Pakistan blokkeert wegen naar Islamabad om de rally van Imran Khan te stoppen

0
42

Imran Khan (File/Reuters)

De Pakistaanse autoriteiten hebben woensdag alle belangrijke wegen naar de hoofdstad Islamabad afgesloten, nadat een opstandige voormalige premier Imran Khan zei dat hij met demonstranten naar het stadscentrum zou marcheren voor een bijeenkomst waarvan hij hoopt dat deze de regering ten val zal brengen en vervroegde verkiezingen zal forceren.

De mars heeft geleid tot angst voor gewelddadige botsingen tussen aanhangers van Khan – de belangrijkste oppositieleider van het land – en veiligheidstroepen. Khan, een voormalig cricketster die islamitisch politicus werd, was meer dan drie en een half jaar premier, tot hij vorige maand werd afgezet door een motie van wantrouwen in het parlement.

Sindsdien heeft hij bijeenkomsten gehouden met duizenden mensen in het hele land. En hoewel (backslash) de betoging van woensdag een dag eerder was verboden, houdt Khan vol dat deze massaal zal zijn en niet zal eindigen voordat de regering ermee instemt dit jaar nieuwe verkiezingen te houden, niet in 2023 zoals gepland.

Best of Express Premium

Premium

Uitgelegd: de boodschap achter Margaret Atwood's & #8216;unburnable&#…

Premium

Welkom in de ongrijpbare wereld van cryptomining: Rohtak-rig, 3 ingenieurs, R… Premium

Uitgelegd: suikerexportbeperkingen en hun impact

Premium

UPSC CSE Key – 25 mei 2022: Ken de relevantie van QUAD 2022 voor Pangong T… Meer Premium Sto ries >>