor sa att turisterna hade nått Daringbadi på tisdagen. Efter att ha tillbringat hela dagen i bergsstaden åkte de till Visakhapatnam cirka 23.30 efter middagen. Olyckan inträffade ungefär en timmes resa från Daringbadi.

Odishas chefsminister Naveen Patnaik uttryckte sin sorg över olyckan och önskade snabbt återhämtning för de skadade. Samtidigt har Odishas transportminister Padmanabha Behera beordrat en undersökning av omständigheterna som ledde till olyckan.

Premiärminister Narendra Modi uttryckte sin sorg över dödsfallen. PMO:s officiella konto twittrade: “Jag är djupt smärtsam över förlusten av människoliv på grund av en tragisk olycka i Odishas Ganjam-distrikt. I denna tragiska stund går mina tankar till de sörjande familjerna. Jag ber att de skadade återhämtar sig så snart som möjligt.”

Västbengalens chefsminister Mamata Banerjee sa att hon “förhastade ett team på hög nivå ledd av rektor, katastrofhantering och MLA Udaynarayanpur” till Odisha”. Hon sa också att hennes administration skulle samordna med Odisha-tjänstemän för snabb obduktion av den avlidne, behandling av de skadade och deras återvändande.

(Med PTI-input)