Wat betekenen “FR” en “FRFR”?

0
46
Andrii Iemelianenko/Shutterstock.com< /figuur>

Als iemand je vertelt dat ze “FR,” ze willen dat je ze serieus neemt. Dit is wat FR en FRFR betekenen en hoe je ze in je posts en berichten kunt gebruiken.

Voor echt, voor echt

< p>FR staat voor “for real.” Het is een internetinitialisme dat je in directe berichten kunt gebruiken om je punt te benadrukken, het eens te zijn met het punt van iemand anders of te reageren op iets ongelooflijks. Het heeft ook een gemeenschappelijk afgeleid acroniem, FRFR of “for real, for real,” een intensere en serieuzere versie van FR.

FR en FRFR zijn geldig in zowel hoofdletters als kleine letters. Omdat beide acroniemen echter extreem populair werden in het tijdperk van directe berichten, gebruiken de meeste mensen de kleine letters “fr” en “frfr” in plaats daarvan.

GERELATEERD: Zoeken in je Instagram Direct Messages

Een geschiedenis van FR

“Voor echt” is een idiomatische uitdrukking die ouder is dan de acroniemversie. Volgens de Collins Dictionary steeg de uitdrukking in populariteit in de jaren 80 en 90, met veel optredens in de popcultuur, van films tot populaire liedjes. Uiteindelijk, “voor echt” werd een veelgebruikte term in het begin van de jaren 2000 en de acroniemversie ervan volgde kort daarna.

De eerste definitie van FR op de internet-jargondatabase Urban Dictionary stamt uit 2003 en luidt: “echt waar”. 8221; Het gewijzigde acroniem FRFR kwam later, met zijn eerste vermelding op Urban Dictionary daterend uit 2010. Het definieert FRFR als “for real for real.”

Vraag en Antwoord

Interessant aan FR is dat het de vorm kan aannemen van zowel een vraag als een antwoord. De meeste toepassingen zijn afkomstig van de oorspronkelijke idiomatische uitdrukking. Als je het hardop uitspreekt, zou je kunnen zeggen “echt waar?” wanneer je ongelovig bent of iets ongelovig vindt. Je zou ook kunnen zeggen “voor echt” wanneer u iets wilt bevestigen of uw punt wilt benadrukken.

Advertentie

Beide definities worden overgedragen naar het initialisme. Dus als je vriend je bijvoorbeeld vertelt dat ze de volgende James Bond-film een ​​paar straten van je huis opnemen, zou je kunnen zeggen: “Geen sprake van, fr?” want dat klinkt ongelooflijk. Als alternatief, als je iemand probeert te vertellen dat ze moeten stoppen met zich onvolwassen te gedragen, kun je ze een bericht sturen: “Je moet ophouden met kinderachtig te zijn, fr.”

FRFR daarentegen is een meer intense versie van de laatste definitie. Het heeft veel gemeen met “geen BS” of “geen onzin.” Je kunt het gebruiken als mensen sceptisch zijn over wat je zegt, maar het is essentieel dat ze je geloven. Dus als u bijvoorbeeld wordt beschuldigd van het lekken van plannen voor een verrassingsverjaardagsfeestje, kunt u een bericht sturen: “Ik heb het niet gedaan, FRFR!”

Nog een FR

NicoElNino/Shutterstock.com

FR betekent voor het grootste deel “voor echt” als je het ziet op een Tweet of een simpel sms'je van een vriend. U kunt deze lettercombinatie echter ook overal op internet tegenkomen, waar het iets heel anders kan betekenen.

De meest voorkomende alternatieve definitie voor FR is als de steno voor Frankrijk of de Franse taal. Veel weergavetaalkiezers op websites laten je je voorkeuren wijzigen in FR om alles in het Frans te zien, vaak naast een Franse vlag. U kunt ook websites vinden waar de inhoud per regio verschilt, dus selecteer een “FR” optie kan je naar een Frans-specifieke site brengen.

In kleine letters is dit het top-level domein of TLD van Frankrijk, dus je zult zien dat veel Franse websites eindigen op “. fr.” Het kan ook verwijzen naar de voormalige munteenheid van Frankrijk, de “frank” gebruikt tot 2002 toen het werd vervangen door de euro. Ten slotte, “Fr” kan ook een afkorting zijn voor “vader,” de titel voor katholieke priesters.

GERELATEERD: Het verschil tussen .com, .net, .org en waarom we op het punt staan ​​nog veel meer topniveaudomeinen te zien

Hoe Gebruik FR en FRFR

Om FR en FRFR te gebruiken, voeg ze toe aan een bericht waar je je punt wilt versterken of benadrukken. Als je FR als vraag gebruikt, vergeet dan niet om een ​​vraagteken toe te voegen aan het einde. Vermijd het gebruik ervan op de werkplek of in andere professionele omgevingen. Ze werken in hoofdletters en kleine letters, maar de meeste mensen schrijven ze tegenwoordig in kleine letters.

Advertentie

Hier zijn een paar voorbeelden van FR en FRFR in actie:

 • “Wauw, dat is in de war, fr.”
 • & #8220;Ik beloof dat ik niet vals heb gespeeld tijdens de test, frfr.”
 • “Kerel, fr, je moet stoppen met vervelend te zijn.”
 • li>

 • “Ben je fr?”

Als je geïnteresseerd bent in andere slangtermen, bekijk dan onze uitleg op TBH, NM , en NGL. Je bent een autoriteit op het gebied van internetspreken voordat je het weet!

GERELATEERD: Wat betekent “NGL” en hoe gebruik je het?< /strong>

LEES VOLGENDE

 • › Dit is hoe Steve Jobs Adobe Flash vermoordde
 • › 10 dingen die uw wifi-signaal thuis blokkeren
 • › Hoe u uw Facebook-account persoonlijker kunt maken
 • › 4 manieren om de batterij van uw smartphone te verpesten
 • › AMD's Ryzen 7000-serie zijn de eerste 5nm desktop-CPU's ooit
 • › De oorsprong van Ctrl+C, Ctrl+V, Ctrl+X en Ctrl+Z uitgelegd