“USAs politikk på Kina-Taiwan har ikke endret seg”: sier Joe Biden en dag etter militær intervensjon kommenterer

0
161

USAs president Joe Biden deltar på Quad-ledernes toppmøte, i Tokyo, Japan, 24. mai 2022. (Reuters)

USAs president Joe Biden sa tirsdag at det ikke var noen endring i en USAs politikk med “strategisk tvetydighet” på Taiwan, en dag etter at han så ut til å strekke grensene for USAs linje på øya ved å si han ville være villig til å bruke makt for å forsvare den.

Spørsmålet om Taiwan ruver over et møte i Tokyo med ledere av Quad-gruppen i USA, Japan, Australia og India, som har understreket sin vilje til å sikre en fri og åpen Indo-Stillehavsregion i møte med et stadig mer selvsikkert Kina. .

Mens Washington er lovpålagt å gi selvstyrte Taiwan midler til å forsvare seg selv, har de lenge fulgt en politikk med “strategisk tvetydighet” om det ville gripe militært inn for å beskytte det i tilfelle et kinesisk angrep — en konvensjon som Biden så ut til å bryte med på mandag.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Tirsdag svarte Biden, spurte om det hadde vært noen endring i USAs politikk på Taiwan, og svarte: “Nei.&#8221 ;

Best of Express Premium

Premium

Velkommen til den unnvikende verden av kryptogruvedrift: Rohtak rigg, 3 ingeniører, R…Premium

UPSC CSE Key – 25. mai 2022: Kjenn til relevansen av QUAD 2022 til Pangong T…

Premium

‘Alwar ka maalik': Jitendra Singh, Rahul-assistent og Sonia politisk p…

Premium

(Blir med) BJP an alternativ, AAP har bedre strategi enn kongressen: Hardik PatelFlere Premium-historier >>

“Retningslinjene er ikke endret i det hele tatt. Jeg uttalte at da jeg uttalte meg i går,” sa han etter en samtalerunde med sine Quad-kolleger.

Kina vurderer Taiwan er en umistelig del av sitt territorium og sier det er den mest sensitive og viktige saken i forholdet til Washington.

Bidens mandagskommentar, da han meldte seg frivillig til amerikansk militær støtte til Taiwan, var den siste i en serie av tilsynelatende off-the-cuff påstander som antyder at hans personlige tilbøyelighet er å forsvare det.

Noen kritikere har sagt at han har uttalt seg feil om saken, eller gjort en feil, og at han grumset av saken risikerte å akselerere Kinas ønske om å handle, uten å bære muskelen til en formell sikkerhetsgaranti.

Men andre politiske analytikere har antydet at gitt Bidens omfattende utenrikspolitiske erfaring, og konteksten han kom med uttalelsene i, ved siden av Japans statsminister og etter den russiske invasjonen av Ukraina, antydet han at han gjorde det. ;t feiltale.

Kina reagerer | Absurd å sammenligne Taiwan og Ukraina, sier Beijing

Taiwan var ikke et offisielt punkt på Quad-agendaen, og Biden snakket mer om Ukraina og fordømte Russlands invasjon som et globalt spørsmål.

’ 8220;Russlands angrep på Ukraina øker bare viktigheten av disse målene for grunnleggende prinsipper om internasjonal orden, territoriell integritet og suverenitet. Folkeretten, menneskerettigheter må alltid forsvares uavhengig av hvor de krenkes i verden,” sa han.

Biden sa at USA ville stå sammen med sine “nære demokratiske partnere” å presse på for et fritt og åpent Indo-Stillehavet.

‘Ambisiøs handling’

Japans statsminister Fumio Kishida gjentok Biden&#8217 ;s fordømmelse av Russland, og sa at invasjonen “roker grunnlaget for internasjonal orden” og var en direkte utfordring til FNs prinsipper.

“Vi bør ikke la lignende ting skje i Indo-Stillehavsregionen,” sa han.

Indias statsminister Narendra Modi nevnte ikke Ukraina, Russland eller Kina i sine åpningsreplikker.

India har frustrert USA med det de anser som mangel på støtte til USA-ledede sanksjoner mot Russland og fordømmelse av landets invasjon.

Selv om India har utviklet nære amerikanske bånd de siste årene og er en viktig del av Quad-gruppen som har som mål å presse tilbake mot Kina, har den også et langvarig forhold til Russland, som fortsatt er en stor leverandør av forsvarsutstyr og oljeforsyninger.

India avsto fra å stemme i FNs sikkerhetsråds avstemninger om Russlands invasjon, selv om det reiste bekymring for noen drap på ukrainske sivile.

Australiens nye statsminister Anthony Albanese sa at målene hans var på linje med prioriteringene til Quad, og fortalte sine medledere at han ønsket at de alle skulle lede på klimaendringer.

“Regionen ser etter oss for å samarbeide med dem og for å gå foran som et godt eksempel,” han sa. “Det er grunnen til at regjeringen min vil ta ambisiøse tiltak mot klimaendringer og øke støtten vår til partnere i regionen mens de jobber for å løse det, inkludert med ny økonomi.”

Kina har utvidet sin innflytelse i Stillehavet, der øynasjoner står overfor noen av de mest direkte risikoene fra stigende hav.

Om Indias standpunkt til Ukraina, sa en amerikansk tjenestemann Biden, som har ventet å holde bilaterale samtaler med Modi senere på tirsdag, ville finne fellestrekk, og understreke viktigheten av et møte ansikt til ansikt.

“Det er sant med alle medlemmene i quad det er noen forskjeller, spørsmålet er hvordan de blir adressert og hvordan de administreres,” sa tjenestemannen i en orientering til journalister før samtalene.