Hoeveel Mesh Router-satellieten heb je nodig voor je huis?

0
86
Netgear

Bezig met het upgraden van uw wifi-installatie? Een mesh wifi-systeem elimineert dode hoeken in uw huis door de dekking uit te breiden via verschillende satellieten of knooppunten. Het is een interessant idee, maar elk huis is anders, dus het is moeilijk te zeggen hoeveel mesh-wifi-satellieten je daadwerkelijk nodig zult hebben.

Helaas kunnen we #8217;t vertelt u niet het exacte aantal mesh-wifi-knooppunten dat u in uw huis nodig heeft. Maar we kunnen je in de goede richting wijzen en je een paar tips geven voordat je een mesh-wifi-kit koopt.

Inhoudsopgave

Ten eerste, heb je mesh wifi nodig?
Hoeveel mesh wifi -Fi-satellieten heb je nodig?
Waar moet je mesh-wifi-satellieten plaatsen?
Welk mesh-wifisysteem moet je kopen?

Ten eerste, heb je mesh-wifi nodig?

In een mesh wifi-configuratie communiceren meerdere satellieten of nodes met een router om je netwerkdekking uit te breiden. Mesh Wi-Fi-technologie elimineert naadloos dode zones, hoewel het niet noodzakelijkerwijs de Wi-Fi-snelheden verbetert. En omdat mesh wifi-kits zo duur zijn, moet u zich afvragen of de investering uw geld waard is.

Nu heeft de gemiddelde router ongeveer 150 voet bereik. En slechts ongeveer de helft van dat bereik is high-speed 5GHz wifi. Dat klinkt niet indrukwekkend, ik weet het, maar het is meestal prima voor kleine huizen en appartementen. Je huis is misschien 1200 vierkante meter groot, maar als elke slaapkamerdeur naar de woonkamer opengaat, zou je dat waarschijnlijk niet moeten hebben. eventuele dode zones.

GERELATEERDWat zijn Mesh Wi -Fi-systemen en hoe werken ze?

Dus, laten we zeggen dat je geen dode zones in je huis hebt, maar je krijgt geen acceptabele wifi-snelheden op je gaming-pc. Als dat het geval is, is een mesh-wifisysteem niet de meest kosteneffectieve oplossing voor uw probleem. U kunt uw pc misschien beter aansluiten op de Ethernet-poort van een goedkope Wi-Fi-range-extender, bijvoorbeeld, of een lange Ethernet-kabel door uw huis slingeren. (Ik raad echter niet aan om een ​​Wi-Fi range extender te gebruiken voor het draadloze signaal, aangezien u de extender handmatig moet selecteren via de Wi-Fi-instellingen van uw apparaat.)

Maar als u dode zones in uw huis ervaart, kunt u absoluut profiteren van een mesh wifi-systeem. Ik heb slechts één suggestie voor mensen in relatief kleine huizen: probeer je router te verplaatsen voordat je nieuwe apparatuur koopt. Een router werkt het beste in een mooie open ruimte; het mag niet achter een bank worden weggestopt of in een kast worden geschoven.

Hoeveel mesh-wifi-satellieten heb je nodig?

Linksys

< p>Omdat elk huis anders is, is het moeilijk te raden hoeveel mesh wifi-satellieten je huis nodig heeft. Vierkante meters geven ons een behoorlijke schatting, maar huizen hebben unieke vormen en dichtere muren (baksteen, draaibank en gips, enz.) kunnen Wi-Fi-signalen verstoren.

Dat gezegd hebbende, hier is de aantal mesh-wifi-knooppunten dat u mogelijk in uw huis nodig heeft op basis van op vierkante meters:

  • 1500 vierkante meter of minder: één router en één satelliet
  • 1500 tot 3000 vierkante voet: één router en twee satellieten
  • 3.000 tot 5.500 vierkante voet: één router en drie satellieten
  • 6000+ vierkante voet: één router en vier satellieten, of meer

Houd er rekening mee dat dit zeer ruwe schattingen zijn. Degenen die in huizen met twee of drie verdiepingen wonen, hebben mogelijk extra mesh-wifi-knooppunten nodig. En als je modem aan de andere kant van je huis of appartement woont, heb je mogelijk meer wifi-satellieten nodig om het signaal van een mesh wifi-router over je woonruimte te verspreiden.

GERELATEERDWi-Fi aan uw auto toevoegen

Het is u misschien ook opgevallen dat deze schattingen niet overeenkomen met wat fabrikanten adverteren voor hun mesh-wifi-kits. Dat komt omdat fabrikanten vrij liberaal zijn met dit spul. Real-world mesh wifi-dekking komt nooit overeen met de Amazon-beschrijving.

Ik raad ten zeerste aan om een ​​mesh-wifi-kit te kopen op basis van de vierkante meters van je huis. Als je dan nog steeds dode zones hebt, koop dan gewoon meer mesh-wifi-satellieten om je dekking uit te breiden (of extra beacons, die worden aangeboden door sommige mesh-wifi-merken). Je kunt altijd extra nodes toevoegen aan een mesh wifi-installatie!

Waar moet je mesh wifi-satellieten plaatsen?

Alexander Supertramp/Shutterstock.com

De plaatsing van mesh-satelliet hangt echt af van de vorm, grootte en samenstelling van uw huis. Maar over het algemeen moet u elk mesh-wifi-knooppunt ongeveer halverwege tussen een dode zone en uw router plaatsen. Dit zorgt voor een bredere dekking zonder grote concessies te doen aan de snelheid.

Elke mesh-wifi-eenheid moet in een open ruimte worden geplaatst. Als je wifi-satellieten achter meubels probeert te eekhoorns, zal je wifi-signaal alleen maar verslechteren. En hoewel je misschien in de verleiding komt om mesh-wifi-satellieten in de buurt van computers of gameconsoles te plaatsen, moet je je meer richten op de algehele dekking dan op specifieke apparaten. (Je kunt altijd een Ethernet-kabel gebruiken om pc's of andere apparaten aan je mesh-wifi-satellieten te koppelen.)

Helaas zijn er hier een heleboel variabelen, dus je moet misschien wat experimenteren . Huizen met twee verdiepingen kunnen bijvoorbeeld satellieten op elke verdieping nodig hebben. Als u een kelder heeft, heeft deze mogelijk een eigen mesh-wifi-satelliet nodig. En als je dichte muren hebt,

Hier is mijn suggestie; stel uw mesh-wifi-satellieten halverwege elke dode zone in. Test vervolgens de wifi-prestaties in uw hele huis. Dit proces kan een paar dagen duren, maar als de dode zones verdwenen zijn en de wifi-snelheden snel reageren, hoef je niets opnieuw in te delen.

Houd er rekening mee dat sommige mesh-wifi-kits u tijdens de installatie daadwerkelijk helpen bij het plaatsen van de satelliet. En als je een Android-telefoon hebt, kun je de Wi-Fi Analyzer-app gebruiken om de signaalsterkte in je hele huis te controleren. Een signaal van 75% tot 80% in elke kamer is ideaal. (Helaas zijn dergelijke apps niet beschikbaar op iOS.)

Welk mesh-wifisysteem moet je kopen?

Eero

Over het algemeen zou elk gerenommeerd mesh-wifi-systeem bij u thuis moeten werken. Ik stel voor dat je ultragoedkope modellen vermijdt, en natuurlijk moet je een systeem kopen dat geschikt is voor je wifi-snelheden. Merken als eero, Nest Wi-Fi, TP-Link, Netgear en ASUS zijn meestal de beste keuze.

Je zou ook mesh-wifi-routers moeten overwegen die wifi 6 of wifi ondersteunen 6E. Deze draadloze protocollen van de volgende generatie bieden hogere snelheden dan traditionele routers, zolang uw apparaten de Wi-Fi 6- of 6E-standaarden ondersteunen.

En natuurlijk, als je een smart home hebt, wil je misschien een mesh wifi-kit kopen met geïntegreerde smart home-functionaliteit. Amazon's eero-routers passen perfect bij Alexa, en Nest Wi-Fi-eenheden doen ook dienst als slimme Google Assistent-luidsprekers.

Houd er rekening mee dat sommige ISP's, waaronder Xfinity, mesh-wifi-routers leasen voor een maandelijkse vergoeding. Hoewel deze kosten uiteraard oplopen, kan het een goede optie zijn als je geen honderden dollars bij de hand hebt om een ​​nieuw mesh-wifisysteem te kopen.

The 7 Best Wi-Fi 6 Routers Best Overall NETGEAR Nighthawk 6Stream AX5400 Amazon

$241.08   $ 299,99 Bespaar 20%

Beste budget TP-Link Archer AX50 Amazon

$113.69   $ 149,99 Bespaar 24%

Beste Premium NETGEAR Orbi Whole Home Tri-Band Mesh Wi-Fi 6-systeem Amazon

$597.01   $ 699,99 Bespaar 15%

Betaalbaardere Tri-Band Mesh TP-Link Deco X68 Amazon

$249.99   $ 279,99 Bespaar 11%

Beste budget mesh-systeem Linksys (WHW0303) Velop Mesh Router Amazon

$299.99
 

Het beste voor grote gezinnen Netgear Nighthawk AX12 Amazon

$449.99
 

Beste voor gaming Asus ROG Rapture GT-AX11000 Amazon

$399.99   $ 449,99 Bespaar 11%