De Amerikaanse president Joe Biden tijdens bilaterale gesprekken met premier Modi: toegewijd aan het maken van een partnerschap tussen de VS en India tussen de naasten ter wereld

0
53

De Amerikaanse president Joe Biden en premier Narendra Modi houden gesprekken in Tokio.

Tijdens de bilaterale besprekingen tussen de Verenigde Staten en India in de marge van de Quad-bijeenkomst in Tokio zei de Amerikaanse president Joe Biden dinsdag dat hij vastbesloten is om het partnerschap tussen de VS en India tot stand te brengen. 8220;een van de dichtstbijzijnde die we op aarde hebben”. Premier Narendra Modi van zijn kant noemde het een "partnership of trust", terwijl beide leiders hun vertrouwen uitten over de US Investment Incentive Agreement die maandag werd ondertekend.

De Amerikaanse president zei: 'Mijnheer de premier, er is zoveel dat onze landen samen kunnen en zullen doen. Ik ben vastbesloten om van het partnerschap tussen de VS en India een van de beste op aarde te maken.” “Ik ben verheugd dat we een overeenkomst hebben bereikt voor US Development Finance Corporation om het belangrijke werk in India voort te zetten, de ondersteuning van de productie van vaccins en initiatieven voor schone energie. Ik ben blij dat we het Indo-US Vaccine Action Program vernieuwen,” Biden werd geciteerd door ANI

Biden voegde eraan toe dat de twee landen nauw zullen blijven overleggen over hoe de negatieve effecten van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne op de wereldorde kunnen worden verminderd.

PM Modi, die het strategische partnerschap met de VS prees als een van vertrouwen in “de ware zin”, zei: “Onze gemeenschappelijke belangen en waarden hebben deze vertrouwensband tussen onze twee landen versterkt.”

Hij voegde eraan toe dat “onze intermenselijke banden en sterke economische samenwerking het partnerschap tussen India en de VS uniek maken”. De premier sprak zijn vertrouwen uit dat de US Investment Incentive Agreement zal leiden tot “concrete vooruitgang in investeringen tussen onze twee landen” terwijl we stellen dat op dit moment "onze handels- en investeringsbetrekkingen ook gestaag toenemen, maar ze"onder ons potentieel".

https://images.indianexpress.com/2020 /08/1×1.png

PM Modi benadrukte ook dat de VS en India “dezelfde opvattingen delen over de Indo-Pacific regio — op bilateraal niveau en met gelijkgestemde landen om te werken aan de bescherming van onze gemeenschappelijke zorgen.” Hij voegde eraan toe dat de besprekingen die tijdens de Quad-vergadering zijn gehouden “dit positieve momentum zullen versnellen”. Australische premier Anthony Albanese. Op maandag lanceerden India en 12 landen onder leiding van de VS het Indo-Pacific Economic Framework (IPEF) dat tot doel heeft het economisch partnerschap tussen de deelnemende landen te versterken om veerkracht, duurzaamheid, inclusiviteit, economische groei, eerlijkheid, en concurrentievermogen in de Indo-Pacifische regio.