India-Japan vil bidra til åpent, fritt og inkluderende Indo-Stillehavet definert av respekt for suverenitet og territoriell integritet: Statsminister Modi

0
110

Statsminister Narendra Modi ankommer Tokyo, Japan. (Twitter: @narendramodi)

India og Japan vil bidra til å bygge en åpen, fri og inkluderende Indo-Stillehavsregion, forbundet med sikre hav, integrert av handel og investeringer, definert av respekt for suverenitet og territoriell integritet og forankret i internasjonal lov, sa statsminister Narendra Modi i en pressemelding. op-ed publisert i en ledende japansk avis mandag.

Statsminister Modi, som er i Japan på et todagers besøk for å delta på et toppmøte for Quad-lederne på invitasjon av sin japanske kollega Fumio Kishida, skrev en kommentar om de levende forholdene mellom India og Japan i avisen Yomiuri Shimbun.

«Som to demokratier, strategisk plassert i Indo-Stillehavsregionen, kan vi være viktige pilarer i en stabil og sikker region. Det er grunnen til at partnerskapet vårt utvides over et bredt spekter av områder,” sa han.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“Våre forsvarsbånd vokser raskt, fra øvelser og informasjonsutveksling til forsvarsproduksjon. Vi gjør mer innen cyber-, rom- og undervannsdomener,» sa Modi i teksten «India-Japan: A Partnership for Peace, Stability and Prosperity’.

Det beste fra Express Premium

Premium

Quad: muligheter, utfordringer

Premium

Prashant Kishor: 'I de neste 20-30 årene vil indisk politikk dreie seg om…Premium

Tempert av kraft, BJP’s skifte bort fra 1989 Palampur Resolution o…

Premium

Kaun lega Prithviraj Chauhan: Spiller nå i Rajasthan, en kastetriangelFlere premiumhistorier >> Les også |Quad Summit vil gi mulighet til å gjennomgå fremdriften av gruppens initiativer: Statsminister Modi

Han sa at India og Japan også vil bidra til å bygge en åpen, fri og inkluderende Indo-Stillehavsregion, forbundet med sikre hav, integrert av handel og investeringer, definert av respekt for suverenitet og territoriell integritet og forankret i internasjonal lov, skrev han, midt i Kinas aggressive handlinger i regionen.

Kina har territorielle tvister med mange land i den strategiske Indo-Stillehavsregionen.

Den kinesiske regjeringen gjør krav på nesten hele det omstridte Sør-Kinahavet, selv om Taiwan, Filippinene, Brunei, Malaysia og Vietnam alle gjør krav på deler av den. Beijing har bygget kunstige øyer og militære installasjoner i Sør-Kinahavet. Den er også involvert i en maritim tvist med Japan om Øst-Kinahavet.

“Foruten sikkerhet, sammen og med likesinnede partnere i regionen og utenfor, i institusjoner og ordninger som Quad, fremmer vi initiativer for utvikling, infrastruktur, tilkobling, bærekraft, helse, vaksiner, kapasitetsbygging og humanitær katastroferespons i regionen “, sa statsminister Modi.

Les også |investering på 42 milliarder dollar fra Japan, Kishida & Modi sier at båndene blir dypere

En fredelig og velstående Indo-Stillehavsregion vil være avgjørende for en bedre fremtid for hele verden, sa han.

“Spesiell. Strategisk. Global. Hvert av disse tre ordene som beskriver partnerskapet mellom India og Japan har en unik betydning, men de kommer langt fra det sanne potensialet i båndene våre,” sa Modi.

I en tweet sa han: “Skrevet en uttalelse om de levende relasjonene mellom India og Japan. Vårt er et partnerskap for fred, stabilitet og velstand. Jeg sporer reisen til vårt spesielle vennskap som fullfører 70 strålende år. @Yomiuri_Online”.

«Tettere India-Japan-samarbeid er viktig i post-COVID-verdenen. Våre nasjoner er fast forpliktet til demokratiske verdier. Sammen er vi nøkkelpilarer i en stabil og sikker Indo-Stillehavsregion. Jeg er like glad for at vi jobber tett i ulike multilaterale fora også.

“Jeg har hatt muligheten til regelmessig å kommunisere med det japanske folket siden mine dager som Gujarat CM. Japans utviklingsskritt har alltid vært beundringsverdig. Japan samarbeider med India i nøkkelsektorer, inkludert infrastruktur, teknologi, innovasjon, oppstartsbedrifter og mer», sa han i en serie tweets.

I den op-ed, sa statsminister Modi kulturelle bånd som går tilbake århundrer; en fast delt tro på verdiene demokrati, frihet og en regelbasert internasjonal orden, samt konvergens i regionalt og globalt syn, er grunnlaget for bånd mellom India og Japan som pålitelige og naturlige partnere.

Også les |India-Japan-båndene har blitt dypere på alle områder på 70 år: Statsminister Modi

Fra Bodhisena til Swami Vivekananda, India-Japan-kulturelle bånd har en lang og rik historie med gjensidig respekt og læring av hverandre, sa han.< /p>

Blant Mahatma Gandhis kjære personlige eiendeler var små statuer av Mizaru, Kikazaru og Iwazaru, de tre kloke apene, sa han.

Justice Radha Binod Pal er et velkjent navn i Japan, og Gurudev Tagores beundring for Japan og samspillet med Okakura Tenshin var medvirkende til å skape tidlige forbindelser mellom artister og intellektuelle på begge sider, ifølge Modi.

“Disse dype koblingene la et sterkt grunnlag for et moderne India-Japan-partnerskap som fortsetter å blomstre selv når vi feirer 70-årsjubileet for opprettelsen av formelle diplomatiske bånd,” sa han.

Statsminister Modi sa at hans egen overbevisning om dette partnerskapet begynte i hans tidlige dager som sjefsminister i Gujarat.

Det var ikke bare sofistikeringen av japansk teknologi og ferdigheter, men også seriøsiteten og det langsiktige engasjementet til Japans lederskap og virksomheter, som gjorde Japan til Gujarats foretrukne industrielle partner og den mest fremtredende tilstedeværelsen i det pulserende Gujarat Toppmøter siden starten, sa han.

Japan har også vist seg å være en uvurderlig partner i Indias reise på veien til utvikling og modernisering. Fra bilsektoren til industrikorridorer, japanske investeringer og utviklingshjelp har et virkelig pan-India fotavtrykk, ifølge Modi.

Det ikoniske Mumbai-Ahmedabad høyhastighetsjernbaneprosjektet symboliserer Japans omfattende samarbeid i noen av de viktigste bestrebelsene for å bygge et nytt India, sa han.

«Vi har reist en lang avstand siden vi etablerte diplomatiske forbindelser i 1952. Etter mitt syn er det beste ennå å komme. I dag, ettersom både India og Japan ser etter å fornye og omforme økonomiene våre i en post-Covid-epoke, er det enorme muligheter for å utdype engasjementet vårt over hele spekteret fra handel og investeringer, til forsvar og sikkerhet, sa Modi.< /p>

I løpet av de siste årene har India lagt ut på en reise for å bygge et sterkt grunnlag for produksjonssektoren, tjenester, landbruk og digital teknologiinfrastruktur, sa han.

“Jeg ser på Japan som en uunnværlig partner i India& #8217;s fortsatte transformasjon. For Japan kombineres Indias hastighet og omfang med enkel forretning, attraktive insentiver, dristige reformer og ambisiøse planer for å skape uovertruffen muligheter.

“Vi har også fostret et dynamisk oppstartsøkosystem i India, med over 100 enhjørninger. Den japanske hovedstaden spiller allerede en viktig rolle i dette arbeidet. Og det er potensiale for mye mer,» sa han.

Folk-til-folk-forbindelser mellom de to landene har alltid spilt en viktig rolle i å utdype den gjensidige forståelsen.

Mange indere jobber nå i Japan og bidrar til den japanske økonomien og samfunnet, akkurat som japanske ledere bidrar til økonomisk utvikling i India.

“Jeg er overbevist om at slike komplementariteter kan forbedres på flere måter,” sa han .

Partnerskapet mellom India og Japan har et større imperativ og tjener et større formål, sa han.

Covid-pandemien, globale spenninger og forstyrrende utfordringer for stabilitet og sikkerhet i Indo-Stillehavsregionen har understreket behovet for å bygge motstandsdyktige forsyningskjeder, en menneskesentrisk utviklingsmodell og stabile og sterke internasjonale økonomiske relasjoner, som er i stand til å motstå tvang og utnyttelse.

Det bilaterale partnerskapet vil bidra til å fremme disse målene.

“Kriser har en tendens til å forsterke utfordringer og akselerere overgangen vår til fremtiden. Av denne grunn, i dette sentrale øyeblikket for verden, står partnerskapet vårt nå overfor et større ansvar og større haster. Basert på alt vi deler høyt og alt vi har bygget gjennom flere tiår, er India og Japan klare til å svare på dette kallet,» sa han.

«I Delhi i mars 2022 la statsminister Kishida og jeg et veikart for ytterligere utdyping og utvidelse av det spesielle strategiske og globale partnerskapet mellom India og Japan for våre land for å samarbeide for en fredelig, stabil og velstående post-COVID-verden.

“Når vi markerer 70 år med diplomatiske forbindelser, bygger vi også et av de avgjørende partnerskapene i regionen vår. Jeg er overbevist om at møtet mitt med statsminister Kishida vil føre til konkrete fremskritt i realiseringen av denne ambisiøse agendaen,” la statsminister Modi til.

Statsminister Modi besøker Tokyo på invitasjon av sin japanske kollega Fumio Kishida.< /p>

Han vil delta på toppmøtet for Quad-lederne som har som mål å ytterligere styrke samarbeidet mellom medlemslandene i den innflytelsesrike gruppen og diskutere utviklingen i den strategiske Indo-Stillehavsregionen.

Foruten Modi , vil Quad-toppmøtet i Tokyo 24. mai delta av USAs president Joe Biden, Japans statsminister Fumio Kishida og Australias nyvalgte statsminister Anthony Albanese.

Quad eller Quadrilateral Security Dialogue omfatter India, USA , Japan og Australia.

Modi vil holde separate bilaterale møter med Biden, Kishida og Albanese på sidelinjen av toppmøtet.