4 värdelösa tekniska produkter du inte bör köpa

0
35
Yuganov Konstantin/Shutterstock.com< /figure>

Det är inte alltid lätt att veta exakt vilken teknik man ska investera i. Ett fåtal produkter på marknaden är dock definitivt inte värda din tid eller pengar—även när de gör vad de påstår sig göra. Här är några du hittar på fel sida av Amazon.

Signalförstärkande telefonklistermärken

PSMILE

Kämpar din telefon för att få bra mottagning? Vissa återförsäljare säger att allt den behöver är ett litet, billigt klistermärke. Dessa så kallade “antenner” är vanligtvis tryckta med en design som innehåller hexagoner, kretsar och andra geometriska former i ett försök att ge intrycket av att vara högteknologisk.

Läs recensionerna av dessa produkter på Amazon så hittar du snabbt många missnöjda kunder. Vissa kan vara positiva, men falska recensioner är lätta att få tag på för skumma Amazon-säljare.

Tänk på det: om förbättring av signalen bara krävde en liten, billig bit papper med lite lim, kan du slå vad om telefontillverkare skulle smälla på dem innan de skickades ut. Men det gör de inte, eftersom dekalen inte gör någonting.

Behöver du fortfarande en lösning på ditt signalproblem? Om det är hemma, har du möjlighet att köpa en riktig mobiltelefonförstärkare. De är inte billiga och inte särskilt mobila heller, men de kommer med fördelen att de faktiskt fungerar.

RELATERAT: De bästa mobiltelefonförstärkarna för din Hem

Strålskyddsdekaler

< img src="http://www.howtogeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />TAGCMC

Typ av motsatsen till de signalförstärkande klistermärkena, dessa “enheter” sägs absorbera, blockera eller på annat sätt neutralisera all strålning som kommer in i och ut ur dina enheter. Specifikt säger återförsäljare att de kommer att skydda dig från 5G och elektromagnetiska fält (EMF). De uppmuntrar dig också att applicera klistermärkena generöst, på din mobiltelefon, bärbara dator och nästan vilken hushållsapparat som helst.

Annons

Bortsett från rädsla för hälsoeffekterna av 5G och EMF, låt oss överväga logiken i dessa klistermärken. Om den absorberar farlig strålning, vart tar strålningen vägen? Sitter det bara inuti klistermärket? Blir det fullt så småningom? Om det skickar det så effektivt, varför används inte den här tekniken för att städa upp kärnkraftskatastrofplatser? Om det bara skapar en “bubbla” runt dig som framställts i reklambilden ovan, vad är täckningsradien? Och hur är det med strålningen som genereras av själva telefonen—förseglar klistermärket dig i bubblan med den strålningen? Det låter inte säkert.

Frågorna hopar sig, men vad vi vet är detta: om den gjorde något av det som annonsörer hävdar, skulle din trådlösa enhet inte fungera på allt eftersom det är beroende av radiosignaler (a.k.a. strålning) för att ansluta till mobilmaster och Wi-Fi.

Om du köper en och upptäcker att den tillåter dig att använda din telefon normalt, så är den säkerligen helt värdelös. Dessutom bör du vara medveten om att viss anti-5G-utrustning faktiskt har visat sig avge farliga nivåer av strålning själv.

Om du verkligen vill ta ett hälsosammare förhållningssätt till tekniken är du bättre ställd. begränsa din användning av sociala medier och ta pauser utomhus.

Router Guards

NewBeau

Vissa tror att nivåerna av strålning som sänds ut av din Wi-Fi-router antingen är allmänt skadliga för människors hälsa eller förvärrar ett (kontroversiellt) tillstånd som kallas elektromagnetisk överkänslighet. Som svar säljer återförsäljare router “guards” eller “sköldar” hävdar att de kan blockera den strålningen helt, på samma sätt som en faraday-väska fungerar. De har dock samma problem som strålningsabsorberande telefonklistermärken: om din routerskydd gör vad den påstår sig göra, kommer du att få allvarliga problem med att använda ditt Wi-Fi. Det beror på, ja, du blockerar den från att utstråla en signal.

Vissa återförsäljare hävdar till och med att deras är en överlägsen sköld som fungerar samtidigt som dina Wi-Fi-enheter kan anslutas. Om det händer gör din routervakt inte sitt jobb. Det är bara en värdelös, överprisad metallbit.

RELATERATWi-Fi Radiation Shields, eller “Router Guards,” är värdelösa

Noterbart är det att vissa människor köper routersköldar med vetskap om att de inte kommer att kunna använda Wi-Fi och har för avsikt att förlita sig helt på trådbundna anslutningar. Om det är din plan kan du byta ut din Wi-Fi-router mot en router som bara är Ethernet, som Mikrotik hEX RB750Gr3, för mindre än priset för några av dessa routersköldar.

En sak till: du kan upptäcka en återförsäljares oärlighet eller inkompetens när de annonserar om sina routersköldar kan “blockera 5G” också. Din router sänder inga 5G-signaler. Många routrar använder 5 GHz-bandet, men det är inte samma sak som 5G-mobilstandarden. Vissa mobila routrar kan ta emot 5G-signaler, de kan inte stråla ut dem; 5G från närliggande mobiltorn fortsätter med glädje att studsa runt din router, oavsett om den har en sköld eller inte.

Mikrofonblockerare

Mic-Lock

I en värld av integritetsteknik kan du stöta på en liten enhet med en 3,5 mm kontakt som kallas mikrofonblockerare. Tanken är att en gång ansluten till det mikrofonaktiverade ljuduttaget på din smartphone eller dator, “blockeraren” kommer att imitera bruset från en vanlig mikrofon. Dåliga appar har då teoretiskt sett inget annat val än att lyssna på nonsens medan du fortsätter dina privata konversationer.

Om du köper en av dessa är du sannolikt bekymrad över övervakning eller hackare. Även om dessa är legitima bekymmer, är den här produkten uppriktigt sagt inte lösningen på något av hoten.

Förutom 3,5 mm-uttaget har din enhet nästan säkert minst en inbyggd mikrofon (du kan se två av dem på bilden ovan—de är de två små hålen på sidan av den bärbara datorn) . Om en app har mikrofonåtkomst är den inte skyldig att lyssna på ljuduttaget bara för att det kommer ljud genom den. Vi såg många recensenter med iPhone som noterade att medan deras mikrofonblockerare verkade fungera med appar från tredje part, var Siri unphased och fortsatte lyssna genom den vanliga mikrofonen. En apps standardbeteende kan vara att dumt lyssnar på den dåliga porten för alltid, men någon som är sugen på att lyssna på dig kan inte hindras från att byta till en annan mikrofon.

Annons

Om du vill ha en verklig lösning på problemet skulle en riktig killswitch för din mikrofon vara idealisk. De är dock en sällsynt funktion i dagens teknik. Mer pålitlig än en “mikrofonblockerare” Åtminstone är helt enkelt att inaktivera åtkomst till din mikrofon i inställningarna. Du kan göra detta i Windows, Mac, iPhone och Android.

Fantastiska tekniska produkter är inte en bristvara, men inte heller är osäker utrustning som drivs av säljare av ormolja. Ändå finns det en del konstig teknik som du kanske blir förvånad över att lära dig är användbar, som USB-kondomer!

RELATERAT: Hur du skyddar dig från offentliga USB-laddningsportar< /strong>

LÄS NÄSTA

  • › De bästa budgettalarna 2022
  • › Ska du köpa en drönare?
  • › AMD’s Ryzen 7000-serien är de första 5nm stationära processorerna någonsin
  • › Vad är nytt i Chrome 102, tillgängligt nu
  • › Logitech MX Master 3S Mouse Review: Muted Refinements
  • › Logitech MX Mechanical Keyboard Review: Lätt för ögonen, inte fingertopparna