Delhi vertrouwelijk: Manik Saha brengt eerste bezoek aan Delhi nadat hij Tripura CM is geworden

0
43

Nieuw benoemde Chief Minister van Tripura Manik Saha (Express Illustratie)

Hoofdstadbezoek: Tripura's nieuw benoemde eerste minister Manik Saha arriveerde dinsdag in Delhi, tijdens zijn eerste bezoek aan de nationale hoofdstad nadat hij de leiding had overgenomen. Tijdens zijn verblijf wordt van Saha verwacht dat hij een beleefdheidsbezoek brengt aan president Ram Nath Kovind en ook een ontmoeting heeft met premier Narendra Modi, minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah en minister van Financiën Nirmala Sitharaman. Zijn bezoek komt op een moment dat er onzekerheid blijft bestaan ​​over de vraag of de centrale leiding van de BJP een nieuwe staatspresident zal benoemen, een functie die Saha momenteel bekleedt. Vanaf het moment dat hem werd gevraagd af te treden, toert voormalig premier Biplab Deb uitgebreid door de staat, die in 2023 naar de stembus gaat. Door deel te nemen aan partijevenementen, maakt Deb, zo is vernomen, zijn aanspraak op het worden van het hoofd van de staatspartij. , een rol die hij eerder heeft gespeeld.

De geschenken: Premier Narendra Modi schonk geschenken met zeldzame Indiase kunstwerken uit Gujarat, Uttar Pradesh, Madhya Pradesh en Tamil Nadu aan zijn mede-Quadleiders uit Australië, de VS en Japan. De Amerikaanse president Joe Biden zou een Sanjhi-kunstwerk hebben ontvangen, een met de hand gesneden papieren ontwerp met motieven van Krishna, terwijl de Australische premier Anthony Albanese een Gond-schilderij ontving. Terwijl premier Modi zijn Japanse president Fumio Kishida een houten handgesneden kist met Rogan-schilderij uit Gujarat schonk, ontvingen voormalige Japanse premiers Pattumadai-zijden matten, een unieke superfijne zijden mat weven van 'korai'-gras dat aan de oevers van de rivier Tamiraparani in Tamil wordt gekweekt Nadu.

Reinheidsonderzoek: 'Waste to Wealth' zal dit jaar het thema zijn in Swachh Bharat Abhiyan's huisdierenproject Swachh Bharat Abhiyan's, de jaarlijkse netheidsenquête van de regering om sanitaire voorzieningen in stedelijke centra te bevorderen onder de Swachh Bharat-missie. Het onderzoek van dit jaar zou prioriteit geven aan het principe van 3V's – verminderen, recyclen en hergebruiken. Vorig jaar kwamen Indore, Navi Mumbai, Nellore en Dewas naar voren als de best presterende, terwijl Gujarat's Surat zijn positie als de op een na schoonste stad in India met een bevolking van meer dan 10 lakh behield, terwijl Vijaywada van de vierde plek steeg. Chhattisgarh was naar voren gekomen als de 'schoonste staat'. voor het derde achtereenvolgende jaar.

Best of Express Premium

Premium

Uitgelegd: de boodschap achter Margaret Atwood's ‘unburnable&#…

Premium

Welkom in de ongrijpbare wereld van cryptomining: Rohtak-rig, 3 ingenieurs, R…Premium

Uitgelegd: suikerexportbeperkingen en hun impact

Premium

UPSC CSE Key – 25 mei 2022: Ken de relevantie van QUAD 2022 tot Pangong T… Meer Premium Stories >>