Je oude iPhone verliest WhatsApp-ondersteuning

0
50
Inktdruppel/Shutterstock.com< /figure>

Later dit jaar stopt WhatsApp met werken op bepaalde iPhones, maar alleen als ze oud zijn. Het bedrijf is onlangs begonnen gebruikers te informeren dat het geen apparaten meer ondersteunt met software ouder dan iOS 12.

Als jij of je kind nog steeds iets als een iPhone 5 van bijna tien jaar geleden rockt, zal WhatsApp later dit jaar stoppen met werken op het apparaat. Volgens de site WABetaInfo is het bedrijf onlangs begonnen gebruikers met iOS 10 of iOS 11 te waarschuwen dat de ondersteuning in de herfst stopt.

Om specifieker te zijn, op 24 oktober 2022 zal WhatsApp alleen werken met iOS 12 of nieuwere apparaten. Dus alle apparaten met oudere software werken niet meer met WhatsApp. Het bedrijf bevestigde dit nieuws dankzij een bericht op zijn ondersteuningspagina. In wezen, zolang je een iPhone 5S of nieuwer hebt, komt alles goed, maar alles wat ouder is, zoals een iPhone 5 of iPhone 5C, zal pech hebben.

GERELATEERDDe 6 beste groepschat-apps voor teams, collega's of Vrienden

Als je een ouder iOS-apparaat hebt met iOS 10 of iOS 11, werkt de app helemaal niet meer totdat je de software bijwerkt of bijwerkt naar een nieuw apparaat. Als je een iPhone 5S of nieuwer hebt, zorg er dan voor dat je de nieuwste software van Apple gebruikt (of krijgt).

Helaas wordt elke iPhone ouder dan de iPhone 5C niet langer ondersteund door Apple en ontvangt geen verdere updates. Dit betekent dat je een nieuwe iPhone moet kopen of een andere berichtenservice moet gebruiken.

Voor wat het waard is, het is vrij standaard voor app-ontwikkelaars om de ondersteuning voor uiteindelijk oudere besturingssystemen. Dit zorgt ervoor dat functies werken op het nieuwste apparaat, verbetert de beveiliging en onderhoudt de technologie. WhatsApp deed vorig jaar bijvoorbeeld iets soortgelijks met iOS 9, en we kunnen een vergelijkbare stap in 2023 verwachten voor iOS 12.

via XDA Developers