Din daglige innpakning: departementets tjenestemenn avviser rapporter om Qutub Minar-utgravningsordre; BJP MP Arjun Singh slutter seg til TMC; og mer

0
54

Med klokken fra øverst til venstre: Arjun Singh slutter seg til TMC; Qutub Minar; Pramod Sawant; stedet der de siktede i veterinær-gangrapssaken ble skutt ned av politiet i Telangana

◾ I dagens toppnyheter har tjenestemenn ved Unionens kulturdepartement nektet utstedelse av noen instrukser til the Archaeological Survey of India (ASI) å gjennomføre utgravninger ved Qutub Minar i Delhi. Etter at kultursekretær Govind Mohan besøkte monumentet på lørdag, ble det rapportert at ASI har blitt beordret til å utføre utgravninger for å finne ut om Qutub ble bygget av Qutubuddin Aibak eller Chandragupta Vikramaditya. Departementet insisterer på at det var et vanlig stedsbesøk av myndighetene, og at det ikke er tatt noen slik beslutning så langt. Tjenestemenn ved ASI var imidlertid ikke tilgjengelige for en kommentar.

◾ I mellomtiden, mens Gyanvapi-moskesaken er i retten, har Goa-sjefminister Pramod Sawant sagt at alle templene som har blitt ødelagt i fortiden, må bli ødelagt. gjenoppbygd. Han sa at han i staten hans hadde gitt budsjettbevilgninger for å renovere templer ødelagt av portugiserne. «I de 450 årene med portugisisk styre var det en ødeleggelse av hinduistisk kultur og mange mennesker ble omvendt. Templer i staten ble ødelagt. Vi skal forynge alt dette. Hva er galt i det? Jeg tror uansett hvor det er templer i ødelagt tilstand, bør de gjenoppbygges. Dette er min faste mening,» sa Sawant og la til at regjeringen hans allerede hadde budsjettert med midler til tempelrenovering.

◾ Dager etter å ha kritisert senteret for jutepolitikken, BJP-parlamentsmedlem fra Barrackpore Arjun Singh har returnert til Trinamool-kongressen. Singh ble med på festen i nærvær av TMCs nasjonale generalsekretær Abhishek Banerjee på Camac Street-kontoret hans i Kolkata. Singh har vært rettet mot senteret og påstått at det forsømte juteindustrien i Vest-Bengal. Han hadde mildnet angrepene sine mot sjefsminister Mamata Banerjee, og holdt spekulasjonene høye om at han skulle returnere til TMC. Han hadde sittet fire perioder som TMC MLA før han byttet over til safranleiren før Lok Sabha-valget i 2019.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

◾ In andre nyheter, en 54 år gammel kvinne og hennes to døtrehar dødd etter å ha pustet inn giftig røyk fra en angithi inne i hjemmet deres i Vasant Vihar, i det politiet mener er et trippelt selvmord. En etterforskning av saken har avdekket at kvinnen og døtrene hennes hadde planlagt å avslutte livet i flere dager, sa politiet. Politiet la til at de fant påståtte selvmordsnotater og et “advarsels”-skilt på veggen av huset som sa “GAS KAMMER”. Seddelen som var teipet til veggen i huset varslet folk om tilstedeværelsen av farlig gass i huset og ga instruksjoner om å åpne vinduene og slå på viften, sa politiet.

Best of Express Premium

Premium

Horoskop i dag, 24. mai, 2022: Kreft, Løven, Vekten og andre tegn — sjekk…

Premium

UPSC CSE-nøkkel – 23. mai 2022: What you må lese i dag

Premium figur>Opinion: Kan India gjøre Quad om til et instrument for å realisere dens betydningsfulle…

Premium

Presidentielle meningsmålinger: For Kongressen, et forspill til kamper fremoverMer Premium Historier >>

◾ Myndigheter i Assams Nagaon har revet hjemmene til flere familier som angivelig var involvert i å sette fyr på en politistasjoni distriktet dagen før, opplyste politiet. En mobb på rundt 40 mennesker fra landsbyen Salonabori hadde satt fyr på en del av Batadrava politistasjon i Dhing-området lørdag ettermiddag, etter et angivelig tilfelle av varetektsdød til en lokal beboer. Nagaon-distriktsadministrasjonen beordret lørdag en rettslig etterforskning av dødsfallet, og politiet suspenderte offiseren som var ansvarlig for Batadrava-stasjonen.

◾ Den nylige delte dommen i Delhi High Court om kriminalisering av voldtekt i ekteskapet har gitt en 44 år gammel kvinne i hovedstaden «mer håp enn jeg hadde våget». “Selv en dommer som sa at en ektemann som krenker konens samtykke er voldtekt, var bekreftende. Der var det, i juridisk svart-hvitt, noe jeg hadde slitt med å si til meg selv i så mange år, sier hun over telefon. «Min mann har krenket meg seksuelt i årevis. Han slår meg ikke eller nekter meg penger. Han er ingen dårlig far. Men hver gang jeg gjør noe han ikke godkjenner, hver gang jeg står opp mot ham, «viser han meg plassen min» på soverommet vårt», påstår hun. 44-åringen, og to andre kvinner, forteller om traumet deres etter å ha blitt ‘voldtatt’ av ektemennene deres.

Politisk puls

◾ Anbefalingen fra Justice V S Sirpurkar-kommisjonen om at drapssiktelser bør reises mot de 10 politimennene som var involvert i det påståtte møtedrapet i desember 2019 på de fire siktede for gruppevoldtekt og drap på en veterinær i utkanten av Hyderabad, har satt Telangana-regjeringen i en vanskelig situasjon. «Kommisjonens rapport og saken er overført til Telangana High Court. Hvis HC opprettholder anbefalingen, vil regjeringen være i et trangt punkt om de skal sette i gang tiltak mot dem fordi det kan gå i strid med opinionen. Vi vil diskutere hva som skal gjøres, sa en statsråd. Les mer her

◾ Fra hans familiemedlemmer til nære medhjelpere til kriseledere, en rekke av de nære Rajasthans sjefsminister Ashok Gehlot befinner seg i økende grad på et sted enten de selv har laget eller angivelig på grunn av deres nærhet til Congress CM. De siste sakene i denne forbindelse involverer minister Mahesh Joshi og kongressleder Mahendra Choudhary. Politiet i Delhi leter etter Joshis sønn Rohit i en påstått voldtektssak, mens Choudharys bror Moti Singh har blitt arrestert i forbindelse med drap på en salthandler. Les mer her

Forklart

◾ Etter at Center lempet på standardene for rettferdig og gjennomsnittlig kvalitet (FAQ) for innkjøp av hvete denne sesongen ved å heve den tillatte grensen for “Shrivelled and Broken grains” fra 6% til 18%, søker Punjabs statlige innkjøpsbyråer (SPAs) nå en frafallelse av “lagringsgevinst”. Hvis det er tillatt, vil frafallelsen i faktiske termer stå på rundt 150 crore Rs for inneværende sesong. Hva er “lagringsgevinst” og hvorfor ønsker Punjab-byråer fullstendig fraskrivelse. Les forklaringen vår.

◾ Etter Hardik Patels fratredelse fra kongressen 18. mai, hevdet presidenten i Gujarat Pradesh Congress Committee, Jagdish Thakor, at Patidar-lederen fryktet at han ville bli fengslet i forbindelse med oppviglersaker anlagt mot ham og søkte derfor sharan (tilflukt) av “noen”. Hva er sakene mot Hardik, og hvordan kan de påvirke hans politiske karriere? Kjenn her