Bengaluru: Directeuren show-veroorzaakt, leraren beëindigd nadat 2 BBMP-scholen nul procent scoren in SSLC-resultaten

0
38

Maar liefst 19 studenten uit Murphy Town en twee van de KG Nagar BBMP-school die verschenen voor het SSLC-examen zijn gezakt. (Representatieve afbeelding)

Twee Bruhat Bengaluru Mahanagara Palike (BBMP)-scholen in de stad scoorden nul procent in de recent aangekondigde SSLC-examenresultaten. Maar liefst 19 studenten uit Murphy Town en twee van de KG Nagar BBMP-school die verschenen voor het SSLC-examen zijn gezakt.

Dit tegen de achtergrond van een verbetering van het algehele slaagpercentage dit jaar in vergelijking met voorgaande jaren, behalve in 2021, toen de regering als gevolg van de pandemie alle studenten passeerde. Het slagingspercentage voor 2022 kwam uit op 71,27 procent, vergeleken met 50,16 procent (2020), 52 procent (2019) en 51 procent (2018). In feite kreeg de KG Nagar-school voor de tweede keer na 2020 nul procent.

Lees |Laatste leerboeken voor Karnataka Klas 10 uit; lessen over Bhagat Singh, Periyar en Narayan Guru inbegrepen

Volgens Umesh D S, adjunct-commissaris van onderwijs bij BBMP, zijn de middelen die zijn toegewezen voor het verbeteren van BBMP-scholen onvoldoende. “We hebben dit jaar ongeveer Rs 100 crore ontvangen en er is slechts Rs 70 crore gebruikt. Waarvan Rs 22 crore werd toegewezen voor de salarissen van de leraren en de rest voor infrastructuur. Veel van deze leraren worden uitbesteed via een bureau en geen van de leraren heeft zich ingespannen om de onderwijsstandaard te verbeteren, ondanks dat ze er al vele jaren aan werken”, aldus Umesh.

https://images.indianexpress.com/2020 /08/1×1.png

Murphy Town BBMP school, gelegen in UIsoor, is voornamelijk een regio met een Tamilsprekende bevolking. Volgens Abdul Raheem, directeur van de school, vinden de leerlingen het moeilijk om Kannada-onderwerpen te begrijpen en presteren ze vaak slecht.

Best of Express Premium

Premium

Uitgelegd: de boodschap achter Margaret Atwood's ‘unburnable&#…

Premium

Welkom bij de ongrijpbare wereld van cryptomining: Rohtak-rig, 3 ingenieurs, R…

Premium

Uitgelegd: suikerexportbeperkingen en hun impact

Premium

UPSC CSE-sleutel – 25 mei 2022: ken de relevantie van QUAD 2022 voor Pangong T… Meer premiumverhalen >>

“Aangezien alle studenten die op deze BBMP-school zijn ingeschreven kinderen zijn van Tamilsprekende ouders die migrerende arbeiders zijn, doen ze nauwelijks moeite om Kannada te begrijpen. Van de 19 studenten zijn er zelfs 10 jongens die gemene banen hebben. Ze werken ook als trommelkloppers tijdens begrafenissen en dat wordt voor hen een excuus om 15 dagen op school te slapen. Ondertussen zijn meisjes ook bezig met huishoudelijk werk, waardoor ze 's ochtends weinig tijd hebben om te studeren. Deze factoren hebben een zeer slechte weerslag op hun academische prestaties”, zegt Raheem, die ervan overtuigd is de kwaliteit van het onderwijs van de studenten in het huidige academische jaar te verbeteren.

Lees ook |Verander de Gyanvapi-moskee in de Gyanvapi-tempel op Google Maps: Bengaluru school e-mails alumni

Het BBMP heeft echter een opzeggingsbrief gestuurd naar de directeuren van beide scholen en heeft ook de diensten van de docenten beëindigd. “We hebben een show cause notice uitgegeven waarin we een verklaring vragen voor de slechte academische prestaties. We hebben ook de BBMP-scholen gemarkeerd die een slagingspercentage van minder dan 50% hebben behaald en hebben hen gevraagd om te verbeteren. We spannen ons in om vanaf dit academische jaar slimme klaslokalen te introduceren, de openbare infrastructuur te verbeteren en het huishoudsysteem te verbeteren, “zei Umesh.

Byraveshwarnagar BBMP-school behaalde het hoogste slagingspercentage van 91,52% met 27 onderscheidingen, gevolgd door Herohalli die een slagingspercentage van 90% noteerde met 21 studenten die onderscheiding scoorden. De studenten die niet geslaagd zijn, verschijnen voor aanvullende examens die op 27 juni beginnen.