Fotograferen in VR is de echte next generation-ervaring

0
36
Gorodenkoff/Shutterstock.com

De PlayStation 5 en Xbox Series X vertegenwoordigen de volgende generatie (nou ja, de huidige generatie als we pedant zijn), maar first-person shooters bieden vrijwel dezelfde ervaring als altijd. In VR kunnen de dingen niet meer anders zijn.

Flatscreen-opnamen zijn niet echt fotograferen

Wanneer je een FPS op een console of pc speelt, is er een verbinding tussen je in-game personage en jou. Je rol is essentieel om het dradenkruis op een doelwit te richten en je personage te vertellen wanneer hij moet schieten. Vanaf dat moment zorgt je personage er over het algemeen voor dat je rondes op het doel landen. Andere aspecten van het hanteren van uw vuurwapen, zoals herladen of holsteren, zijn allemaal geautomatiseerd in de wereld van flat screen shooters. Er is niets aan fotograferen in een FPS dat zoiets is als echt fotograferen. Het is in wezen een skin voor een heel andere activiteit.

Dat wil niet zeggen dat sommige ontwikkelaars het niet hebben geprobeerd. Realistische simulatietitels zoals de ARMA-serie proberen hun best te doen met een flatscreen, een muis en een toetsenbord. Toch gaat het niet helemaal samen als een ervaring.

Flatscreen-shooters hebben allemaal te maken met het uitlijnen van pixels op een 2D-vlak, terwijl fotograferen iets is dat in de 3D-ruimte gebeurt. Hoe krachtig uw GPU ook is of hoe geavanceerd uw CPU-simulatie ook is, er is een harde limiet aan hoe opnamen kunnen worden weergegeven op een platte monitor of tv.

De tevredenheid van VR-vuurwapens

Fotograferen in VR-games, of het nu gaat om de simulator of het arcade-uiteinde van het spectrum, voelt als een heel ander type game dan traditionele shooters op een console of pc. Het wapen is nu een 3D-object, in plaats van wat in wezen een afbeelding is die in je kijkvenster wordt gelegd. Het vereist iets dat veel dichter bij echte schietvaardigheid ligt om op een doel te richten en het ook daadwerkelijk te raken.

Advertentie

Je vizier naar beneden richten en je doel raken, voelt veel meer de moeite waard in VR dan in traditionele games. Elke ronde voelt als een kleine individuele overwinning.

Het holsteren, herladen, aanpassen en bedienen van VR-vuurwapens is een boeiende activiteit op zich, zelfs voordat we bij andere game-elementen komen.

De beste VR-shooters

Er zijn tal van VR-shooters, maar een paar zijn de moeite waard vanwege hun plezierige vuurgevechten.

< img src="http://www.howtogeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />De binaire molen

Gun Club VR (voor de Oculus Quest en Steam) ziet er in eerste instantie een beetje uit als een goedkope mobiele game, maar het is eigenlijk een titel met veel meer diepgang dan je zou verwachten. Het kopen en aanpassen van wapens aan jouw stijl en het spelen van op vaardigheden gebaseerde activiteiten, zoals scherpschutteruitdagingen, betrekken je volledig bij het spel.

Capcom

Resident Evil 4 VR (Quest 2) is een perfect voorbeeld van hoe transformatieve VR kan zijn voor shooters. Het neemt de klassieke over-de-schouder shooter Resident Evil 4 en transformeert het in een belichaamde first-person VR-shooter. Wanhopig vechten tegen de oprukkende hordes met je pistool of jachtgeweer zorgt voor meer opwinding in vijf minuten gameplay dan sommige flatscreen-schutters tijdens hun hele run kunnen doen.

Valve Corporation

Half-Life Alyx (PC SteamVR) is niet alleen een showcase voor wat VR-games kunnen en moeten zijn, het heeft absoluut verbluffende vuurgevechten. Staan in een koude, betonnen, slecht verlichte kelder en worstelen om een ​​pistool te herladen terwijl een headcrab-zombie naar je toe schuifelt, is iets dat nooit oud wordt.

Advertentie

Er zijn ook veel eervolle vermeldingen, inclusief ongebruikelijke VR-games met wapens, zoals BONEWORKS, Pistol Whip of Superhot VR. Verder is in het bijzonder een baanbrekende mil-sim (militaire simulatie) multiplayer-shooter die een sprong voorwaarts biedt ten opzichte van eSports-voer zoals Counterstrike.

VR-opnamen zijn voor verbetering vatbaar

Hoewel we denken dat VR-shooters de meest wezenlijke verandering bieden in hoe het voelt om in een videogame te fotograferen, de ervaring heeft een paar ruwe plekken. De grootste beperking is beweging. In flat screen shooters kun je door een level razen door simpelweg je sticks in de goede richting te duwen, maar in VR kun je fysiek niet rondrennen tenzij je het leuk vindt om tegen dingen aan te botsen.

Sommige games, zoals Half-Life Alyx, zijn ontworpen met ontmoetingen die geen snelle beweging vereisen. Het is eerder gebaseerd op langzame teleportatie. Bij andere games, zoals Resident Evil 4 VR, kun je rondrennen met de rechter joystick op de Touch-controller. Dit soort snelle bewegingen kan leiden tot een misselijk gevoel als je er niet aan gewend bent, dus het is niet de meest comfortabele oplossing.

Virtuix

High-end VR-systemen zoals de Omni One maken gebruik van omnidirectionele loopbanden om spelers zoveel te laten bewegen als ze willen, maar deze zijn waarschijnlijk te duur en onpraktisch in hun huidige vorm.

Haptiek kan ook sterker worden gemaakt, om een ​​groter gevoel van terugslag te introduceren. Er is altijd de mogelijkheid om ook shooter-randapparatuur te hebben, om de ervaring compleet te maken. Als je graag fotografeert met je next-generation console en een liefhebber van virtuele vuurwapens bent, heb je de kans om het fotograferen in VR te ervaren, vooral omdat er nooit een beter moment is geweest om een ​​VR-headset op te halen.

The Best VR Headsets of 2022 Beste VR-headset in het algemeen Oculus Quest 2 256 GB Amazon

$399.00
 

Beste budget VR-headset Oculus Quest 2 128 GB Amazon

$299.00
 

Beste VR-headset voor pc Valve Index Nu winkelen Beste VR-headset voor consolegaming Sony PlayStation VR Nu winkelen Beste zelfstandige VR-headset Oculus Quest 2 Amazon

$399.00
 

READ NEXT

  • › AMD's Ryzen 7000-serie zijn de eerste 5nm desktop-CPU's ooit
  • › Logitech MX Mechanisch Toetsenbord Review: Gemakkelijk voor de ogen, niet voor de vingertoppen
  • › Moet je een drone kopen?
  • › Logitech MX Master 3S Mouse Review: gedempte verfijningen
  • › Wat is er nieuw in Chrome 102, nu beschikbaar
  • › De beste budgetsprekers van 2022