Man dodelijk neergeschoten in metro New York bij laatste willekeurige aanval

0
75

Een forens loopt door het 42nd Street Bryant Park-metrostation tijdens wat typisch spitsuur is, maar is grotendeels leeg vanwege de coronavirusziekte (COVID-19) waardoor grote aantallen mensen om thuis te blijven in Manhattan, New York City, VS, 18 maart 2020. (Reuters)

Een 48-jarige man werd zondag dodelijk in de borst geschoten tijdens het rijden op een metro in New York City in de laatste in een reeks willekeurige aanvallen op het stadsvervoersysteem.

De niet-geïdentificeerde schutter vluchtte toen de trein het volgende station in Manhattan binnenreed en bleef zondagavond vrij, zei Kenneth Corey, NYPD's afdelingshoofd, tijdens een persconferentie.

& #8220;Uit voorlopig onderzoek blijkt dat de verdachte heen en weer liep in dezelfde treinwagon en, zonder enige aanleiding, een pistool trok en het van dichtbij op het slachtoffer afvuurde terwijl de trein de Manhattan Bridge overstak,” Corey zei.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

De schutter, alleen beschreven als een zware, “dark-skinned” man met baard die een sweatshirt met capuchon, grijze joggingbroek en witte sneakers droeg, vluchtte toen de trein het station Canal Street binnenreed.

Best of Express Premium

Premium

Quad: kansen, uitdagingenPremium

Prashant Kishor: 'In de komende 20-30 jaar zal de Indiase politiek een…< figuur>Premium

Getemperd door macht, verschuift de BJP van 1989 Palampur Resolution o…

Premium

Kaun lega Prithviraj Chauhan: Speelt nu in Rajasthan, een kastendriehoekMeer Premium Stories >>

De verdachte en het slachtoffer kenden elkaar niet en hadden voorafgaand aan het schot geen contact gehad, aldus de politie. Het slachtoffer, dat niet door de politie werd geïdentificeerd, werd kort na de schietpartij om 11.40 uur dood verklaard in het Bellevue Hospital.

“Mijn hart breekt voor de familie van het slachtoffer. Iedereen verdient het om zich veilig te voelen in onze metro's. Ik zal blijven vechten om dat te realiseren,” Gouverneur van New York, Kathy Hochul, zei op Twitter.

New York City heeft een sterke toename van geweld en een reeks willekeurige aanvallen op metroreizigers gezien.

Het transitgeweld omvatte ook geduwde passagiers op de sporen vanaf perrons, waaronder een vrouw uit Manhattan wiens moord werd gezien als onderdeel van een golf van haatmisdrijven tegen Aziatische Amerikanen.

Op 12 april liet een schutter rookbommen afgaan en opende het vuur in een metrowagen , waarbij meer dan 20 mensen gewond raakten. De volgende dag werd een verdachte aangehouden.

“Het is behoorlijk schrijnend,” renner Arsenault Rivera vertelde de New York Times. “Als ik het op een ander punt had gedaan, had ik daar gestaan.”