Scholz: Putin får inte vinna – vi accepterar inte det

0
37

Tysklands förbundskansler Olaf Scholz uppmanar fler länder att ansluta sig till sanktionerna mot Ryssland för att isolera landet ytterligare, rapporterar Bloomberg. I ett tal under det ekonomiska toppmötet i Davos bjöd han in ledarna i Indien, Indonesien, Sydafrika, Senegal och Argentina till G7-ländernas toppmöte i Bayern i juni. – Det handlar om att göra det klart för Putin att det inte kommer bli någon dikterad fred. Ukraina kommer inte att acceptera det, och inte vi heller. Scholz sa vidare att den ryske presidenten har misslyckats med sina strategiska mål i Ukraina. Han tror att Vladimir Putin sannolikt kommer vilja förhandla så fort han inser att hans planer är omöjliga att genomföra. – Putin får inte vinna sitt krig. Och jag är övertygad om att han inte kommer att göra det.