CUET PG, MBBS in het Hindi en meer: ​​topnieuws op het gebied van onderwijs afgelopen week

0
44

Bekijk wat er deze week is gebeurd in de onderwijssectie. (Representatieve afbeelding)

Terwijl de CUET UG-registratie eindigt, kondigde de UGC-voorzitter CUET aan voor toelating tot postdoctorale programma's. Verschillende staatsbesturen zoals Goa, Karnataka hebben bestuursresultaten vrijgegeven, waarin meisjes beter schitterden dan jongens. Terwijl de staatsbesturen doorgingen met het vrijgeven van resultaten voor de bestuursklassen, kondigde CISCE aan dat vanaf volgend jaar de examens voor de ICSE- en ISC-niveaus slechts één keer per jaar zullen worden afgenomen.

Lees |CUET PG 2022: Alles wat u moet weten over het toelatingsexamen

CUET 2022

Deze week maakte de University Grants Commission (UGC) donderdag bekend dat toelating tot postdoctorale programma's van 42 centrale universiteiten vanaf het komende academische jaar zal plaatsvinden via een gemeenschappelijke toelatingstest. UGC-voorzitter prof. M. Jagadesh Kumar heeft aangekondigd dat aanvraagformulieren voor toelating tot PG-programma's via de gemeenschappelijke ingang vanaf donderdag beschikbaar zullen zijn op de website van het National Testing Agency (NTA) – nta.ac.in. Kandidaten hebben tot 18 juni de tijd om CUET PG 2022 aan te vragen.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Jawaharlal Nehru University (JNU) heeft aangekondigd dat vanaf dit jaar toelating tot postdoctorale en geavanceerde diplomacursussen van vaardigheidsprogramma's zal worden gedaan via CUET. Hoewel JNU CUET heeft geaccepteerd, hebben de Universiteit van Delhi (DU) – die een van de eersten was die CUET voor niet-gegradueerde cursussen adopteerde en hun toelatingscriteria vrijgaf – en Jamia Milia Islamia (JMI) aangekondigd dat ze CUET PG niet zullen adopteren voor de academische sessie 2022-23.

Het beste van Express Premium

Premium

Presidentiële peilingen: voor het Congres een opmaat voor toekomstige gevechten

Premium

ExplainSpeaking: Fiscaal in tijden van monetaire verkrapping

Premium

Delhi vertrouwelijk: Haryana CM Manohar Lal Khattar en zijn liefde voor Japans

Premium

Nikhat Zareen: ‘Mijn moeder huilde en zei dat niemand met me zou trouwen… Meer Premium Stories >>

Ondertussen wordt het aanmeldingsproces voor CUET UG vandaag afgerond, d.w.z. 22 mei 2022. NTA maakt binnenkort de data bekend voor het CUET UG 2022-examen. Kandidaten wordt geadviseerd om de CUET UG-website — cuet.samarth.ac.in — te blijven checken voor updates over de examendatum.

Lees ook |Leren in het veld: stages even belangrijk voor scholieren, zeggen experts

Bordresultaten

— Karnataka

De Karnataka Secondary Education Examination Board (KSEEB) heeft op 19 mei 2022 de resultaten van de SSLC klasse 10 vrijgegeven. Het totale slaagpercentage dat dit jaar is geregistreerd, is 85,63 procent, en meisjes schitterden met 90,29 procent, terwijl jongens een slaagpercentage noteerden van 81,30 procent. Dit jaar hadden in totaal 8.73.859 studenten zich ingeschreven voor het SSLC klasse 10 examen, maar slechts 8.53.436 studenten verschenen op het examen — waarbij 20.423 studenten werden gemarkeerd als afwezig.

Terwijl de resultaten ook zullen zijn verzonden naar de geregistreerde mobiele nummers van de leerlingen, kunnen leerlingen van klas 10 inloggen op de officiële website — sslc.karnataka.gov.in — om hun resultaat te bekijken na 13.00 uur op 19 mei 2022.

Lees ook |De monotonie doorbreken : Docenten warmen zich op voor spelgebaseerde leerbenaderingen

— Goa

De Goa Board of Secondary and Higher Secondary Education (GBSHSE) heeft zaterdag de resultaten van klasse 12 bekendgemaakt en aangekondigd dat het slagingspercentage 92,66 procent was. Er waren 18.112 studenten die het examen aflegden waarvan 16.783 geslaagd. Van de 8861 jongens die het examen aflegden, slaagde 90,66 procent en van de 9251 meisjes slaagde 94,58 procent – wat betekent dat meisjes beter waren dan jongens.

Dit jaar, zei Shetye, heeft de GBSHSE een beoordelingssysteem aangenomen waarin de Raad heeft het speciale beoordelingsschema voor het academische jaar 2021-2022 aangenomen “om de schoolsluitingen en uitdagingen van het afnemen van examens als gevolg van de verspreiding van de pandemie aan te pakken”.

NEET PG 2022

Het NEET PG 2022-examen vond plaats op 21 mei 2022, de oorspronkelijk geplande datum voor het examen. Sinds half april protesteren NEET PG-aspiranten tegen uitstel van het examen. Nadat het Hooggerechtshof het verzoek tot uitstel had afgewezen, ontmoette de delegatie van ABVP de minister van Volksgezondheid van de Unie, Mansukh Mandaviya, om hem nogmaals te verzoeken de examendatum voor NEET PG 2022 uit te stellen.

“Tijdens een ontmoeting met de minister van Volksgezondheid, Dr. Mansukh Mandaviya, en de functionarissen van het ministerie van Volksgezondheid, werd een zinvolle discussie gehouden over 6 belangrijke punten om de examendatum te verlengen. Na deze uitgebreide discussie wordt verwacht dat een richting in de discussie de kandidaten verlichting zal geven', luidt een officieel persbericht van ABVP.

Er kwam echter geen besluit uit en het examen vond plaats in mei 21, zoals gepland.

Lees ook |Karnataka SSLC Resultaat: Zo hielpen Sanskrietverzen en yoga Amit Madar om 625/625 te scoren

Maharashtra RTE-opnames

Volgens een officieel bericht begint donderdagmiddag een nieuwe ronde van de toewijzing van zetels. Al deze ouders hebben tot 27 mei de tijd om hun toelating op de toegewezen scholen te bevestigen. In totaal staan ​​er 1.92.098 aanmeldingen van studenten op de wachtlijst. Terwijl de beschikbare stoelen 39.727 zijn. Maharashtra Directorate of School Education (Primary), dat het gecentraliseerde online toelatingsproces uitvoert voor 25 procent gereserveerde stoelen onder RTE, heeft in privéscholen in heel Maharashtra hierover een circulaire uitgegeven. Deze nieuwe ronde voor kinderen van de wachtlijst begint vanaf donderdag (19 mei) 15.00 uur voor alle districten in Maharashtra, behalve Pune; die de formaliteit van de vorige ronde nog moet voltooien.

Bovendien zal deze nieuwe ronde voor de studenten op de wachtlijst ook gebaseerd zijn op het loterijsysteem, net als de eerste ronde.

ICSI CS juni 2022

Het Institute of Company Secretaries of India (ICSI) heeft de toelatingskaarten vrijgegeven voor de toelatingskaart 2022 van het executive en professionele programma van de bedrijfssecretarissen. Dit jaar moeten kandidaten de toelatingskaart online downloaden, aangezien er geen papieren versie van de toelatingskaart zal worden verzonden naar kandidaten per post. De CS-examens worden afgenomen tussen 1 juni en 10 juni in verschillende examencentra in het hele land.

Lees ook |Gemeenschappelijke toelatingstest voor toelating tot PG-cursussen, maar niet verplicht: UGC

ICSE en ISC-examens

De Council for the Indian School Certificate Examinations (CISCE) heeft aangekondigd dat vanaf volgend jaar de examens voor de ICSE- en ISC-niveaus slechts één keer per jaar zullen worden afgenomen. “Er is door de CISCE besloten om aan het einde van het academische jaar 2023 slechts één examen af ​​te leggen aan zowel ICSE & ISC-niveaus. De CISCE stelt voor om de genoemde examens voorlopig te houden in de maanden februari/maart 2023”, luidt het officiële bericht.

De Raad kondigde ook aan dat er enkele wijzigingen zijn aangebracht in de syllabus van geselecteerde onderwerpen, die nu beschikbaar is op de officiële CISCE-website. “Let op de syllabus voor de ICSE & ISC Jaar 2023 Examen is herzien in geselecteerde vakken. De herziene syllabus is beschikbaar op de CISCE-website, onder de sectie Publicatie', luidt het officiële bericht.

MBBS in het Hindi

Uttarakhand Minister van Onderwijs Dhan Singh Rawat had onlangs gezegd dat de staat binnenkort MBBS-cursussen in de Hindi-taal zal lanceren, en beweert dat het studenten met een Hindi-mediumachtergrond zal helpen beter te concurreren met hun tegenhangers van Engels-medium scholen.

“De meeste boeken die zijn een deel van het moderne medische onderwijs is in het westen standaard in de Engelse taal geschreven en gepubliceerd. De voertaal kan worden gewijzigd in Hindi, maar het is niet mogelijk om de academische woordenschat van het MBBS-curriculum te wijzigen. Zelfs als de boeken zijn vertaald, worden bijna alle gerenommeerde onderzoekspapers en tijdschriften in het Engels gepubliceerd', vertelde hij aan The Indian Express.