Northvolt överväger att bygga stor fabrik i USA

0
52

Northvolt överväger att etablera sig med en större batterifabrik i USA och ett beslut kommer före årsskiftet, bekräftar vd:n Peter Carlsson för DN. Han säger att USA nu går ”all in” med elektrifiering, inte minst av geopolitiska skäl. – Den största drivkraften är att inte bli överkörda av Kina och bli beroende av Kina, säger Carlsson till tidningen. Samtidigt som Kina tagit kommandot i batteritillverkningen har USA nästan ingen egen alls. Något som öppnar för det svenska batteribolaget Northvolt i landet, skriver DN. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger dig Sveriges bästa och mest heltäckande bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Dessutom får du dagliga expertkommentarer och långläsning från bland annat Wall Street Journal, Financial Times och The Economist. Du kan också välja att bevaka de bolag och/eller ämnen som intresserar dig allra mest. Nu kan du som Omni-läsare testa Omni Ekonomi gratis i två månader (värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.