Neeraj Chopra ska träna i Finland inför Diamond League: SAI

0
141

Neeraj Chopra kommer att byta träningsbas från Turkiet till Finland som kommer att vara värd för Paavo Nurmi Games. (Arkiv)

Olympisk guldmedaljörens spjutkastare Neeraj Chopra kommer att byta sin träningsbas från Turkiet till Finland som kommer att vara värd för Paavo Nurmi Games, där han möter Johannes Vetter den 14 juni.

Den 24-årige indier, som för närvarande tränar på Turkiets Gloria Sports Arena, är planerad att flyga ut på torsdag för att träna i Finlands Kuortane Olympic Training Center till den 22 juni. The Sports Authority of India (SAI) sa att “fyraveckorsträningslägret har sanktionerats av regeringens Target Olympic Podium Scheme (TOPS) och skulle kosta sportministeriet ungefär 9,8 lakhs.”

“Från Kuortane åker Neeraj sedan ut till Åbo för att delta i Paavo Nurmi Games, följt av Kuortane Games och sedan Diamond League i Stockholm,” Det säger SAI i ett pressmeddelande. “Finansen skulle användas till utgifter för Neeraj och hans tränare Klaus Bartonietz’s resor, boende, utbildning, lokala resor och dagliga egenpenning bland andra utgifter.”

Best of Express Premium

Premium

NAS 2021: Punjab-skolor överglänser Delhi, återupplivar debatt om bättre utbildning…

Premium

Året före Covid: Jobb inom företagssektorn, LLP växte, ägarskap minskade

Premium

Genuint av GST-bonanzan

Premium

Fallande marknader: Hur mycket längre och hur ska man investera tills de återhämtar sig? Fler premiumhistorier >>https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Neeraj, som har ett personbästa på 88,07 m och vann guld i Tokyo-OS med ett kast på 87,58 m, kommer att ta plats för första gången på 10 månader när han tävlar i Paavo Nurmi Games, som är en av de största friidrottsevenemang utanför Diamond League.

Hans nästa evenemang kommer att vara den 18 juni på Kuortane Games i Finland där han slutade trea förra året.
Han planerar att vara med i topp- flight Diamond League Meeting i Stockholm den 30 juni före avgång ing för världsmästerskapen 15-24 juli i Eugene, USA.