Hoe MetaMask in uw webbrowser te installeren

0
43
Proxima Studio/Shutterstock.com< /figuur>

Er zijn veel verschillende cryptocurrency-portefeuilles, maar Metamask is ongelooflijk populair. Het is eenvoudig en veelzijdig. U kunt het gebruiken voor NFT's, tokens kopen en verkopen op gedecentraliseerde beurzen (DEX's) of toegang krijgen tot een overvloed aan DeFi-apps (dApps).

MetaMask kan als een extensie in uw webbrowser worden geïnstalleerd of worden gedownload op smartphones (iPhone en Android) als app. Je hebt Google Chrome, Mozilla Firefox, Brave of Microsoft Edge nodig om het in een browser te gebruiken. Ga om te beginnen naar de MetaMask-downloadpagina.

Voor deze uitleg wordt Chrome als browser gebruikt. Als u Firefox gebruikt, lijken de stappen voor het downloaden en installeren erg op elkaar. Eenmaal geïnstalleerd, werkt MetaMask hetzelfde, ongeacht de browser.

Klik op de downloadpagina op “Install MetaMask for Chrome” (of uw browser naar keuze.)

Er zou een nieuw tabblad moeten openen dat u naar de Chrome Web Store leidt. Er zal een optie zijn in de rechterbovenhoek om MetaMask te installeren. Klik op 'Toevoegen aan Chrome'.

Advertentie< br>

Er wordt een nieuwe pagina geopend. Klik op de “Aan de slag” knop.

Nu klik je op “ Maak een portemonnee.” Als je al een portemonnee hebt, selecteer dan de “Portefeuille importeren” optie.

Als je MetaMask op je telefoon hebt gedownload, kun je de “Portemonnee importeren” om de portemonnee tussen uw computer en telefoon te integreren. U kunt hetzelfde doen als u Metamask in meerdere browsers op verschillende computers wilt gebruiken.

Op de volgende pagina wordt gevraagd of u akkoord wilt gaan met de gebruikersovereenkomst van MetaMask. U kunt beide opties selecteren om door te gaan.

Nu maakt u een wachtwoord voor uw portemonnee. Zorg ervoor dat u akkoord gaat met de gebruiksvoorwaarden. Elke keer dat MetaMask via de browser wordt gebruikt, moet uw wachtwoord worden ingevoerd.

Nu krijgt u toegang tot uw geheime back-upzin. Je geheime back-upzin is de belangrijkste informatie.

Waarschuwing:Verlies of vergeet uw geheime back-upzin niet. Als u uw wachtwoord bent vergeten, is uw geheime back-upzin de enige manier om toegang te krijgen tot uw portemonnee. Als iemand anders je geheime back-upzin kent, hebben ze toegang tot je portemonnee.

Advertentie

Schrijf je geheime back-upzin op een stuk papier. Bewaar ze niet op uw computer. Zorg ervoor dat u altijd weet waar uw geheime reservezin is opgeslagen.

Klik op het vakje met de tekst “Klik hier om geheime woorden te onthullen.” Schrijf je geheime back-upzin op.

Nadat je je geheime back-upzin hebt opgeschreven, klik je op de woorden in de volgorde waarin ze verschenen en klik je op “Bevestigen.”

En daar ga je. U hebt nu een MetaMask-portemonnee gemaakt. U kunt uw accountsaldo bekijken, Ethereum kopen en verzenden en recente activiteit bekijken.

< /p>

Als u in de toekomst de MetaMask-portemonnee in uw browser wilt openen, klikt u op de vos in de rechterbovenhoek. Als je de vos niet ziet, klik dan op het puzzelstukje aan de rechterkant en het zou beschikbaar moeten zijn.

Nu je een MetaMask-portemonnee hebt, kun je communiceren met allerlei soorten dApps, NFT's kopen of Ethereum verzenden en ontvangen.

Advertentie

Ongeacht de applicatie waarmee u communiceert, ziet u meestal een prompt om “Een portemonnee verbinden” of iets dergelijks. Er zijn verschillende manieren waarop dApps dit verwoorden, maar door hierop te klikken kunt u met slechts een paar klikken naadloos transacties uitvoeren.

Waarschuwing:Zorg ervoor dat de app of het platform waarmee u uw portemonnee verbindt betrouwbaar is. Neem bij twijfel de extra tijd om wat onderzoek te doen. Het belangrijkste is dat u uw geheime back-upzin niet aan een platform, e-mail of persoon verstrekt. Al uw bezit kan worden gestolen als u het bezit.

Zodra u op de knop “Een portemonnee aansluiten” knop, wordt u gevraagd de portemonnee te selecteren die u wilt koppelen. Als voorbeeld wordt hieronder een interface van Uniswap getoond. U ziet de “Verbinden met een portemonnee” knop rechtsboven. Wanneer erop wordt geklikt, verschijnen er een paar opties. Klik op MetaMask en uw MetaMask-portemonnee is nu verbonden met de applicatie.

LEES VOLGENDE

  • › Hoe u uw Facebook-account persoonlijker kunt maken
  • › De oorsprong van Ctrl+C, Ctrl+V, Ctrl+X en Ctrl+Z uitgelegd
  • › 10 dingen die uw wifi-signaal thuis blokkeren
  • › Dit is hoe Steve Jobs Adobe Flash vermoordde
  • › Wat doen “FR” en “FRFR” Gemiddeld?
  • › AMD's Ryzen 7000-serie zijn de eerste 5nm desktop-CPU's ooit