Dit is waarom u uw telefoon niet moet gebruiken voor internetsnelheidstests

0
51
Gutu Valeric/Shutterstock.com< /figuur>

De meesten van ons gebruiken onze telefoons voor praktisch alles, dus het lijkt logisch om je telefoon te pakken om een ​​snelheidstest uit te voeren op je internetverbinding thuis. Dit is waarom je dat moet vermijden en wat je in plaats daarvan moet doen.

Waarom je telefoon onnauwkeurige resultaten laat zien

< p>Een vraag die we vaak stellen van onze bezorgde buren en vrienden is: 'Ik heb een snelheidstest op mijn internet uitgevoerd. Waarom is het veel langzamer dan waar ik voor betaal?”

Dat is zeker een geldige vraag. Wie wil alleen betalen voor het internetpakket van het hoogste niveau om de snelheden van het budgetniveau te krijgen? Meestal, als we wat dieper graven, ontdekken we dat de persoon een snelheidstest op hun smartphone heeft uitgevoerd en ze zijn boos dat het resultaat een fractie van de verwachte snelheid is. Maar die uitkomst is in de meeste gevallen te verwachten.

Hoe snelheidstesten werken

GERELATEERDHoe werken internetsnelheidstesten? (en hoe nauwkeurig zijn ze?)

Om te begrijpen waarom mensen vaak lage snelheidstestresultaten krijgen bij het testen vanaf een smartphone, moeten we kijken naar hoe snelheidstests werken.

We hebben in detail bekeken hoe internetsnelheidstests werken, maar hier is een relevant punt om in gedachten te houden: het belangrijkste detail is dit: elke keer dat u een snelheidstest uitvoert, maakt u geen verbinding met uw algemene internet verbinding met de snelheidstestserver. U verbindt het apparaat waarop u de snelheidstest uitvoert met de snelheidstestserver.

De wifi-verbinding van uw telefoon is een knelpunt

Het apparaat, in dit geval je telefoon, moet eerst door je thuisnetwerk navigeren en alles tussen dat apparaat en de snelheidstestserver is een potentieel knelpunt. Zodra uw maximale bandbreedte de capaciteit van een stukje netwerkhardware tussen uw modem en het testapparaat overschrijdt, krijgt u onnauwkeurige resultaten.

Advertentie

Als u dat doet Als u snelheidstestresultaten krijgt die een fractie zijn van de internetsnelheid waarvoor u betaalt tijdens het gebruik van uw telefoon, is de waarschijnlijke boosdoener achter het knelpunt uw wifi-router en/of het wifi-apparaat waarop u de test uitvoert.

Waarom? Omdat, behalve voor mensen met langzamere verbindingen, de algehele snelheid van de internetverbinding (zoals direct bij de modem gemeten) sneller is dan wat een enkele verbinding tussen de wifi-hardware en een wifi-apparaat aankan.

Dit omvat niet alleen smartphones, maar al het andere op het netwerk dat wifi gebruikt, inclusief tablets, laptops, gameconsoles, streaming-apparaten en smart-tv's. Als je algehele breedbandsnelheid hoger is dan wat de wifi-apparatuur in je huis aankan, krijg je altijd onnauwkeurige resultaten als je een snelheidstest uitvoert met een wifi-apparaat.

De uitzondering op deze regel is natuurlijk als je echt mooie hardware gebruikt die is aangesloten op een langzame breedbandverbinding. Een nieuwe Wi-Fi-router in combinatie met een nieuwe smartphone heeft meer dan genoeg bandbreedtecapaciteit om een ​​25 Mpbs DSL-verbinding te overtreffen.

Wi-Fi en Ethernet vergelijken Snelheidstests

Hoe ziet dit eruit onder reële omstandigheden? Laten we meteen naar een voorbeeld springen dat waarschijnlijk bekend zal zijn bij tonnen mensen die snelheidstests hebben uitgevoerd met hun smartphones en zonder het te weten het knelpuntprobleem zijn tegengekomen.

Advertentie

Stel dat je een gigabit glasvezel of kabel internet verbinding. Hier ziet u hoe een snelheidstest die met uw telefoon is uitgevoerd eruit zou kunnen zien.

Jason Fitzpatrick/Speedtest.net

Onze eerste voorbeeldtest werd uitgevoerd met behulp van de Speedtest.net iOS-app op een iPhone 13 verbonden met een Wi-Fi 5-netwerk op een gigabit-glasvezelverbinding in een woonlocatie.

Ongeveer 240 Mpbs naar een enkel apparaat is zeker geen verschrikkelijke verbindingssnelheid. Met die snelheid is er geen hoeveelheid streaming video of mobiele game-updates die je zult doen waardoor je zegt: “Ugh, waarom is deze stomme telefoon zo traag?” Maar het is duidelijk niet de snelheid die je zou verwachten van een gigabit glasvezelverbinding. Dus als je deze test zou uitvoeren direct nadat je gigabit-glasvezel had geïnstalleerd, zou je waarschijnlijk een beetje ontsteld zijn.

We hebben dezelfde test uitgevoerd, met dezelfde iPhone 13, maar verbonden met een Wi -Fi 6-toegangspunt op dezelfde internetverbinding thuis.

Overschakelen van een Wi-Fi 5-toegangspunt naar een Wi-Fi 6-toegangspunt levert een aanzienlijke toename van zowel de upload- als downloadsnelheid op, omdat de iPhone 13 kan profiteren van de verbeteringen die Wi-Fi 6 biedt. Maar het geeft nog steeds niet nauwkeurig de bandbreedte van de internetverbinding weer. Je zou blijer zijn met deze test, maar je zou je waarschijnlijk nog steeds afvragen waarom je betaalt voor gigabit internet als je het niet krijgt.

Hier is hetzelfde test, uitgevoerd met een desktopcomputer met Gigabit Ethernet met behulp van de Speedtest.net-site, dit alles terwijl verbonden met hetzelfde thuisnetwerk en dezelfde internetverbinding.

Jason Fitzpatrick/Speedtest.net

Advertentie

De resultaten van de snelheidstest hier, ongeveer 945 Mbps, zijn meer een afspiegeling van het soort snelheid dat u zou verwachten van een gigabit-glasvezelverbinding. Aangezien we niet iedereen van het LAN hebben geschopt om deze test uit te voeren of deze in totale isolatie hebben uitgevoerd, maken we ons geen zorgen dat het geen perfecte 1000/1000 is. Algemene overhead en activiteit in rekening brengen, dat is nauwkeurig genoeg.

Als we dezelfde verbinding hadden getest met de wifi-verbinding van een laptop en de laptop vervolgens via Ethernet op de router hadden aangesloten om opnieuw te testen, zou je dezelfde resultaten kunnen verwachten, ondanks dat de test op hetzelfde apparaat is uitgevoerd. Ethernet zal wifi consequent overtreffen bij elke soort aanhoudende snelheidstest.

Hoe moet ik mijn internetsnelheid testen?

Als het testen van uw internetsnelheid met uw telefoon niet mogelijk is (in gevallen waarin uw internetsnelheid hoger is dan wat uw telefoon en wifi-router aankunnen), wat moet u dan doen?

Testen op het routerniveau

Weet je nog dat we zojuist benadrukten dat een snelheidstest eigenlijk de verbinding tussen het testapparaat en de snelheidstestserver test? In het ideale geval test je je internetsnelheid met een apparaat dat zo dicht en efficiënt mogelijk op de modem is aangesloten.

Als je een moderne router hebt met stevige interne hardware, is de kans groot dat je een snelheidstest op de router zelf kunt uitvoeren door in te loggen op het configuratiescherm van de router en daar de test te starten. In termen van nabijheid en efficiëntie is het behoorlijk moeilijk om de test uit te voeren op de hardware die de internetverbinding naar de rest van je netwerk leidt.

Test met behulp van een Ethernet-verbinding

Een andere goede oplossing, als u de test niet op uw router kunt uitvoeren, is om een ​​apparaat met een Ethernet-interface te gebruiken, zoals een laptop, desktop-pc of zelfs een gameconsole. Sluit het apparaat rechtstreeks aan op uw modem en voer de test op die manier uit. Als je al een installatie hebt met een netwerkswitch die op je modem/router is aangesloten, kun je daar altijd op aansluiten.

GERELATEERDZal het gebruik van een netwerkswitch mijn internet vertragen?

Ervan uitgaande dat u geen stoffige oude 10/100 MB-switch gebruikt met uw nieuwe glasvezelmodem of de test uitvoert met een echt oude laptop met een 10/100 MB-poort, is dit net zo goed als het uitvoeren van de test op de router zelf. zolang je hardware maar goed is.

Kan geen van beide doen? Neem contact op met uw internetprovider

Als u geen router heeft die testen op het apparaat ondersteunt en uw huishouden volledig wifi heeft zonder ethernetapparaten om de router mee te testen, dan zult u ofwel moet u wat apparatuur lenen van een vriend of contact opnemen met uw internetprovider.

U zult ook contact willen opnemen met uw ISP als u de snelheidstest uitvoert met de juiste hardware en de resultaten niet zijn wat u verwacht, zodat ze u kunnen helpen eventuele problemen uit te sluiten. Het is mogelijk dat iets aan hun kant niet correct is geconfigureerd.

In beide situaties kunnen ze geen hardware testen of resultaten laten zien dat er een probleem is. Stuur altijd een technicus naar uw huis om een ​​diagnostisch hulpmiddel tot aan de lijn aan te sluiten en eventuele verbindings- of hardwareproblemen aan hun kant van de vergelijking uit te sluiten.

Mocht blijken dat het probleem in feite je netwerkapparatuur is, omdat je wifi-router oud genoeg is om met de chauffeurstraining te beginnen, dan is het waarschijnlijk tijd om te upgraden naar een nieuwe.

The Best Wi-Fi Routers of 2022 Beste algemene wifi-router Asus AX6000 (RT-AX88U) Amazon

$299.99
$349.99 Save 14%

Beste budgetrouter TP-Link Archer AX3000 (AX50) Amazon

$113.69
$149.99 Save 24%

Beste goedkope router TP-Link Archer A8 Amazon

$53.99
$59.99 Save 10%

Beste gaming-router Asus GT-AX11000 Tri-Band-router Amazon

$399.99
$449.99 Save 11%

Beste mesh wifi-router ASUS ZenWiFi AX6600 (XT8) (2-pack) Amazon

$394.10
$449.99 Save 12%

Beste budget mesh-router Google Nest Wifi (2-pack) Amazon

$212.00
$299.00 Save 29%

Beste modemroutercombinatie NETGEAR Nighthawk CAX80 Amazon

$379.99
$499.99 Save 24%

Beste VPN-router Linksys WRT3200ACM Amazon

$249.97
 

Beat Travel Router TP-Link AC750 Amazon

$39.80
 

Beste Wi-Fi 6E-router Asus ROG Rapture GT-AXE11000 Nu winkelen LEES VOLGENDE

  • › Waarom is mijn wifi niet zo snel als geadverteerd?
  • › Hoe u uw Facebook-account persoonlijker kunt maken
  • › 10 dingen die uw wifi-signaal thuis blokkeren
  • › De oorsprong van Ctrl+C, Ctrl+V, Ctrl+X en Ctrl+Z uitgelegd
  • › Dit is hoe Steve Jobs Adobe Flash vermoordde
  • › Wat doen “FR” en “FRFR” Gemiddeld?
  • › AMD's Ryzen 7000-serie zijn de eerste 5nm desktop-CPU's ooit