Affärsmannen Sunil Chopra med indiskt ursprung vald till borgmästare i Storbritannien

0
39

Storbritanniens Labour Party har vunnit seger över Liberaldemokraterna i London Bridge och West Bermondseys platser under Chopras ledning. (Twitter/Sunil Chopra)

Affärsmannen Sunil Chopra med indiskt ursprung har för andra gången valts till borgmästare i London Borough of Southwark.

Delhi-födda Chopra avlade eden på lördagen i Southwark Cathedral, Montague Close i centrala London. Chopra var borgmästare i London Borough of Southwark 2014-2015 och vice borgmästare 2013-2014, den första personen med indiskt ursprung som innehade det prestigefyllda kontoret i Borough.

Storbritannien’s Labour Party har vunnit seger över Liberaldemokraterna i London Bridge och West Bermondseys platser under Chopra’s ledning. Dessa platser innehades av oppositionspartiet i årtionden. Denna seger är viktig eftersom London Borough of Southwark Council bara har 2 procent personer med indiskt ursprung.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Chopra gick in i Storbritanniens politik 2010 och valdes till borgmästare i London Borough of Southwark för första gången 2014. Han har också varit vice borgmästare tre gånger. Hans politiska resa började långt innan dess på 1970-talet i Delhi.

Best of Express Premium< /h3>

Premium

ExplainSpeaking: Fisk i tiden för monetär åtstramning

Premium

Delhi Konfidentiellt: Haryana CM Manohar Lal Khattar och hans kärlek till japanskaPremium

Nikhat Zareen: ‘Min mamma grät och sa att ingen skulle gifta sig med mig…

Premium

Ta bort harmonium från Golden Temple? Sikhiska musikforskare slår olika…Fler premiumhistorier >>

Han blev den första presidenten för College of Vocational Studies, Delhi University 1972. Samtidigt som han studerade LL.B. 1973-74 innehade han befattningen som högsta rådman vid Delhi University. Senare blev han också NSUI (National Students Union of India) ordförande för New Delhi.

Chopra har bott i London i över fyra decennier och är aktivt involverad i lokalt samhällsarbete. 1979, efter att ha flyttat till Storbritannien, startade Chopra en detaljhandelsbutik som växte till en grossistverksamhet med barnkläder och babyprodukter.

På sidan passade han på att främja indisk kultur genom att anordna kulturevenemang och samhällsarbete. Han var med och grundade en organisation, Southwark Hindu Centre, för den indiska gemenskapen i området.

Chopra föreställer sig också en förstärkning av de ekonomiska och kulturella banden mellan Storbritannien och Indien. Han är angelägen om att marknadsföra Southwark lokalt och globalt, och brinner för att föra samman olika samhällen.