Biden: ”Varför låter vi det här blodbadet fortsätta?”

0
45

Det var en synligt berörd Joe Biden som talade till det amerikanska folket efter den blodiga skolskjutningen på en grundskola i staden Uvalde i Texas, skriver Reuters. – Jag hoppades när jag blev president att jag inte skulle behöva göra det här en gång till, sa presidenten och fördömde sedan massakern av ”vackra och oskyldiga” lågstadie- och mellanstadielever. Biden efterlyste också ett starkare folkigt motstånd mot den amerikanska vapenlobbyn för att pressa kongressen att ändra landets vapenlagar. – Varför tillåter vi det här blodbadet att fortsätta. Varför låter vi det hända om och om igen. Var i guds namn är vår ryggrad. Vi måste vända den här smärtan till handling. Minst 19 elever och två lärare dödades när den 18-årige skytten Salvador Ramos tog sig in på skolområdet under natten mot onsdagen, svensk tid, och öppnade eld.