Logitech MX Mechanical Review: Ett fantastiskt tangentbord för alla operativsystem

0
52

Betyg: 9/10 ?

 • 1 – Absolut hett sopor
 • 2 – Sorta Ljummet sopor
 • 3 – Starkt felaktig design
 • 4 – Vissa fördelar, många nackdelar
 • 5 – Acceptabelt ofullkomlig
 • 6 – Tillräckligt bra för att köpa på rea
 • 7 – Utmärkt, men inte bäst i klassen
 • 8 – Fantastiskt, med några fotnoter
 • 9 – Håll käften och ta mina pengar
 • 10 – Absolut design Nirvana

Pris: 169,99 USD Köp nu

Här är vad vi gillar

 • Bekväm att arbeta med
 • Anpassningsbara genvägar, med bra standardinställningar
 • Bra batteritid

Och vad vi inte gör

h3>

 • Begränsade belysningsalternativ
 • Ingen trådbunden kapacitet
 • Ej hot-swappable

Dave McQuilling

Logitech lägger till mekaniska tangentbord till sitt avancerade trådlösa MX Master-sortiment. Jag har ägnat en vecka åt att testa MX Mechanical-tangentbordet för att se om det lever upp till Logitechs löften och är värt det begärda priset på 169,99 USD.

Tre nyckeltyper erbjuds med MX Mechanical, som täcker en rad användarpreferenser. “Klickigt” switchar erbjuder den traditionella mekaniska tangentbordsupplevelsen. Det är märkbar taktil feedback och högt klack vid varje knapptryckning. Den “taktila tysta” konfigurationen ger samma nivå av taktil återkoppling men med mycket mindre brus. Medan den “linjära” har ingen taktil stöt att övervinna och lovar “minimal fjäderkraft.” För den här recensionen valde jag den linjära modellen.

Du får inte många val när det kommer till färg. Tangentbordet kommer i en elegant stil: grafit (mörkgrå). Logitech har också tagit lite miljövinkling med det här bygget. De har konstruerat tangentbordet av återvunnen plast och “lågt kolhaltigt aluminium.” Den kommer också i pappersförpackning, vilket innebär att du har ett koldioxidneutralt tangentbord till hands och inte förstör planeten en mening i taget.

Innehållsförteckning

strong>

Specifikationer som granskats
Som tangentbord är det bra
Tangentbordet är bakgrundsbelyst, men RGB är inte ett alternativ
Tangentbordsgenvägarna är otroligt användbara
Flera sätt att ansluta, och batteritiden är inget problem
Du kan sömlöst växla mellan enheter
Det finns en kompakt modell, men den är fortfarande bärbar
När allt är sagt och gjort är detta ett fantastiskt tangentbord

Specifikationer som granskats

 • Layout: ANSI
 • Antal nycklar: 106
 • Omkopplare: Taktilt tyst (brun), linjär (röd) och klickande (blå)
 • Switchkompatibilitet: Ej hot-swappable
 • Tangentbordskompatibilitet: Windows, macOS, Linux, Chrome OS, iPadOS, iOS och Android 8 eller senare
 • Parkoppling: Via Bluetooth eller USB-RF
 • Bluetooth-version: Lågenergi (4)
 • Dynamiska bakgrundsbelysta typer: 6
 • Lutningsvinkel: Ja
 • Laddning: USB-A till C
 • Batteritid:Upp till 15 dagar med bakgrundsbelysning; upp till 10 månader utan bakgrundsbelysning
 • Vikt: 828 gram
 • Mått: 433,85 mm × 131,55 mm × 26,1 mm
 • Ingång: 5V/500mA

Som tangentbord är det’ s Bra

Dave McQuilling

MX Mechanical har en hel rad funktioner som vi kommer att titta närmare på senare i artikeln. Dessa funktioner betyder ingenting om det är jobbigt att skriva på. Den goda nyheten är att det är ett absolut nöje att arbeta med. Tangenterna har en högkvalitativ känsla, vilket är viktigare än det låter. Billig plast har en känsla som sliter på dig efter ett tag. Det är också mycket stabilt byggt; Jag tvivlar på att jag skulle kunna böja det här tangentbordet om jag tog tag i det i båda ändarna och slog det över mitt lår. Tangenterna är resistenta till den punkt där varje tangenttryckning är en avsiktlig åtgärd; Jag har inte haft några problem med att vila fingrarna på enskilda tangenter.

Jag valde den linjära modellen, det bästa alternativet för spel. När det gäller spel var input omedelbar, och det fanns inga problem med spökbilder — även när jag medvetet spammade åt helvete Microsofts spökande testtangentbord.

Tangentbordet är bakgrundsbelyst, men RGB är det inte ett alternativ

Dave McQuilling

Även om Logitech erbjuder en linjär konfiguration, finns det vissa spelfunktioner som detta tangentbord utan tvekan saknar. Som tidigare nämnt är det väldigt rent och professionellt. Naturligtvis reflekterar bakgrundsbelysningen det. Det finns sex “effekter” att välja mellan, och de kommer alla i vitt utan några andra färgalternativ tillgängliga. Vissa är vettiga, som “kontrasten” inställningar, men den “slumpmässiga” läge, som till synes lyser upp en enda slumpmässig nyckel följt av en annan enstaka slumpmässig nyckel, får mig att känna mig konstigt obekväm.

Även om det linjära alternativet kan vara ett bra val för spel, finns det inga belysningslägen som kommer att göra dina WASD-nycklar sticker ut. Så om du planerar att utrusta din speldator med en MX Mechanical måste du lita på muskelminne eller leta mer.

Tangentbordsgenvägarna är otroligt användbara

MX Mechanical har en rad anpassningsbara kortkommandon på Fn-raden, fastän standard alternativen är otroligt bra. Jag måste regelbundet ta skärmdumpar för artiklar och recensioner, och nu kan jag göra det genom att klicka på F7-tangenten och välja det område jag vill ta en skärmdump. Det sparar bara några sekunder, men de går ihop.

Det finns också alternativ för att styra videor, justera skärmens och tangentbordets bakgrundsbelysningsljusstyrka och välja emojis om du är den typ av person som använder mycket av dessa. F8 är också användbart; den slår av eller på din mikrofon under virtuella möten. Det enda problemet jag har är med genvägen för låsskärmen, som är precis i hörnet och lätt att knackas. Men eftersom jag kan anpassa mina genvägar med appen Logi Options+ är det problemet enkelt att lösa.

Om du inte vill skriva, öppnar en av tangentbordsgenvägarna din enhets dikteringsapp, som låter dig säga vad du än tänker skriva och sedan luta dig tillbaka medan det visas på skärmen &#8212 ; vilket är praktiskt om du ofta använder enhetens dikteringsapp.

Genvägarna fungerar utan att behöva trycka på FN-tangenten samtidigt som standard, även om du kan stänga av “Fn Lock&#8221 ; genom att trycka på Fn+Esc om du vill använda dina vanliga F-nycklar.

Flera sätt att ansluta, och batteritiden är inget problem< /h2>

Dave McQuilling

< p>Tangentbordet levereras med en “Logi Bolt,” Logitechs trådlösa USB-kontakt. Precis som andra trådlösa tangentbords- och muskontakter tar det några sekunder för din dator att få de nödvändiga drivrutinerna installerade, och sedan är du bra att köra. En fördel med Logi Bolt är att du kan para ihop mer än en kompatibel enhet med den, till exempel en mus och ett tangentbord. Nackdelen är att varje enhet du parkopplar måste vara kompatibel med Logi Bolt; äldre Logitech USB-donglar kommer inte att fungera.

Om du vill spara en USB-port, din enhet inte har en USB-port, eller om du tappar Logi Bolt, är Bluetooth-anslutning också ett alternativ. Att ansluta via Bluetooth är också bara standardproceduren. Slå på tangentbordet eller välj en tydlig enhetsplats på tangentbordet, skanna efter tangentbordet på enheten du väljer från, välj det och du är klar.

En sak som du inte kan använda för att ansluta ditt tangentbord till en enhet är den medföljande USB-kabeln av typ A till USB C. Men eftersom kabeln bara är tre fot lång och USB C-portar inte låser, kan det vara ett intelligent designbeslut. Vad kabeln låter dig göra är att fortsätta arbeta medan ditt tangentbord laddas. På grund av den här funktionen har jag inte haft något stillestånd av tangentbordet under min veckolånga testperiod trots omfattande daglig användning och min vana att ständigt glömma att ladda saker.

Om du inte vill arbeta med en sladd från ditt tangentbord, hävdar Logitech att en 15-minutersladdning är tillräckligt för att du ska klara en dags arbete. Logitech säger också att en full laddning kommer att hålla i upp till 15 dagar om du använder tangentbordets bakgrundsbelysning eller 40 veckor med bakgrundsbelysningen avstängd. Jag har inte kunnat testa dessa påståenden noggrant eftersom laddningen som tangentbordet kom med har varat längre än granskningsperioden. Men jag har fungerat framgångsrikt medan tangentbordet var anslutet, och batteritiden har inte på något sätt varit ett problem.

Du kan sömlöst växla mellan enheter

h2>

 

Det här kan vara det enda tangentbordet du behöver i ditt liv. Om du har tre enheter som du regelbundet använder ett tangentbord med kan du sömlöst växla mellan dem med en knapptryckning. Du kan också para ihop tangentbordet på några sekunder om du behöver byta ut en enhet mot en annan.

Jag kan sitta och skriva den här recensionen på min bärbara dator medan en liten hemunderhållningsdator streamar musik över min projektor eller genom min TV. Om jag vill byta låt behöver jag inte resa mig eller ta ett andra tangentbord; Jag byter till den andra enhetskanalen på mitt tangentbord, gör min grej och byter sedan tillbaka till den bärbara datorn.

Du kan programmera och programmera om enhetsplatserna på tangentbordet eller hantera dem via Logitechs Logi Options+-app. För att para ihop en enhet håller du ned kanalknappen du vill para ihop den med. När tangenten börjar blinka är ditt tangentbord i parningsläge.

Det finns en kompakt modell, men den här är fortfarande bärbar

< p>

 

Logitech har en kompakt modell av MX Mechanical som lanseras samtidigt som den feta versionen. Om du väljer den större modellen, kan du vara säker på att den passar i de flesta ryggsäckar och även om den är tung för ett tangentbord, på mindre än två pund, är det osannolikt att det kommer att orsaka dig problem om du välj att vagna den.

Jag har inte gått så långt som att slå testmodellen, men den känns väldigt stabil. Du kan ansluta MX Mechanical till en telefon, bärbar dator eller surfplatta via Bluetooth, så att du kan dra nytta av att arbeta med ett tangentbord i full storlek när du är på resande fot. Batteritiden och den solida konstruktionen gör den också till en bra resesällskap. Jag vet att om jag har en rimlig kostnad när jag ger mig av, kommer det inte att dö på mig. Det verkar också robust nog att ta några knackningar på vägen. Livet i min ryggsäck är svårt, och jag har öppnat den för att hitta bitar av resetangentbord utspridda överallt vid åtminstone ett tillfälle.

När Allt är sagt och gjort, det här är ett fantastiskt tangentbord

Den enda “kritiken” Jag skulle kunna dra ut är en brist på RGB-belysning, och jag hatar RGB-belysning ändå. Det här är ett fantastiskt tangentbord och värt att skaffa om det är i din prisklass. Under den senaste veckan har jag skrivit runt 15 000 ord på den, och de enda problem jag hade var den typ av stavfel du alltid får när du byter till ett nytt tangentbord och ett problem med Bluetooth-anslutningen som visade sig vara min telefon. 8217;s fel.

Ärligt talat, om jag köpte ett tangentbord skulle jag köpa detta till 100 %. Det är bekvämt, pålitligt och tangentbordets genvägar sparar verkligen både tid och ansträngning. Bra gjort, Logitech.

Betyg: 9/10 Pris: 169,99 USD Köp nu

Här är vad vi gillar

 • Bekväm att arbeta med
 • Anpassningsbara genvägar, med bra standardinställningar
 • Bra batteritid

Och vad vi inte gör

 • Begränsade ljusalternativ
 • Ingen trådbunden kapacitet
 • Ej hot-swappable