Sony's nieuwe visuele filters zorgen ervoor dat PS Plus-games er oud uitzien

0
51
Miguel Lagoa/Shutterstock.com< /figuur>

Onlangs heeft Sony de officiële lanceringsdatum van PlayStation Plus vrijgegeven en de volledige lijst gedeeld van de klassieke games die de vernieuwde service zal aanbieden. Nu heeft het bedrijf bevestigd dat veel van deze fantastische games zullen worden geleverd met een verscheidenheid aan weergave-opties en filters.

Met deze nieuwe weergave-opties kun je de stemming instellen om het te laten voelen alsof je’ 20 jaar geleden opnieuw gamen—de ultieme onderdompeling! Een liefhebber van ResetEra (zoals opgemerkt door Push Square) merkte op dat alle PS1-games in de aankomende PlayStation Plus-service deze leuke instellingen zullen bieden.

< strong class='relatedtext'>GERELATEERDSony bevestigt PlayStation Plus-lanceringsdatum en klassieke gameslijst

Die games ondersteunen hun native resoluties, waardoor 1:1, 4:3 en 16:9 resoluties mogelijk zijn, een uitgerekte "Brede Zoom" optie, en vierkante pixels, zelfs als je een mooie OLED-tv in je woonkamer hebt. Je hebt ook de mogelijkheid om een ​​van de drie visuele filters toe te passen voor een meer retro-ervaring: Retro Klassiek, Modern en Standaard.

Een andere gebruiker—Mystic, op YouTube—deed een uitsplitsing van deze nieuwe visuele kenmerken. Ze merkten op dat de Retro Classic een CRT-achtig filter is (wat super cool is), en dat de moderne en standaardfilters vergelijkbaar zijn, waarbij de laatste helderder en scherper aanvoelt dan de andere.

Deze opties lijken echter niet van toepassing te zijn op de klassieke PSP-games van de service, of in ieder geval nog niet. Aangezien de nieuwe PlayStation Plus-service officieel pas op 13 juni wordt gelanceerd, is er nog voldoende tijd om extra functies toe te voegen (en om bestaande functies aan te passen). We hebben al twee nieuwe games gezien;Ridge Racer 2 en Oddworld: Abe’s Oddysee—aan de service toegevoegd sinds Sony kondigde de originele line-up. Toch zijn deze weergave-opties een leuke en slimme toevoeging, en we kunnen niet wachten om te zien hoe het uiteindelijke product eruit ziet.

via Ditching