Logitech MX Master 3S Mouse Review: gedempte verfijningen

0
53

Beoordeling: 9/10 ?

 • 1 – Absoluut heet afval
 • 2 – Sorta lauwe vuilnis
 • 3 – Sterk gebrekkig ontwerp
 • 4 – Enkele voordelen, veel nadelen
 • 5 – Aanvaardbaar imperfect
 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig, maar niet de beste in zijn soort
 • 8 – Fantastisch, met enkele voetnoten
 • 9 – Zwijg en neem mijn geld
 • 10 – Absoluut Design Nirvana

Prijs: $99 Nu kopen Justin Duino

Als je de hele dag achter een computer zit, wil je een muis en toetsenbord die help uw workflow, niet hinderen. De Logitech MX Master 3S, die voortbouwt op meerdere generaties muizen ervoor, is zonder meer de beste ergonomische muis die je kunt kopen, maar het is misschien niet de moeite waard om naar de MX Master 3 te upgraden.

Dit is wat we leuk vinden

 • Best-in-class ergonomische vorm
 • Verwisselbare knoppen
 • Compatibel met Windows, Mac, Linux, Android, iPad en meer

En wat we niet doen

 • Gedempte muis klikken zijn niet het meest voelbaar
 • Ontvanger is USB-A, niet USB-C

We zullen later in deze review muizen vergelijken, maar wat je moet weten over de MX Master 3S is dat hij subtiele verfijningen heeft in vergelijking met zijn voorgangers. De grootte en vorm zijn (voor zover ik weet) identiek aan eerdere modellen, maar Logitech heeft functies toegevoegd zoals Quiet Click en een 8.000 DPI-sensor die tot doel hebben de gebruikerservaring van de muis te verbeteren.

Inhoudsopgave

Beproefd ontwerp
Naadloze connectiviteit en batterijduur
Logi Options+ maakt maatwerk Easy
MX Master 3S versus MX Master 3
Moet u de Logitech MX Master 3S kopen?

Beproefd en echt ontwerp

 • Gewicht: 141 g (4.97oz)
 • Hoogte:124,9 mm (4,88 inch)
 • Breedte: 84,3 mm (3,32 inch)
 • Diepte: 51 mm (2,01 inch)< /li>
 • DPI: 8.000
 • Pollingsnelheid: 125Hz

Als u rondkijkt in de MX Master 3S, zult u zien dat dit geen reismuis is. In plaats van een smal, kort en compact ontwerp, heeft Logitech dit randapparaat zo ontworpen dat het perfect in (de meeste) handen past. De vorm is relatief groot, dus het zou me niet verbazen als kleinere handen niet comfortabel zouden passen.

Opmerking: Helaas, net als de MX Master 3 ervoor, lijkt het er niet op dat Logitech een linkshandige versie van de MX Master 3S uitbrengt. Ik raad aan om de Logitech Lift eens te proberen als je linkshandig bent en op zoek bent naar een ergonomische muis.

Advertentie

Zodra uw hand op de muis rust, zult u merken dat de zeven aanpasbare knoppen allemaal binnen handbereik zijn. Zonder zelfs je vinger op te steken, vind je de bewegingsknop links van je duim en de vooruit- en terugknoppen rechts. Daarboven bevindt zich het horizontale scrollwiel.

Bovenop de muis vind je de "MagSpeed ​​Electromagnetic" scrollwiel dat ook dienst doet als middelste knop (en in staat is om 1.000 regels per seconde te scrollen), een knop die standaard de modus van het scrollwiel verandert van vrij draaien naar ratelend, en natuurlijk de linker- en rechtsklikknoppen.

Het gewicht van de muis is zeker aan de zwaardere kant van de markt, maar dat betekent niet dat het moeilijk is om over een bureauonderlegger te bewegen. De grootte en de relatief lage pollingsnelheid—hoe vaak de muis zijn locatie aan uw computer doorgeeft— betekent dat je de MX Master 3S moet doorgeven als je iets zoekt om mee te gamen. Het is echter perfect voor kantoorachtig werk.

Toggle weergave op volledige grootte1 van 2Vorige dia
Justin DuinoVolgende dia Vorige dia
Justin DuinoNext Slide < img src="http://www.howtogeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />

De opvallende nieuwe functie van de MX Master 3S is iets wat Logitech 'Quiet Click' noemt. In plaats van een hoorbaar en merkbaar geluid te maken telkens wanneer u op de linker- of rechterknop van de muis drukt, wordt u begroet met een gedempte klik waarvan Logitech beweert dat deze 90% stiller is dan de MX Master 3.

< p>Het bedrijf heeft ervoor gekozen om het klikgeluid zo veel mogelijk te dempen, zodat het gebruik van de muis u en de mensen om u heen minder afleidt. Ik kan deze logica begrijpen, aangezien meer mensen het werk van thuis zullen verlaten en terug zullen gaan naar een kantoor met collega's in de buurt.

GERELATEERDDe Logitech Lift is een betaalbare verticale muis voor de massa

Ik ben persoonlijk niet de grootste fan van de Quick Click-schakelaars omdat er een duidelijk onderscheid is in hoe tactiel de schakelaars aanvoelen. De bedieningskracht is ook anders, waardoor er minder druk nodig is om op een van de knoppen te drukken.

Advertentie

Mijn huishouden was verdeeld over de vraag of de gedempte knopklikken van de MX Master 3S beter waren dan die van andere muizen. Mijn voorkeur komt voort uit mijn liefde voor clicky blauwe mechanische toetsenbordschakelaars. Maar aan de andere kant wordt mijn partner het beu dat mijn toetsenbord de hele dag lawaai maakt, dus alles om het geluid van mijn werk te dempen had haar goedkeuring.

Het goede nieuws is dat de nieuwe Quiet Click-schakelaars dat niet deden 8217;t verstoort de prestaties niet, wat mijn mening ook was. Het selecteren van tekst en items op het scherm was net zo nauwkeurig als altijd.

The Best Mice of 2022 Best Mouse Overall Razer Pro Click Humanscale Wireless Mouse Amazon

$99.99
 

Beste budgetmuis Logitech G203 bedrade Lightsync-muis Amazon

$29.99
$39.99 Save 25%

Beste muis voor gaming Logitech G502 Lightspeed draadloze gamingmuis Amazon

$116.63
$149.99 Save 22%

Beste draadloze muis Logitech MX Master 3 draadloze muis Amazon

$99.99
 

Beste bedrade muis Razer Basilisk V3 Amazon

$69.99
 

Beste ergonomische muis Logitech MX Vertical Amazon

$99.99
 

Beste muis voor Mac Apple Magic Mouse 2 Amazon

Naadloze connectiviteit en batterijduur

 • Maak verbinding met apparaten via Logi Bolt USB-A-ontvanger of Bluetooth LE
 • Snel schakelen tussen drie gekoppelde apparaten
 • USB-C naar USB-A-kabel in de doos
 • Batterijduur van 70 dagen

De MX Master 3S op meerdere apparaten tegelijk aansluiten is een fluitje van een cent. Je hebt de keuze om de meegeleverde Logi Bolt USB-ontvanger te gebruiken die wordt aangesloten op je Windows-, Mac-, Linux- of Chrome OS-computer of om verbinding te maken met een apparaat via Bluetooth Low Energy (LE). Met dit laatste kun je de muis koppelen met meer apparaten die geen USB-A-poorten hebben, waaronder iPads en Android-telefoons en -tablets.

Als je de keuze hebt om een ​​van beide methoden te gebruiken, raad ik je aan om de Logi Bolt-ontvanger te gebruiken. De verbinding tussen de muis en de USB-dongle is veel veiliger, er is minder latentie en u hoeft zich niet veel zorgen te maken over radiofrequentie-interferentie (RF).

Bovendien kun je één Logi Bolt gebruiken om je computer op zes apparaten tegelijk aan te sluiten, waaronder het MX Mechanical Keyboard. Zorg ervoor dat al uw randapparatuur compatibel is met de dongle en niet alleen werkt met de oudere Unifying-ontvanger van Logitech.

GERELATEERDLogitech MX Mechanical Keyboard Review: prettig voor de ogen, niet voor de vingertoppen

Het grootste nadeel van de Logi Bolt-ontvanger is dat Logitech maakt nog geen USB-C-versie. Nu steeds meer computers (vooral laptops) geen full-size USB-A-poorten meer aanbieden, moet je ofwel vertrouwen op een Bluetooth-verbinding of een adapter of hub kopen.

Advertentie

Zodra u maximaal drie apparaten aan uw MX Master 3S hebt gekoppeld, kunt u de Easy-Switch-knop aan de onderkant van de muis gebruiken om snel tussen elke gadget te schakelen (dit kan een combinatie zijn van Logi Bolt- en Bluetooth-verbindingen).

Toggle weergave op volledige grootte1 van 4Vorige dia
Justin Duino Aan/uit-schakelaar, optische sensor en Easy-Switch-knop aan de onderkant van de MX Master 3SVolgende dia Vorige dia
Justin DuinoLogitech's optionele Logi Bolt USB-A-ontvangerVolgende dia Vorige dia
Justin DuinoVolgende dia Vorige dia
Justin DuinoNext-dia

Net als bij eerdere generaties laadt de MX Master 3S op via een USB-C-poort aan de voorkant van het apparaat. Dankzij de plaatsing van de poort kun je de muis opladen en de randapparatuur blijven gebruiken om te werken (in tegenstelling tot Apple's Magic Mouse, die een Lightning-oplaadpoort aan de onderkant van het accessoire heeft).

GERELATEERDUSB Type-C uitgelegd: wat is USB-C en Waarom je het wilt hebben

Gelukkig hoef je je geen zorgen te maken over te vaak opladen. Met een batterijlevensduur van ten minste 70 dagen gebruik, kun je maandenlang werken zonder de muis op te laden. Maar als de MX Master 3S midden op de werkdag uitvalt, is het goede nieuws dat je de meegeleverde 1 m (42in) USB-C naar USB-A-kabel kunt gebruiken om de muis snel op te laden. Logitech stelt dat slechts één minuut oplaadtijd drie uur gebruik toevoegt.

Zolang u uw MX Master 3S af en toe op uw computer aansluit om 's nachts op te laden, hoeft u zich nooit zorgen te maken dat uw muis dood gaat midden in een project.

Logi Options+ maakt aanpassen eenvoudig

Toggle Full-size weergave1 van 5Vorige dia Volgende dia Vorige dia Volgende dia Vorige dia Volgende dia Vorige dia Volgende dia Vorige dia Volgende dia

Logitech is al maanden bezig met het bètatesten van een bijgewerkte versie van zijn computerbeheer- en aanpassingssoftware, en met de lancering van de MX Master 3S maakt het Logi Options+ officieel. Het downloaden van deze applicatie naar uw Windows- of Mac-computer is cruciaal om de beste ervaring uit uw muis te halen.

Met Logi Options+ geïnstalleerd en de MX Master 3S aangesloten op uw computer, kunt u de muis nauwkeurig afstemmen 8217;s knopacties, scrollwielsnelheid en meer. Het omlaag klikken op het scrollwiel werkt bijvoorbeeld standaard als een middelste druk op de knop. Met Options+ kun je de knop herprogrammeren om een ​​app te openen, een venster te sluiten of zowat elke sneltoets uit te voeren.

Advertentie

Met Logi Options+ kunt u ook acties per applicatie aanpassen. Dus in Google Chrome wil je misschien dat de knoppen Vooruit en Terug je helpen door tabbladen te navigeren, maar in Photoshop kunnen die knoppen beter specifieke penselen selecteren.

Graaf dieper in Logi Options+ en je bent ; vindt u secties voor het instellen van Logi Flow (een functie waarmee u uw Logitech-muis en -toetsenbord op meerdere computers kunt gebruiken), controleren op firmware-updates en meer.

MX Master 3S versus MX Master 3

Justin Duino

< p>Als je de MX Master 3S en MX Master 3 voor me zou plaatsen, zou ik ze niet uit elkaar kunnen houden zonder op de knoppen te klikken. Pas als u op de linker- en rechtermuisknop drukt, zult u een verschil horen (en voelen).

GERELATEERDMuis DPI en pollingsnelheden verklaard: zijn ze van belang voor gaming?

Naast de Quiet Click-knoppen is de optische sensor het enige echte verschil tussen deze twee muizen. Terwijl de MX Master 3 van de laatste generatie het maximum bereikte met een 4.000 DPI, verdubbelde Logitech dat, waardoor de MX Master 3S tot 8.000 DPI steeg.

Dankzij deze verhoogde DPI en trackinggevoeligheid, die je kunt aanpassen in Logi Options+, kun je de muis op bijna elk oppervlak gebruiken (inclusief glas). De hogere DPI zorgt ook voor nauwkeurigere en responsievere tracking op schermen met een hoge resolutie.

The Best Ergonomic Mice of 2022 Best Ergonomic Mouse Overall Logitech MX Master 3 Amazon

$99.99
 

Beste verticale ergonomische muis Logitech MX verticale draadloze muis Amazon

$99.99
 

Beste budget ergonomische muis Anker AK-UBA draadloze verticale muis Amazon

$35.99
 

Beste ergonomische gamingmuis Mad Catz R.A.T. PRO X3 Amazon

$186.02
$219.99 Save 15%

Beste ergonomische trackballmuis Logitech ERGO M575 Amazon

$49.99
 

Beste ultralichte ergonomische glorieuze draadloze model O Amazon

$79.99
$115.99 Save 31%

Should You Buy de Logitech MX Master 3S?

Als je op zoek bent naar een nieuwe muis, heb ik geen probleem om de MX Master 3S aan te bevelen, tenzij je iets zoekt om mee te gamen. Gamers zouden de Logitech G502 Lightspeed, Logitech G203 of Razer Viper Ultimate eens moeten proberen.

Advertentie

Hoewel ik niet de grootste fan ben van de gedempte muisklikken, is dat niet het geval wegnemen van de algehele ervaring. De ergonomische vorm, meerdere scrollwielen en opnieuw toewijsbare knoppen maken dit een muis die geschikt is voor elke professional of iedereen die lange tijd achter een computer zit.

U kunt de MX Master 3S in twee kleuren kopen: grafiet (hierboven afgebeeld) en lichtgrijs (hieronder afgebeeld). De muis is vanaf vandaag, 24 mei 2022, verkrijgbaar voor $ 99.

Beoordeling: 9/10 Prijs: $ 99 Nu kopen

Dit is wat we leuk vinden

 • Best-in-class ergonomische vorm
 • Verwisselbare knoppen
 • Compatibel met Windows, Mac, Linux, Android, iPad en meer

En wat we niet doen

 • Gedempte muisklikken zijn niet de meest tactiele
 • Ontvanger is USB-A, niet USB-C

LEES VOLGENDE

 • › Wat doen “FR” en “FRFR” Gemiddeld?
 • › AMD's Ryzen 7000-serie zijn de eerste 5nm desktop-CPU's ooit
 • › De oorsprong van Ctrl+C, Ctrl+V, Ctrl+X en Ctrl+Z uitgelegd
 • › Logitech MX Mechanisch Toetsenbord Review: Gemakkelijk voor de ogen, niet voor de vingertoppen
 • › Wat is er nieuw in Chrome 102, nu beschikbaar
 • › Hoe u uw Facebook-account persoonlijker kunt maken