Imran Khan wil 'burgeroorlog' beginnen in Pakistan, beweert premier Shehbaz Sharif

0
43

Pakistaanse premier Shehbaz Sharif spreekt na het winnen van een parlementaire stemming om een ​​nieuwe premier te kiezen, op de nationale vergadering, in Islamabad, Pakistan, 11 april 2022. (Pakistaanse nationale vergadering /Hand-out via REUTERS)

De Pakistaanse premier Shehbaz Sharif beweerde maandag dat Imran Khan een 'burgeroorlog' wil ontketenen; in het land, een dag nadat de afgezette premier zijn aanhangers had gevraagd om op 25 mei vreedzaam naar Islamabad te marcheren om aan te dringen op de ontbinding van de Nationale Assemblee en nieuwe verkiezingen.

Khan, 69, de cricketspeler die politicus is geworden , werd vorige maand uit de macht gezet door een motie van wantrouwen in het parlement door de oppositiepartijen.

“Imran Niazi wil een burgeroorlog in het land ontketenen. Maar hij vergist zich. De natie zal hem [de zonde] nooit vergeven en zal hem bij de kraag houden', zei premier Shehbaz maandag, terwijl hij vragen van de pers beantwoordde.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Op de vraag of de regering het leger zou inschakelen om de lange mars van Khan te stoppen, zei Shehbaz dat er een beslissing zou worden genomen als en indien nodig.

Best of Express Premium

Premium

(Deelnemen aan) BJP een optie, AAP heeft betere strategie dan Congres: Hardik Patel

Premium

Uitgelegd: het nieuwe Indo-Pacific blok< img src="https://indianexpress.com/wp-content/plugins/lazy-load/images/1x1.trans.gif" />Premium

Stijgende wereldwijde tarieven, Re-daling kan India Inc ECB-plannen verlagen

< img src="https://images.indianexpress.com/2022/05/Opinion-3-8.jpg?resize=450,250" />Premium

Opinie: het bericht van het tarwe-exportverbod van de overheidMore Premium Stories &gt ;>

Tijdens een persconferentie na de kerncommissievergadering van zijn Pakistaanse Tehreek-e-Insaf-partij op zondag in Peshawar, zei Khan dat de mars zou veranderen in een sit-in en zou doorgaan totdat zijn eisen worden ingewilligd.

“De belangrijkste eisen voor de mars naar de hoofdstad waren de onmiddellijke ontbinding van de Nationale Assemblee en een datum voor de volgende algemene verkiezingen”, zei hij tijdens de persconferentie.

Khan zei dat hij mensen uit alle hoeken van de wereld wil. mensen uit alle lagen van de bevolking om deel te nemen aan de mars om ophef te maken tegen zijn verwijdering als premier, die hij “illegaal” noemde.

“In haar ambtstermijn van bijna 4 jaar nam de PTI-regering leningen aan ter waarde van Rs 20.000 miljard, wat een toename was van 80% in de leningen die sinds 1947 werden verstrekt. Hebben ze een enkel project om voor deze leningen te laten zien? Mensen willen antwoorden,” zei de premier in een tweet gericht op Khan.

Na zijn verwijdering was Khan begonnen aan een wervelwindtour door de grote steden en hield hij grote bijeenkomsten om zijn theorie van verwijdering te verkopen, blijkbaar zijn achterban ervan overtuigd dat hij was een slachtoffer en zou weer aan de macht moeten worden gebracht met een duidelijk mandaat om het land te besturen en een einde te maken aan zijn problemen.

Khan heeft de VS beschuldigd van samenzwering om zijn gekozen regering omver te werpen, daarbij verwijzend naar communicatie van de ambassadeur van het land in Washington.

De Amerikaanse regering heeft de beschuldigingen meerdere keren botweg ontkend.

Ondertussen waarschuwde minister van Binnenlandse Zaken Rana Sanaullah zondag het Pakistaanse Tehreek-e-Insaf (PTI) voor actie als zijn demonstranten richting Islamabad zouden marcheren met “de bedoeling om anarchie te veroorzaken”. Tijdens een persconferentie in Bahawalpur in de provincie Punjab zei Sanaullah dat de regering en haar bondgenoten het mandaat hadden om te beslissen over de actielijn tegen de geplande lange mars van de PTI naar Islamabad.

“ Ik weet niet welk besluit de leiders van de coalitieregering zullen nemen, maar als ze besluiten [te gaan] voor actie, dan zullen we demonstranten niet eens uit hun huizen laten komen,” vertelde de minister aan de media.

De minister van Binnenlandse Zaken was ook afwijzend tegenover de mars van de PTI en zei dat het de regering niet veel moeite zou kosten.