Sebi onthult nieuw raamwerk voor ETF's, indexfondsen

0
34

Het heeft beleggingsfondsen ook in staat gesteld om passief beheerde aan aandelen gekoppelde spaarregelingen (ELSS) te lanceren om belastingen te besparen op grond van sectie 80C van de wet op de inkomstenbelasting.

De Securities and Exchange Board of India (Sebi) heeft een nieuw raamwerk aangekondigd voor het beheer van passieve fondsen – exchange traded funds (ETF's) en indexfondsen – te midden van de groeiende populariteit van dergelijke fondsen als beleggingsproduct voor particuliere beleggers.

Het heeft ook onderlinge fondsen toegestaan om passief beheerde aan aandelen gekoppelde spaarregelingen (ELSS) te lanceren om belastingen te besparen op grond van sectie 80C van de wet op de inkomstenbelasting.

Koop nu | Ons beste abonnement heeft nu een speciale prijs

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

In het kader van dit raamwerk heeft Sebi normen vastgelegd voor schuld-ETF's en indexfondsen, de oprichting ervan, het kader voor het maken van markten voor ETF's, voorlichtings- en bewustmakingskosten voor beleggers, openbaarmakingsrichtlijnen en andere bepalingen.

Best of Express Premium

Premium

Uitgelegd: het nieuwe blok Indo-Pacific

Premium

Stijgende wereldwijde tarieven, Re fall kan India Inc ECB-plannen verlagen

Premium

Opinie: het bericht van het tarwe-exportverbod van de regering

Premium

Een meesterzet tegen corruptie? Mann's actie tegen Cabinet mi… Meer Premium Stories >>

Het totale vermogen onder beheer (AUM) van indexfondsen, ETF's en dakfondsen die in het buitenland beleggen, bedroegen Rs 5.27 lakh crore vanaf april.

De toezichthouder zei dat de normen voor schuld-ETF's of indexfondsen gebaseerd zouden kunnen zijn op indices bestaande uit bedrijfsobligaties of overheidseffecten (G-sec), T-bills en/of staatsontwikkelingsleningen (SDL's) of een combinatie van bedrijfsobligaties en G -sec, T-bills en SDL's. Het nieuwe raamwerk wordt van kracht vanaf 1 juli en zal van toepassing zijn op alle bestaande ETF's en indexfondsen, voegde het toe.

Voor een index met een gewicht van ten minste 80 procent aan bedrijfsobligaties, mag een enkele emittent niet meer dan 15 procent gewicht in de index hebben met betrekking tot AAA-effecten, niet meer dan 12,5 procent in het geval van AA-effecten en niet meer dan dan 10 procent in het geval van effecten met een A en lager rating, zei het.

In het geval van een hybride index — bestaande uit zowel bedrijfsobligaties als G-sec/SDL — met een gewicht van maximaal 80 procent aan bedrijfsobligaties, mag een enkele emittent niet meer dan 15 procent weging hebben in de index met betrekking tot AAA effecten met een rating. Voor effecten met een AAA-rating van PSU's en voor effecten met een rating van AAA van PFI-uitgevende instellingen (openbare financiële instelling) is de limiet echter 15 procent.

Verder mag voor effecten met een AA-rating een enkele emittent niet meer dan 8 procent wegen in de index en niet meer dan 6 procent voor effecten met een A-rating en lager dan een rating. “Voor een index die is gebaseerd op G-Sec en SDL's, is de limiet van één enkele emittent niet van toepassing”, zei Sebi, en hij voegde eraan toe dat een dergelijke index niet meer dan 25 procent mag wegen in een bepaalde groep, met uitzondering van effecten die zijn uitgegeven door ondernemingen in de publieke sector ( PSU's), openbare financiële instellingen (PFI's) en banken in de publieke sector (PSB's).

Met betrekking tot de normen voor het marketmaking-kader voor ETF's, zei de marktwaakhond dat vermogensbeheerders (AMC's) ten minste twee market makers (MM's), die lid zijn van de beurzen, voor ETF's om continue liquiditeit op het uitwisselingsplatform te bieden. Dergelijke MM's hoeven alleen transacties te verrichten met AMC's in veelvouden van de grootte van de aanmaakeenheid.

De AMC's moeten een goedgekeurd beleid hebben met betrekking tot marketmaking in ETF's op basis van het raamwerk voor marketmaking zoals voorzien door de toezichthouder. Ze moeten ook de creatie en aflossing in natura van eenheden van ETF's, inclusief schuld-ETF's, door MM's naar best vermogen vergemakkelijken.

Verder zei Sebi dat beleggers het AMC rechtstreeks kunnen benaderen voor de inwisseling van eenheden van ETF's, voor transacties tot Rs 25 crore zonder enige uitstapbelasting, in het geval van bepaalde scenario's.

Het zei ook dat het minimale inschrijvingsbedrag op het moment van een nieuw fondsaanbod (NFO) voor schuld-ETF's/indexfondsen en andere ETF's/indexfondsen respectievelijk Rs 10 crore en Rs 5 crore zal zijn.

Ondertussen , zei de toezichthouder dat beleggingsfondsen ofwel een actief beheerd ELSS-schema of een passief beheerd schema kunnen hebben, maar niet in beide categorieën.

Het passieve ELSS-schema moet gebaseerd zijn op een van de indices die aandelen omvatten aandelen van de 250 beste bedrijven in termen van marktkapitalisatie, zei Sebi in een circulaire. Door de verhuizing kunnen nieuwe fondshuizen die zich speciaal richten op passieve regelingen een passief beheerd ELSS-fonds op de markt brengen.

Er werd een werkgroep samengesteld met vertegenwoordiging van verschillende belanghebbenden in het domein van passieve fondsen, zoals AMC's, beleggingsfondsen curatoren en effectenmakelaars. De aanbevelingen van de groep en de feedback die van de industrie werd ontvangen, werden besproken in het adviescomité voor beleggingsfondsen en na bestudering van de aanbevelingen van het comité kwam Sebi met het nieuwe kader voor de passieve fondsen.