Bønder har makt til å styrte regjeringer, de bør fortsette sin agitasjon: KCR i Punjab

0
45

K Chandrashekar Rao

Telanganas sjefsminister K Chandrashekar Rao, som var en av tre sjefsministre som samlet seg i Chandigarh på søndag for å hylle de som døde under protesten mot de tre nå. – opphevet gårdslover, sa bøndene har makten til å endre regjeringer, og oppfordret dem til å fortsette agitasjonen til de får “riktig pris” for produktene sine.

Delhis sjefsminister Arvind Kejriwal og hans Punjab-kollega Bhagwant Mann var også på arrangementet der Rao, på vegne av Telangana-regjeringen, delte ut sjekker på Rs 3 lakh til hver av familiene til de 712 bøndene som mistet livet under agitasjonen. mot gårdslovene. Han delte også ut Rs 10 lakh hver til familiene til de fire soldatene fra Punjab som døde under sammenstøt med kinesiske tropper i Galwan-dalen i juni 2020.

Da Rao talte på arrangementet, hyllet han bøndene for måten de utførte sin agitasjon.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“Måten du startet agitasjonen og fortsatte kampen til slutten, og tvang senteret til å trekke tilbake gårdslovene – jeg bøyer meg for bøndene og deres ledere. Vi kan ikke bringe tilbake de som ble martyrdøden. Men vi kan si at hele landet føler med deg.»

Best of Express Premium

Premium

UPSC CSE Key – 24. mai 2022: Know the Relevance of Indo-Pacific Economic …

Premium

For to måneder siden sparket Punjab-minister Vijay Singla hadde advart om null til…

Premium

Quad: Muligheter, utfordringer

Premium

Prashant Kishor: 'I de neste 20-30 årene vil indisk politikk dreie seg om…Mer Premium-historier >>

Han oppfordret bøndene til å fortsette agitasjonen og sa: «Bøndene fra nord, øst, vest og sør bør gå sammen og kjempe for våre rettigheter. Vi dyrker mat til landet. Vi bør få rettferdighet. Agar kisan chahe toh satta palat sakta hai. Koi badi baat nahi. (Hvis bøndene vil, kan de felle dagens regjering. Det er ingen stor sak)… Agitasjonen bør fortsette til bøndene får riktig pris for produktene sine og en konstitusjonell garanti for den. Vi bør kun stemme på de partiene som gir disse garantiene… Regjeringer fra hele landet som elsker bønder vil komme sammen, og når du starter agitasjonen din, vil vi være med deg. Kejriwal ji er heldig at dette (protesten mot gårdslovene) skjedde ved grensen hans (Delhi). Han serverte agitasjonen. Han prøvde å redde bøndene. Nå vil vi alle bli assosiert med agitasjonen og kjempe til senteret går med på våre krav. Jeg oppfordrer bøndene til å stå frem.»

Kejriwal, som var på sitt første besøk i Chandigarh siden Mann sverget inn som Punjab-sjefsminister, sa at AAP-regjeringen i delstaten ville lage en bondemodell i Punjab som senere ville bli replikert over hele landet.

“At Chandrashekhar ji er her viser at hele landet er med dere,” sa Kejriwal og henvendte seg til bønder. Angående protestene ved Delhi-grensen sa han: “Det var ikke andolan (bevegelsen) til en del av samfunnet, men hele nasjonen. Det skjedde ved grensen til Delhi. Det var som en yajna (ritual) der jeg også ga et offer. Uansett hva vi kunne gjøre, gjorde vi. Jeg husker da bøndene fra Punjab og Haryana hadde startet og var på vei, fikk vi en fil fra senteret om at bønder flytter mot Delhi, og for å arrestere dem alle, måtte vi gjøre om Delhis stadioner til fengsler… Men vi nektet senteret, og sa at vi ikke ville rydde denne filen … Vi sto sammen med bøndene, vi hjalp dem med å sette opp toaletter og skaffe vann. bøndene for å sikre at gårdslovene ble opphevet.

I en emosjonell tale sa han: «Da jeg pleide å ta opp spørsmålet om selvmord til Punjab-bønder, ville parlamentsmedlemmer fra andre stater omringe meg og spørre meg hvis bønder i en velstående stat som Punjab også begikk selvmord. Jeg fortalte dem at Punjab ikke lenger er den tilstanden den pleide å være – en lykkelig stat der punjabiene danset til tonene til bhangra. Påfølgende regjeringer hadde brakt det til denne situasjonen. Men vi vil gjenopprette dens herlighet.»

Arrangementet, organisert av Punjab-regjeringen ved Tagore-teatret i Chandigarh, ble også deltatt av bondeleder Rakesh Tikait.