Hoeveel kost een EV-oplader voor thuisgebruik echt?

0
41
Daisy Daisy/Shutterstock.com< /figuur>

Omdat elektrische voertuigen (EV's) lager in prijs zijn, overwegen meer mensen om over te stappen van gas naar batterijstroom. Als u er een krijgt, kunt u overwegen een laadstation in uw huis te installeren. Laten we eens kijken wat het kost om er een te installeren en of je er echt een nodig hebt.

Hoeveel kost het installeren van een EV-oplader voor thuisgebruik Kosten?

De nationale gemiddelde kosten in de Verenigde Staten voor het installeren van een thuislader van niveau 2 bedragen $ 1.200, volgens de huisrenovatiesite Fixr. Het kan voor u lager of hoger zijn, aangezien meerdere factoren van invloed zijn op de installatiekosten, waaronder:

  • Het type laadstation dat u installeert
  • Of huisrenovatie nodig is
  • Arbeidskosten
  • Vergunningskosten

En meer. Het is voor de meeste mensen het meest praktisch om een ​​oplader van niveau 2 te installeren en niet een DCFC-station voor snelladen van niveau 3, dus we zullen hier vooral naar die kosten kijken.

Type laadstation

EV-opladers, ook wel elektrische voertuigvoedingsapparatuur (EVSE) genoemd, zijn er in drie verschillende niveaus, waarvan de eerste twee u eerder in het typische huis zult zien. Thuisladers zijn meestal een weerbestendige doos die aan de muur is bevestigd en die ofwel een laadkabel bevat om op een EV aan te sluiten of een stopcontact om een ​​kabel op aan te sluiten.

Vrijwel alle EV's worden geleverd met een netsnoer dat u kan thuis op uw muur worden aangesloten om een ​​niveau 1-lading te krijgen. Dit kan je een hoop geld besparen als het genoeg is om een ​​back-up te maken na een dagelijks woon-werkverkeer, maar het is ook de langzaamste oplaadoptie die beschikbaar is. je krijgt er ongeveer 40 mijl mee op acht uur opladen.

GERELATEERDNiveau 1, niveau 2 of niveau 3? EV-opladers uitgelegd

Opladen op niveau 1 maakt gebruik van elk 120-volt stopcontact, het stopcontact waarop u meestal zware apparaten zoals een droger of oven aansluit. De kosten daarvoor in 2022 variëren van gratis als er al een is geïnstalleerd tot ongeveer $ 300 om er een te plaatsen. Als uw dagelijkse woon-werkverkeer minder dan 40 mijl is en u weet dat u ten minste het grootste deel van de verloren lading van uw autorijden door hem een ​​paar uur in een stopcontact van niveau 1 te steken, hoeft u misschien helemaal geen thuislaadstation te kopen. Eén kanttekening hierbij: als u in een koud klimaat leeft, verbruikt u waarschijnlijk elke dag meer stroom dan u kunt vervangen met dit oplaadniveau.

Level 2 laadpalen zijn duurder, maar ook veel sneller dan een level 1 stopcontact. Met een lader van niveau 2 kunt u in een uur ongeveer 65 kilometer opladen, dus 4-6 keer sneller dan een lader van niveau 1. De installatiekosten voor een EV-lader van niveau 2 kunnen gemiddeld variëren van $ 300 – $ 1200, en ze kunnen worden ingesteld om een ​​of twee voertuigen op te laden. Je kunt ze aan de muur van je huis laten monteren, bijvoorbeeld in je garage, of een draagbare kopen. Extra's zoals wifi en andere add-ons zijn beschikbaar, maar niet noodzakelijk en verhogen de kosten. Niveau 2-stations hebben een stopcontact van 240 volt nodig om die snellere lading te leveren.

GERELATEERDHoe verhoudt de lading van een EV-batterij zich tot een tank benzine?

Een DCFC-station van niveau 3 kost $ 12.000 – $ 35.000 voor de oplader en bijbehorende hardware. Die kosten maken ze voor de meeste huiseigenaren onpraktisch om te installeren, en een niveau 2-station is vaak meer dan genoeg. DCFC-huisstations vereisen meestal een aanzienlijke verbouwing om de elektrische infrastructuur te installeren die nodig is om voldoende stroom naar uw EV te leiden voor een lading van 80% in een half uur – ongeveer 480 volt output.

Of het station al dan niet in de muur is aangesloten, heeft ook invloed op de kosten. Het is iets duurder om een ​​draagbaar station te kopen, maar u heeft het voordeel dat u niet opnieuw hoeft te betalen voor installatie als het station moet worden vervangen. Draagbare stations worden aangesloten op een stopcontact van 240 volt dat in de muur is geïnstalleerd en kan worden verwijderd, terwijl bedrade stations in feite dozen zijn die aan de muur zijn bevestigd.

Arbeids- en renovatiekosten

Soms, vooral als je een ouder huis hebt, moet je misschien de elektrische hardware upgraden voordat je een EV-laadstation voor thuis kunt installeren om het circuit niet te overbelasten. Zoals technisch schrijver Brad Templeton dit schetst in een artikel over dit onderwerp voor Forbes:

“Oudere huizen hebben vaak maar 100 ampère aan stroom, en elektrische codes laten dat niet toe overschrijd een bepaald quotum van apparaten en laad ze op – als u 80 ampère aan 240v-apparaten op een 100A-paneel krijgt, gaat u waarschijnlijk over de limiet. Als je dingen hebt zoals een droger van 30 ampère, een elektrische oven van 30 ampère of een airconditioner, kun je gemakkelijk over de limiet gaan.

Om dat probleem op te lossen, zou je een nieuw stroompaneel moeten installeren om het nodige sap binnen te brengen, plus nieuwe bedrading die de lading kan dragen en een stopcontact installeren op de parkeerplaats waar je van plan bent het voertuig op te laden. Mogelijk moet u ook betalen voor het graven van sleuven en het leggen van stroomleidingen naar een nieuw stopcontact. Dat alles kan behoorlijk dure prijsopgaven van Templeton rond de $ 5.000 opleveren.

Advertentie

Zelfs als uitgebreide renovaties niet nodig zijn, moet u toch een professional betalen om de apparatuur te installeren. Elektriciens rekenen ongeveer $ 40- $ 100 per uur voor hun tijd, dus dat moet je optellen bij de kosten van apparatuur. In sommige gevallen kan een langzamere oplader die nog steeds voldoet aan niveau 2, ongeveer 20-30 ampère, worden geïnstalleerd zonder dat er een nieuw voedingspaneel nodig is, wat u wat geld kan besparen.

Sommige huizen hebben al circuits van 240 volt, en het enige dat nodig is, is een stopcontact. In dat geval kost het slechts $ 250- $ 400. Als je een lijn van 50 ampère moet gebruiken en het stopcontact moet monteren, wordt het duurder.

Ongeveer $600 van de installatiekosten op een EV-laadstation voor thuis komen van arbeidskosten – ongeveer de helft van de totale prijs . Dat gezegd hebbende, als u niet gekwalificeerd bent, probeer dit dan niet zelf te doen om wat geld te besparen.

Vergunningskosten

Bij het plaatsen van een EV-thuislaadstation moet het voldoen aan lokale, provinciale en federale bouwvoorschriften. De National Electrical Code (NEC) stelt bijvoorbeeld de richtlijnen op federaal niveau om ervoor te zorgen dat elektrische projecten veilig worden geïnstalleerd en zonder gevaar werken. Afhankelijk van welke vergunningen in uw regio vereist zijn, kunnen de kosten hiervoor variëren van $ 50- $ 160.

Incentives

Er zijn enkele stimulansen om de installatiekosten te helpen compenseren in een poging om groener transport te bevorderen. Tot 2021 bood de Amerikaanse regering een belastingvermindering van maximaal $ 1.000 aan voor de kosten van het kopen en installeren van een EV-oplader thuis. Sommige staten bieden nog steeds incentives, hoewel deze afhankelijk zijn van waar u woont en de kwalificaties per staat verschillen. In Texas kun je bijvoorbeeld ongeveer $ 250 korting krijgen op de kosten van een niveau 2 of 3 thuislader via het eTech-programma—maar alleen als je een Entergy-klant bent.

Advertentie
< p>Afgezien van de bepalingen, is dit de moeite waard om te onderzoeken als u de kosten wilt verlagen. Clipper Creek heeft een website waarop u kunt zoeken om kortingen in uw staat te vinden. Zorg ervoor dat u nagaat of de prikkels van toepassing zijn op niveau 2-stations, aangezien sommige alleen van toepassing zijn op niveau 3 DCFC-installaties.

The Bottom Line

Alles bij elkaar genomen, afhankelijk van het merk laadstation dat je installeert, kijk je gemiddeld rond de $ 1.000- $ 1.500 in totaal voor niveau 2 EVSE. Als u in aanmerking komt voor prikkels, kan het uiteindelijk minder zijn. Zoals de meeste kosten die gepaard gaan met het bezit van een EV, is het vooraf steil. Maar het installeren ervan kan op de lange termijn zijn vruchten afwerpen in geld dat wordt bespaard op gas en openbare laadstations waarvoor u moet betalen.

GERELATEERD: Hoe werkt een elektrisch voertuig ?

LEES VOLGENDE

  • › Wat is er nieuw in Chrome 102, nu beschikbaar
  • › Logitech MX Mechanisch Toetsenbord Review: Gemakkelijk voor de ogen, niet voor de vingertoppen
  • › De beste budgetsprekers van 2022
  • › 4 nutteloze technische producten die u niet zou moeten kopen
  • › Moet je een drone kopen?
  • › Logitech MX Master 3S Mouse Review: gedempte verfijningen