Te veel abonnementen? Hier leest u hoe u ze kunt snijden

0
59
Seksan.TH/Shutterstock.com

Met abonnementsdiensten zoals Netflix, Game Pass en Spotify kunnen we voor een vast bedrag per maand zoveel films, games en muziek consumeren als we willen. Hoewel dit op het eerste gezicht veel lijkt, kunnen de kosten snel oplopen.

Hier zijn enkele tips om te stoppen met abonnementen die niet langer vreugde opwekken.

Waarom bezuinigen op abonnementen?

Je zou kunnen stellen dat abonnementsmodellen niet puur over het consumeren van media gaan, of het nu gaat om het’ s games, muziek, films of niche- en originele inhoud. De manier waarop we met deze abonnementen omgaan, voelt vaak alsof we puur betalen om toegang te hebben, in plaats van om het abonnement actief te gebruiken.

GERELATEERDWaarom zijn digitale games niet goedkoper dan fysieke?

Het is fijn om een ​​Netflix-abonnement bij de hand te hebben de volgende keer dat er een nieuwe documentaire of een originele grote hit arriveert, het is fijn om Spotify te hebben voor het luisteren naar muziek in je auto tijdens lange reizen, en het is geweldig om Game Pass te hebben voor tijden dat je een van de $ 60 nieuwe releases die je in de winkel moest kopen, niet speelt.

Dit geldt niet voor iedereen, en sommigen geven er de voorkeur aan wanneer deze services helpen bij het bepalen van hun kijkgewoonten. Je kunt elke maand alleen spelen wat er aan Game Pass is toegevoegd, voordat je bijvoorbeeld volgende maand naar nieuwe titels gaat. Velen zijn waarschijnlijk bekend met de "Netflix-impasse" van eindeloos scrollen op zoek naar iets om naar te kijken (alleen om genoegen te nemen met iets dat je al hebt gezien of waar je niet zo mee bezig bent).

GERELATEERDJe Netflix-abonnement opzeggen

Abonnementsmodellen zijn niet per se slecht, maar ze kunnen zowel uw geld als uw tijd verspillen. Vraag uzelf af hoeveel geld u per jaar aan films of tv-content zou uitgeven en overweeg of dat meer is dan de $ 240 die u aan een 4K Netflix-abonnement uitgeeft.

Advertentie

Als u naar abonnementsmodellen kijkt als een jaarlijkse vergoeding, kunt u uw uitgaven in perspectief plaatsen. Hiermee kunt u contextualiseren of deze services al dan niet van goede waarde zijn. De Game Pass van Microsoft kost ongeveer $ 180 per jaar, wat de prijs is van drie games voor de volledige prijs (tegen $ 60 per stuk). Als je er drie volledig geprijsde games (of meer) aan waarde uithaalt, dan zijn de lopende kosten waarschijnlijk logisch voor je.

Maar onthoud dat als je drie games per jaar koopt, je ze voor altijd mag houden zonder verdere verplichtingen. Sommige media, zoals games en films, worden in de loop van de tijd goedkoper, vooral op tweedehandsmarkten zoals eBay, zodat je later altijd iets leuks kunt kopen voor een koopje. Dit is niet noodzakelijk van toepassing op andere media zoals muziek of moeilijk te vinden Blu-rays.

Hulpmiddelen om uw uitgaven te matigen

h2>

De eenvoudigste manier om uw abonnementskosten bij te houden, is door een eenvoudige spreadsheet te gebruiken. U kunt dit omzetten in een bredere spreadsheet voor het gezinsbudget om al uw uitgaande kosten te beheren, waardoor u een beter algemeen beeld krijgt van uw maandelijkse inkomsten en uitgaven. Microsoft heeft er een aantal beschikbaar via zijn Office-website, terwijl Google Spreadsheets sjablonen heeft in de “sjabloongalerij” u ziet wanneer u een nieuw document start.

U kunt dit zo complex of eenvoudig maken als u wilt, door na verloop van tijd abonnementen toe te voegen en te verwijderen. Je moet dit zelf up-to-date houden, en je loopt dingen mis zoals meldingen die je laten weten wanneer je abonnement moet worden verlengd (hoewel je deze informatie zelf kunt toevoegen).

Het voordeel van een spreadsheet als deze is dat het u niets kost. U kunt een service zoals Google Spreadsheets, Apple Numbers of LibreOffice Calc gebruiken en deze op verschillende apparaten synchroniseren, zodat u er altijd toegang toe hebt. Voeg uw verlengingsdatums toe aan een herinneringen-app en stel waarschuwingen in om ervoor te zorgen dat u altijd geld in uw account heeft wanneer de tijd daar is.

Advertentie

Als je iets speciaals wilt, zijn er apps en services die je abonnementen kunnen volgen, zoals TrackMySubs. De service is voornamelijk gericht op bedrijven, maar kan maximaal tien abonnementen gratis volgen (met een maandelijkse vergoeding van $ 5 voor 20, met hogere prijsniveaus daarboven). Er zijn ingebouwde waarschuwingen zodat u indien nodig op tijd kunt annuleren, plus grafieken om u te helpen uw uitgaven te visualiseren.

iPhone-gebruikers zijn wellicht ook geïnteresseerd in Bobby, een gratis app die hetzelfde doet vanuit een mobiele interface. Subby is een vergelijkbare app die is gebouwd voor het Android-platform. Deze apps hebben als bijkomend voordeel dat ze u automatisch op de hoogte stellen wanneer een betaling uit uw account moet komen, zodat u op basis van eerder gebruik kunt beslissen of u echt nog een maand nodig heeft.

GERELATEERDMoet u meer betalen voor een snellere internetverbinding?

En dan zijn er diensten die veel verder gaan dan simpele abonnementsdiensten, zoals Truebill en Trim. Dit zijn hele online financiële managementsystemen die beloven u betere prijzen te krijgen voor uw bestaande rekeningen (zoals internetpakketten of mobiele abonnementen) door een deel van de besparingen te nemen. Trim is de betere waarde van de twee, met een korting van 33% (tot 40% van Truebill) en bundelen in een gratis abonnementsbeheerservice (die extra kost via Truebill).

Het is de moeite waard om in gedachten te houden dat er enkele horrorverhalen online zijn over deze diensten die opnieuw over rekeningen onderhandelen en plannen negatief beïnvloeden of een deel van de besparingen nemen die klanten zelf hebben georganiseerd. U moet deze services de “sleutels” aan uw financiële leven en vertrouw hen impliciet. Aan de positieve kant zouden ze u technisch gezien niets moeten kosten, aangezien hun vergoedingen worden terugverdiend met uw spaargeld.

Er zijn echter enkele kanttekeningen. Niet alle banken zijn compatibel, en sommige banken bieden al vergelijkbare tools om uw financiën te beheren (of op zijn minst uw in- en uitgaven te visualiseren). Er zijn ook privacy- en beveiligingsoverwegingen die u moet maken bij het op deze manier overdragen van toegang tot uw financiën.

GERELATEERD: De 10 beste horrorfilms om gratis te streamen in 2022< /strong>

Hoe u geld kunt besparen op abonnementen

Wisselende abonnementen zijn een geweldige manier om geld te besparen, vooral als u zich voornamelijk abonneert op originele inhoud. In tegenstelling tot films en tv-programma's waarvoor een licentie is verleend, is het onwaarschijnlijk dat originele inhoud uit de service zal verdwijnen. De enige prijs die u betaalt, is mogelijk het mislopen van de hype en gesprekken rond een nieuwe hit, zoals we hebben gezien met shows als Squid Game en Stranger Things op Netflix.

Er zijn er slechts zo veel uren in een dag dat u kunt besteden aan het inhalen van dit soort inhoud, dus het heeft vaak weinig zin om twee of meer “primaire” inhoud abonnementen gaan in een keer. Het is beter om tussen services te wisselen en om de paar maanden een inhaalslag te maken.

GERELATEERDWelke videostreamingservices hebben gratis proefversies?

Als het de eerste keer is dat u zich abonneert, kunt u ook profiteren van gratis proefversies. Sommige services bieden in de toekomst opnieuw een gratis proefperiode aan om u weer binnen te krijgen, of u kunt ervoor zorgen dat een ander lid van uw huishouden zich de volgende keer aanmeldt. Abonnementen kunnen ook bij andere producten worden geleverd, als u bijvoorbeeld een iPhone koopt, krijgt u een gratis proefversie van Apple TV+.

Het is ook de moeite waard om nieuwe diensten in de gaten te houden die net zijn gelanceerd die nog niet eerder op je radar stonden. Dit geldt vooral als je niche-interesses hebt. Fans van horrorfilms moeten bijvoorbeeld Shudder eens bekijken, liefhebbers van klassieke bioscoopfilms kunnen The Criterion Channel leuk vinden en fans van indiefilms zullen dol zijn op MUBI. De meeste bieden een gratis of sterk afgeprijsde eerste maand, en je kunt je in de toekomst opnieuw abonneren om in te halen wat je hebt gemist.

GERELATEERDHoe u Amazon-cadeaubonnen kunt verdienen met Bing en Edge, Dankzij Microsoft Rewards

Een andere manier om geld te besparen is Microsoft Rewards. Met dit beloningsprogramma kun je punten verdienen door Xbox-prestaties te ontgrendelen en te zoeken met (onder andere) Bing, die je vervolgens kunt verzilveren voor echte beloningen. Je kunt je punten inwisselen voor codes die je toegang geven tot services zoals Spotify en Crunchyroll, soms voor maximaal drie maanden.

Ten slotte bundelen sommige kabel- of thuisinternetproviders abonnementen op services zoals Netflix met hun hogere niveaus . Het is altijd de moeite waard om te controleren waar u recht op heeft met uw plan om er zeker van te zijn dat u niets mist.

Te veel abonnees

Terwijl diensten als Netflix en Spotify waar voor hun geld schreeuwden toen ze voor het eerst werden gelanceerd, heeft de versnippering van de streaming-economie in de loop van de tijd geleid tot een slechtere deal voor consumenten. Het resultaat hiervan is dat meer diensten originele programmering en inhoud creëren om te concurreren, wat meer gevarieerde en interessante programma's betekent om naar te kijken.

Op het gebied van games biedt Nintendo al enige emulatie met hun Nintendo Switch Online-service , terwijl Game Pass een grote waarde blijft. Nu betreedt Sony de streamingruimte, dus hoe verhoudt PlayStation Plus zich tot zijn naaste concurrent?

GERELATEERD: PlayStation Plus vs. Xbox Game Pass: wat is beter ?

LEES VOLGENDE

  • › Wat doen “FR” en “FRFR” Gemiddeld?
  • › Dit is hoe Steve Jobs Adobe Flash vermoordde
  • › AMD's Ryzen 7000-serie zijn de eerste 5nm desktop-CPU's ooit
  • › Hoe u uw Facebook-account persoonlijker kunt maken
  • › 10 dingen die uw wifi-signaal thuis blokkeren
  • › De oorsprong van Ctrl+C, Ctrl+V, Ctrl+X en Ctrl+Z uitgelegd