Nitish Kumar kritiserer medgiftspraksis og sier “hva om en mann gifter seg med en annen mann?”

0
51

Bihars sjefsminister Nitish Kumar (fil)

Bihars sjefsminister Nitish Kumar uttalte seg sterkt mot praksisen med medgift, og sa at å ta medgift for ekteskap var en & #8220;ubrukelig ting,” og at barn bare blir født hvis en mann gifter seg med en kvinne.

Da Kumar talte ved innvielsen av et jenteherberge ved Magadh Mahila College i Patna mandag, sa Kumar: «Barn vil bare bli født når du gifter deg. Vi er alle her på grunn av mødrene våre. Hvordan ble vi født uten kvinner? Hvis en mann gifter seg med en annen mann, hvordan blir det avkom?”

Sjefsministeren sa at delstatsregjeringen gjorde alle mulige anstrengelser for å utrydde disse sosiale ondskapene og utdanne jentene til å styrke dem.

“Medgiftssystemet er en av de verste praksisene i dagens samfunn. Det er et ansvar for oss alle å få slutt på det. Folk må stå frem for å stoppe dette, og da kan bare samfunnet reformeres,” sa Kumar.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Kumar sa at det var svært få jentestudenter på ingeniør- og medisinkurs i sin tid. “Det ville se veldig dårlig ut. Hvis en enslig jente meldte seg på kurset, ville alle stirret på henne,” han sa. “Men nå er det så mange jenter som tar ingeniør- og medisinske kurs. Det har vært utvikling,” han ble sitert for å si av ANI.

Sjefministeren oppfordret også folk til å boikotte bryllup der medgiftspraksisen ble fulgt. “Hvis noen gifter seg og kunngjør at han ikke har tatt noen medgift, vil vi bare delta i det bryllupet. Ellers har vi bedt alle om å ikke delta i et bryllup der medgift blir tatt fra jentas familie, sa statsministeren.