Voorbereidingen voor implementatie Uniform Burgerlijk Wetboek in ‘Devbhoomi’ Uttarakhand: CM Dhami

0
39

Pushkar Singh Dhami (bestandsfoto)

Herhalve dat Uttarakhand een speciale commissie zal oprichten om het Uniform Burgerlijk Wetboek uit te voeren, zei Chief Minister Pushkar Singh Dhami zondag dat er een speciale drive was om “infiltranten” in de staat en dat de anti-bekeringswet in de staat sterker zal worden gemaakt.

“We hebben besloten een commissie Uniform Burgerlijk Wetboek in te stellen. Het zal juridische experts en belanghebbenden hebben. We zullen het ontwerp dat de commissie indient uitvoeren. Uttarakhand is Devbhoomi. We zullen het Uniform Burgerlijk Wetboek implementeren waarvoor we voorbereidingen treffen en we willen dat andere staten dit voorbeeld ook volgen,” zei Dhami.

Hij sprak in Delhi tijdens een interactie met Hitesh Shankar, redacteur van RSS-mondstuk Panchjanya als onderdeel van een evenement ter herdenking van 75 jaar van het tijdschrift, door middel van een daglange 'mahamanthan' waarin de eerste ministers van acht door de BJP geregeerde staten zullen verschijnen.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Gevraagd naar “infiltranten” zoals “Rohingya's” of degenen met een strafblad die zich in de heuvelstaat vestigen, zei Dhami dat er een speciale rit was om te controleren deze. “We hebben onderzoek gedaan en er is ook een speciale drive van de politie om dergelijke elementen te identificeren. Vroeger kregen we late informatie over zulke dingen, maar nu niet meer. We zijn ook bezig om onze anti-conversiewet sterker te maken,” zei hij.

Best of Express Premium

Premium

UPSC CSE-sleutel – 23 mei 2022: wat u vandaag moet lezen

Premium

Opinie: Kan India van Quad een instrument maken om zijn significante…

Premium

Presidentiële peilingen: voor het Congres een opmaat voor toekomstige strijd Premium

UitleggenSpreking: Fiscaal in tijden van monetaire verkrappingMeer Premium Stories >>

Dhami zei dat de commissie voor Uniform Burgerlijk Wetboek een wet zal uitbrengen die in het belang van Uttarakhand is en die ervoor zorgt dat er geen demografische veranderingen plaatsvinden en ook de economische belangen van de staat vrijwaren.

Hij voegde eraan toe. dat de staat, samen met Centre, bezig was meer capaciteit te creëren voor toeristen en pelgrims om de staat te bezoeken en dat de bedevaartsoorden momenteel vol zitten met mensen uit heel India.